Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Regionale fusie van onderwijsbesturen Den Haag en Rijswijk

Datum nieuwsfeit: 15-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

2001-05-11: Regionale fusie van besturen van openbaar voortgezet onderwijs pag.nr.=7021

Wethouders Heijnen (Den Haag) en Thoral (Rijswijk) van Onderwijs ondertekenen op dinsdag 15 mei aanstaande een intentieverklaring om te komen tot een regionale fusie van besturen van het openbaar (en algemeen toegankelijk) voortgezet onderwijs. Bij deze intensievere samenwerking van het Haags en Rijswijks openbaar voortgezet onderwijs gaat het met name om onderwijskundige, financiële en personele zaken. De afzonderlijke scholen met elk hun specifieke karakter blijven bestaan. Den Haag en Rijswijk streven ook naar een intensievere samenwerking met mogelijke andere fusiepartners in de regio Haaglanden.

De bestuurlijke samenwerking tussen het Haags en Rijswijks openbaar voortgezet onderwijs is niet nieuw en is in de laatste jaren steeds hechter geworden. Diverse ontwikkelingen maken een bestuurlijke fusie noodzakelijk. Het gaat daarbij om de te realiseren onderwijsvoorzieningen op de VINEX-locaties en het landelijke actuele probleem van onderbezette en onvoldoende toegeruste afdelingen voor het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs. De bestuurlijke schaalvergroting heeft als doel de kwaliteit van het onderwijs tenminste gelijk te houden en zo mogelijk te vergroten.

De beide gemeenten gaan, met het oog op een regionale fusie van besturen, een onderzoek instellen naar de mogelijkheden, voorwaarden en gevolgen van verzelfstandiging van het openbaar voortgezet onderwijs in Den Haag en Rijswijk. Daarbij zal worden gekeken naar aspecten als de positie van het onderwijspersoneel en onderwijskundige, juridische en bestuurlijke aangelegenheden. Ook stellen Den Haag en Rijswijk gezamenlijk een onderzoek in naar de meest passende bestuursvorm voor een gefuseerd en verzelfstandigd openbaar voortgezet onderwijs.

11 mei 2001

last update: 14 mei 2001 ;pag.: 7021; auteur: 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie