Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drie nieuwe partners voor Roxen

Datum nieuwsfeit: 15-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Drie nieuwe partners voor Roxen

Rotterdam, 15 mei 2001
Roxen Internet Software uit Rotterdam, dat gespecialiseerd is in web content management systemen, heeft onlangs een samenwerkingsovereenkomst gesloten met drie nieuwe partners: Escador uit Den Dolder, Notion Pictures & Net/Webcommunicatie uit Maartensdijk en Omnext.net uit Veenendaal. Deze onafhankelijke partners, die werken voor multinationals in de telecomsector, de financiële wereld, de media en bij de overheid, ondersteunen Roxen bij de verkoop, de implementatie en het onderhoud van de Roxen software.

Escador is een internationale e-business solutions provider. Het bedrijf ontwerpt e-business strategieën voor opdrachtgevers en ontwikkelt de bijbehorende technologie en de applicaties. Escador heeft verschillende content management systemen met elkaar vergeleken, maar koos vanwege de open architectuur en de flexibiliteit, het gebruik van XML en de mogelijkheden voor versiebeheer uiteindelijk voor Roxen. Notion Pictures & Net is een multidisciplinair team van webconsultants, developers en designers, dat zich bezighoudt met webcommunicatie en cross media content. Roxen is voor Notion met name interessant, omdat nu het hele webcommunicatie-proces - van concept tot en met implementatie - in eigen beheer gerealiseerd kan worden. In tegenstelling tot andere door Notion geanalyseerde, op XML gebaseerde, content management systemen, hoeft voor het bouwen van een site op het Roxen platform geen beroep meer gedaan te worden op externe technische ondersteuning. Roxen biedt bovendien standaard veel functionaliteiten en is volgens Notion voor eindgebruikers het meest gebruiksvriendelijke en meest betaalbare content management systeem. Omnext.net houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van informatiesystemen en de inrichting van exploitatie- en beheeromgevingen. Volgens Omnext is het Roxen Platform bijzonder geschikt voor het ontwerp en de bouw van complexe en dynamische websites, portals en intranetten. Het bleek dat de ontwikkeltijd voor het opzetten van een website met Roxen aanzienlijk gereduceerd wordt, terwijl er ook in de exploitatiefase grote winst behaald kan worden, omdat alle medewerkers - zonder tussenkomst van de webmaster - web content kunnen publiceren en updaten, zonder dat ze specialistische technieken of programmeertalen hoeven te leren.

Als een van de weinige web content management systemen is het Roxen Platform bovendien in alle bedrijfsomgevingen bruikbaar en communiceert het met alle systemen. Het Roxen Platform is gebaseerd op open standaarden als XML en XSL en is compatible met Java, WAP, JSP en ASP. Het platform draait op zowel NT/2000, Linux, Unix als MacOSX en ondersteunt alle toonaangevende databases.

Noot voor de pers: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Michel Salters, regional director Roxen Internet Software Benelux, 010-2045660, 06-53841371 of (michel@roxen.com)

Over Roxen Internet Software:

Roxen Internet Software is producent van een nieuwe generatie software platforms voor het bouwen en onderhouden van dynamische websites. Het Roxen Platform is een web content management systeem, dat gebaseerd is op open standaards, en dat vrijwel alle webservices en mobiele diensten ondersteunt. Klanten kunnen met Roxen software hun systeem naar behoefte schalen en nieuwe services aanbieden, terwijl de 'cost of ownership' beperkt blijft. Het Roxen Platform heeft al vele onderscheidingen gekregen. In 2000 werd de software onder andere bekroond als 'Best of Comdex'. Het Roxen Platform wordt ondermeer gebruikt door UUNET, RealNetworks, Ericsson, ABB Finance, Freeler en de Holland Media Groep. Roxen software wordt verkocht via een netwerk van partners, die zich met name richten op telecom en internetproviders, de financiële sector, de overheid en (nieuwe) mediamarkten. Roxen IS heeft haar hoofdkantoor in Zweden en kantoren in San José (USA), Londen (UK) en Rotterdam (NL). Voor meer informatie www.roxen.com.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie