Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Effie-organisatie klaar voor uitreiking

Datum nieuwsfeit: 15-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Oude Van Nelle fabriek decor voor erkenning meest effectieve communicatiecampagnes

EFFIE-ORGANISATIE KLAAR VOOR UITREIKING

Amsterdam, 7 mei 2001 - Welke bureaus en adverteerders gaan dit jaar aan de haal met de gouden, zilveren of bronzen Effie? De complete vakwereld en talloze buitenstaanders maken zich op voor de EffieUitreiking op dinsdag 15 mei aanstaande, om 15.30 uur in de oude Van Nelle fabriek in Rotterdam. Met de uitreiking van de Effies beloont de vakjury jaarlijks de meest effectieve communicatie-campagnes van het afgelopen jaar. Belangrijke voorwaarde voor het toekennen van een Effie is dat een aantoonbaar verschil in marktresultaten uitsluitend kan worden toegeschreven aan de communicatieinspanningen. De Effie wordt dan ook algemeen beschouwd als de meest grondig gejureerde en meest begerenswaardige prijs binnen het communicatievak.

Kruisbestuiving tussen creatieve en ondernemende geesten De EffieUitreiking 2001 is een ode aan ondernemersschap. De hedendaagse ondernemer weet maar al te goed dat effectieve communicatie een belangrijk ingredient is voor het dagelijks brood op de plank. Creativiteit lijkt onontbeerlijk, wil men de consument nog voor zich winnen. Maar welke creaties verkopen? Welk verhaal laat de schoorsteen roken? De verwachting is dat topondernemer en juryvoorzitter Morris Tabaksblat de aanwezigen op dit vlak nog het nodige bij kan brengen. Bovendien is met de Van Nelle fabriek dit jaar voor een locatie gekozen waar de lucht van oer- ondernemersschap nog 'in de muren zit'.

Effie winnaars 2001
Bureau Adverteerder Case
Result DBB Douwe Egberts Lassie rijst
FHV/BBDO Grolsch Introductie 2.5

Lemon
Adtendum Productsch. VVE Kip: variatie
en

lekker
Lowe Lintas RBV Leaf Red Band
Snoep
BLRS Martex Holland Inventum
Result DBB/ Stichting Nationale Lotto
Rapp Collins Sporttotalisator
Steam Advertising NS
Reizigers Werving

conducteurs Neboko Van den
Bergh Unox Cup-A-Soup

certificeringscampagne
BvH
Stivoro Stoppen met roken
Van Walbeek Etcetera NVMP Zonder U
valt er

niets te recyclen

EffieUitreiking bijwonen? Dat kan!
Ontvangst op 15 mei is om 15.30 uur, aanvang is stipt om 16.00 uur. Gezien de kwaliteit van de cases belooft de uitreiking opnieuw een spannende aangelegenheid te worden. Juryvoorzitter Morris Tabaksblat zal ter plekke bekend maken wie brons, zilver of goud krijgt. De presentatie is in handen van Rick Nieman (RTL-nieuws) en wordt creatief omlijst door cabaretier Marcel Harmsen. Burgemeester Opstelten van Rotterdam zal het officiele gedeelte van de dag afsluiten met onder meer een korte impressie van Rotterdam als culturele hoofdstad. Publiek dat de EffieUitreiking wil bijwonen is van harte welkom. Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar via de EffieOrganisatie: tel.: 020 - 6614066.

Meer informatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie