Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Personeel ziekenhuizen gaat door met voorbereiding acties

Datum nieuwsfeit: 15-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
ABVAKABO FNV

Personeel ziekenhuizen gaat door met de verdere voorbereiding van acties (15 mei)

Zoetermeer, 15 mei 2001

De vijf bonden, ABVAKABO FNV, CFO CNV, FHZ, NU91 en De Unie Zorg en Welzijn, hebben vanmiddag vastgesteld dat de actiebereidheid onder de werknemers in de ziekenhuizen onverminderd groot is. De bonden zijn trots op de mensen in de ziekenhuizen vanwege hun uiterst zorgvuldige en gedisciplineerde wijze van actievoeren. De bonden wijzen er op dat de gezamenlijke acties doorgaan, ook als er na drie actieweken nog geen akkoord is. Ook dan zullen de acties via het estafettemodel worden voortgezet. De actiecomités in het land hebben inmiddels langdurige acties in voorbereiding.

De werkgevers (NVZ) hebben sinds vorige week zondagnacht niets meer van zich laten horen, enkele individuele werkgevers uitgezonderd. Volgens de bonden is de NVZ aan zet. Zolang zij niet met een beter loonbod komen en er geen akkoord is, gaan de acties onverminderd door. De werkgevers laten met hun opstelling blijken de 170.000 werknemers in de ziekenhuizen niet serieus te nemen.
De vijf bonden roepen de werkgevers op hun verantwoordelijkheid te nemen voor een goede CAO voor het ziekenhuispersoneel, een CAO waar echte waardering voor het personeel uit blijkt.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie