Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zes genomineerden voor de Metaalunie ICT-Award

Datum nieuwsfeit: 15-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Metaalunie

Nieuwegein, 26 april 2001

Nominaties bekend

Nog zes kanshebbers voor de Metaalunie ICT-Award

De Metaalunie ICT-Award nadert zijn ontknoping. De jury heeft de zes bedrijven bekend gemaakt die kanshebber zijn voor de Metaalunie ICT-Award. Drie bedrijven zijn genomineerd voor de Metaalunie ICT-Award voor interne automatisering en drie bedrijven voor de Metaalunie ICT-Award voor e-business. De zes genomineerden zullen op 15 mei tijdens 'De metaal gaat digitaal-manifestatie' hun inzending presenteren. Uiteindelijk krijgen twee bedrijven door jury-voorzitter Jan Timmer op 'De metaal gaat digitaal-manifestatie' op 15 mei de award uitgereikt.

Bedrijven konden tot 1 februari inschrijven voor de Metaalunie ICT-Award. Uit de inzenders heeft de jury twintig bedrijven geselecteerd die in aanmerking kwamen voor een uitgebreide ICT-scan. Deze scans werden uitgevoerd door deskundigen van het aan de Metaalunie gelieerde adviesbureau PKM en door PreventNet. Op basis van deze ICT-scans heeft de jury de genomineerden geselecteerd.

De ICT-oplossingen van de bezochte bedrijven waren van hoge kwaliteit. De ondernemers bleken allen uitermate creatief te zijn bij het vinden van de juiste ICT-oplossing. Opmerkelijk bij de bedrijven die bezocht werden in het kader van hun inzending voor interne automatisering waren de betrokkenheid van de ondernemers en de grote inbreng van medewerkers. Bij de bedrijven die meedingen naar de Metaalunie ICT-Award voor e-business viel op dat de wens van de klant bij het gebruik van internet en andere vormen van e-business vrijwel altijd het uitgangspunt vormt. Ook weten deze bedrijven door het gebruik van internet veel kostenbesparingen te realiseren in bijvoorbeeld mensuren en drukwerk. Bij alle twintig bezochte bedrijven wordt ICT gezien als nuttig hulpmiddel en niet meer of minder; de bedrijven maken uitsluitend gebruik van de mogelijkheden die voor hun bedrijfsvoering relevant zijn.

De zes genomineerde bedrijven zijn (in willekeurige volgorde):

Voor de Metaalunie ICT-Award voor interne automatisering:
· Van Beek BV te Drunen

· Overveld Techniek te Hoogerheide

· Machinefabriek Tebumo BV in Oudewater

Voor de Metaalunie ICT-Award voor e-business:

· Pontus BV te Enschede

· Score BV te Tolbert

· Tools BV te Amsterdam >>>
De Metaalunie ICT-Award voor interne automatisering is bedoeld voor een metaalbedrijf dat automatisering inzet voor het optimaliseren van de bedrijfsvoering. Hierbij moet gedacht worden aan het automatiseren van bedrijfsprocessen en informatieverwerking. Een bedrijf heeft vele processen en informatiestromen: financiën, productie, planning, verkoop, inkoop, logistiek e.d. Door deze te automatiseren of te koppelen aan andere informatiestromen biedt automatisering mogelijkheden om het totale proces beter te laten verlopen.

De Metaalunie ICT-Award voor e-business is bedoeld voor een metaalbedrijf dat automatisering optimaal inzet voor communicatie met zijn afnemers en toeleveranciers. Nu al wordt in de metaalsector zo'n vijf procent van de omzet gegenereerd via internet. In sectoren als de jachtbouw ligt dit percentage nog veel hoger.

De Metaalunie stelt elk jaar een prijs ter beschikking aan een mkb-bedrijf in de metaal dat zich op een bepaald gebied aantoonbaar positief onderscheidt. Dit jaar biedt de Metaalunie bedrijven die zich onderscheiden op ICT-gebied deze kans. ICT staat immers sterk in de belangstelling en het belang ervan neemt snel toe. De Metaalunie ICT-Award is één van de ICT-activiteiten die de Metaalunie ontwikkelt voor haar leden. Alle ICT-activiteiten moeten er toe leiden dat metaalbedrijven meer gebruikmaken van de mogelijkheden van automatisering en e-business.

Bedrijven die 'De metaal gaat digitaal manifestatie' willen bijwonen kunnen zich melden bij de Metaalunie, telefoon (030) 605 33 44.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie