Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tridion wijzigt samenstelling management team

Datum nieuwsfeit: 15-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Tridion kondigt veranderingen aan binnen het management team

Jos Dikhoff wordt nieuwe CEO. Europese leverancier van web content management software gaat nieuwe fase van groei in.

AMSTERDAM, 15 mei 2001 - Tridion, een toonaangevende leverancier van op XML gebaseerde web content management software, heeft aangekondigd dat Jos Dikhoff, momenteel vice president sales bij Tridion, per 1 juli 2001 de rol van CEO overneemt. Dikhoff vervangt Paul Konijnendijk, die het bedrijf eind juni 2001 zal verlaten.

"Sinds zijn aanstelling in augustus vorig jaar, heeft Jos een zeer belangrijke rol gespeeld binnen het management team van Tridion," aldus Ronald Slot, voorzitter van de Raad van Toezicht van Tridion. "Hij heeft de juiste mix van marktinzicht, technologische ervaring, ondernemingsleiderschap en een door resultatengedreven managementstijl om van Tridion een belangrijke speler in de wereldwijde markt van web content management software te maken. Hij is precies het type leider dat we nodig hebben om Tridion door de volgende fase te leiden."

Dikhoff, een software veteraan met een uitgebreide achtergrond in sales, business development en executive management bij organisaties als Oracle, Usoft en Seagull, werd door Tridion in augustus 2000 aangesteld als vice president sales. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de internationale sales afdeling van Tridion. Hij leidde met veel succes het pan-Europese sales team dat tot nu toe meer dan 50 klanten aanbracht over heel Europa. Dikhoff blijft, naast zijn verantwoordelijkheden als CEO, voorlopig ook verantwoordelijk voor het management van het sales team.

Paul Konijnendijk zal eind juni 2001 aftreden als CEO. Konijnendijk kwam begin 1999 aan boord als CEO bij de oprichting van het softwarebedrijf. Hij was verantwoordelijk voor de transformatie van Tridion naar een Europese marktleider voor web content management software. Konijnendijk zal bij Tridion betrokken blijven als adviseur van de Raad van Toezicht.

"Gedurende de laatste twee jaar, heb ik de eer gehad om met een fantastische groep mensen te werken, die allemaal het doel nastreefden Tridion uit te laten groeien tot een belangrijke speler in onze markt," aldus Konijnendijk. "Ik ben er erg trots op dat Tridion dat doel heeft bereikt. En ik ben er van overtuigd dat Jos Tridion nog naar veel grotere hoogten kan brengen."

"Tridion heeft enorm veel profijt gehad van Paul's ervaring, integriteit, leiderschap en doelgerichtheid," vervolgt Slot. "Onder zijn leiding is Tridion gegroeid van een start-up met 10 medewerkers naar een leidende pan-Europese organisatie, met solide funding, een sterk partnernetwerk, een groeiende lijst van enterprise klanten en met meer dan 200 werknemers."

Over Tridion
Tridion is een toonaangevende Europese leverancier van geavanceerde op XML gebaseerde web content management software. Met Tridion's belangrijkste product, Tridion DialogServer, kunnen ondernemingen op efficiënte en effectieve wijze websites bouwen en beheren. Het systeem is uitermate geschikt voor organisaties die gebruik willen maken van meerdere online kanalen - Web, WAP-telefoons, interactieve televisie en handheld-apparatuur - om bedrijfskritische informatie uit te wisselen met klanten, partners, toeleveranciers en werknemers. Veel bekende multinationals gebruiken Tridion DialogServer als de basis voor hun internetactiviteiten, waar onder, Akzo Nobel, AXA, Bosch & Keuning, Carrefour, het Ministerie van Defensie, GE Access, ING Vastgoed, Intergamma, KLM, KPN Telecom, Open Universiteit, Scania, Smurfit Communications en Wolters Kluwer. Het hoofdkantoor van Tridion is gevestigd in Amsterdam. Daarnaast heeft Tridion nog kantoren in Barcelona, Brussel, Londen, München, Parijs, Stockholm en Zürich. Meer informatie kunt u vinden op www.tridion.com

Voor meer informatie:
Tridion B.V. Brodeur Worldwide Scott Behles Doede Jaarsma Tel: +31 20 201 0517 Tel: 020 346 20 00 E-mail: (scott.behles@tridion.com) E-mail: (djaarsma@nl.brodeur.com)

De foto van Jos Dikhoff is op aanvraag beschikbaar

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie