Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wethouder van gemeente Ede in gesprek met ouderen

Datum nieuwsfeit: 15-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Bennekom en Lunteren groot succes

Wethouder van Haaren in gesprek met ouderen

Wethouder Marijke van Haaren heeft afgelopen donderdag en vrijdag met ouderen gesproken in Bennekom en Lunteren. De bijeenkomsten, die goed werden bezocht, waren informatief en zeer plezierig. De aanwezigen maakten van de gelegenheid gebruik om hun ideeën te spuien over wonen, woonomgeving en welbevinden.

Aanleiding voor de gesprekken is de Nota Ouderenbeleid die de gemeente op dit moment ontwikkelt. Deze nota komt tot stand in nauwe samenwerking met organisaties zoals de Stichting Welzijn Ouderen, Woonstede en de COSBO. Maar de wethouder vindt het erg belangrijk dat ook individuele ouderen de kans krijgen om mee te praten over onderwerpen die in de nota aan de orde zullen komen. Daarom zijn er vier bijeenkomsten georganiseerd waarop ouderen kunnen meepraten.

De uitkomsten van de eerste twee discussies waren voor de wethouder heel zinvol. Zij zegde toe de uitkomsten mee te nemen bij het uitwerken van de nota. Zo bleek dat het voor ouderen bij wonen heel belangrijk is dat er een extra kamer in de woning is waarin men een hobby kan uitoefenen of een kleinkind kan laten logeren. Verder gaven ouderen aan niet uitsluitend in een ouderenomgeving te willen wonen. Men wil midden in de samenleving blijven staan. De 75 + huisbezoeken vond men heel erg nuttig en deze moesten zeker blijven. De grens van 75 jaar vond men logisch. Verder wilde men in Bennekom graag een internetcafé voor jong en oud. En zowel in Bennekom als in Lunteren klaagde men over de schuin aflopende stoepen. Een ramp als je slecht ter been bent, maar ook voor moeders met kinderwagens heel erg lastig, zo verwoordde één van de aanwezigen het probleem.

Er zijn nog twee bijeenkomsten gepland. In Ede in het Raadhuis op 17 mei van 14.00 uur tot 16.00 uur en in Harskamp in partycentrum De Molen op woensdag 23 mei van 10.00 uur tot 12.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven bij het centraal bureau van de Stichting Welzijn Ouderen, tel. (0318) 67 22 27.

De wethouder nodigt iedereen uit om mee te komen praten. De ideeën van ouderen zijn nodig om een goed beleid voor de toekomst te kunnen maken.Ede, 16 mei 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie