Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nokia levert VPN-oplossingen aan Exodus

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nokia maakte vandaag bekend dat het een akkoord heeft bereikt met Exodus Communications®, Inc., een koploper in complexe internethosting. Nokia gaat zijn specifieke VPN-hardware leveren voor Exodus' Managed Hardware VPN Gateway Service voor ondernemingen. Als gebruiker van Nokia's geclusterde VPN-oplossingen kan Exodus® voortaan ook deze betrouwbare en flexibele VPN-oplossingen leveren om tegemoet te komen aan de hoge eisen van organisaties die bedrijfsessentiële applicaties hosten in één of meer van hun Internet Data Centers.

Voor meer informatie, vindt u hierbij het volledige persbericht. Met vriendelijke groeten,
Sylvia


PERSBERICHT

Nokia levert Exodus specifieke VPN-gateways
voor Internet Data Centers
Basis voor betrouwbare netwerken voor de hedendaagse interneteconomie

Leidschendam - 15 mei 2001 - Nokia (NYSE: NOK) maakte vandaag bekend dat het een akkoord heeft bereikt met Exodus Communications®, Inc. (NASDAQ: EXDS), een koploper in complexe internethosting. Nokia gaat zijn specifieke VPN-hardware leveren voor Exodus' Managed Hardware VPN Gateway Service voor ondernemingen. Als gebruiker van Nokia's geclusterde VPN-oplossingen kan Exodus® voortaan ook deze betrouwbare en flexibele VPN-oplossingen leveren om tegemoet te komen aan de hoge eisen van organisaties die bedrijfsessentiële applicaties hosten in één of meer van hun Internet Data Centers.

Exodus was op zoek naar een perfect betrouwbare VPN-oplossing: een uiterst krachtig, schaalbaar en soepel beheerd VPN-dienstenaanbod als aanvulling op zijn bestaande reeks beveiligingsoplossingen. Nokia VPN-gateways voldeden met hun unieke, gepatenteerde IP-clusteringvermogen, hun solide prestaties, hun gecentraliseerd intelligent beheer en hun ondersteuning van industriestandaarden perfect aan Exodus' lijstje met criteria. Daartoe behoorde ook de beste mogelijke failover in actieve sessie en dynamische "load balancing".

De ingenieurs van Exodus waren onder de indruk van het vermogen van de Nokia VPN-gateway om zich snel en volledig te herstellen bij gesimuleerde storingen in de werking. "Onze klanten rekenen erop dat wij betrouwbare diensten leveren die altijd paraat staan als zij ze nodig hebben. Betrouwbaarheid van de hardware staat dus vooraan in ons eisenpakket", stelt Frank Sheeman, vice-president Managed Security Services bij Exodus Communications. "Wij hebben het VPN-product van Nokia ongenadig getest. Het bleek vlot te gebruiken, legde een indrukwekkende verwerkingscapaciteit aan de dag en toonde zich superieur inzake betrouwbaarheid. De specifieke Nokia VPN was dus duidelijk de aangewezen keuze."

Nokia biedt een unieke waaier VPN-oplossingen die op standaarden steunen en instaan voor veilig internet- en extranetverkeer en toegang vanop afstand. Exodus koos Nokia voor zijn geïntegreerde Firewall/VPN-oplossing met Check Point FW-1 software en het specifiek gebouwde Nokia-platform geïntegreerd tot een stabiele, gebruiksklare, makkelijk te installeren en uiterst krachtige netwerkbeveiligingsoplossing.

Network World wijst in zijn nummer van december 2000 op Nokia's superieure VPN-prestaties. De specifieke VPN van Nokia zette in een vergelijkende test de beste prestaties neer in failover-snelheid en belastingverdeling, en kreeg daarvoor alle lof van Network World. Nokia bleef als enige overeind in de loodzware tests van de Network World Global Test Alliance en kreeg Network World's "World Class Award" voor zijn "most amazing high availability and load balancing feature set" (verbazingwekkende betrouwbaarheid en belastingverdeling). Network World vervolgde dat Nokia's CC2500-gateway als enige in de buurt van de ultieme betrouwbaarheid kwam, en wel tien keer dichter dan zijn naaste concurrent...

Exodus' nieuwe aanbod van ingehuurde gateway-to-gateway VPN-beveiliging verruimt zijn bestaande reeks VPN-ontwerp- en -ontplooiingsdiensten. De nieuwe dienst verruimt het bereik van Exodus' Internet Data Centers (IDC's) tot ondernemingen, en dit door het leveren van een snelle, veilige en rendabele methode voor het inschakelen van VPN's voor intranet en beheer vanop afstand. Alle VPN-diensten van Exodus worden ondersteund door een beveiligingsteam van meer dan 80 experts die specifiek bezig zijn met installatie, bewaking en beheer van firewall en VPN.

Nokia biedt een volledige waaier oplossingen voor netwerkbescherming,
-uitbreiding en -versnelling, ontworpen voor de zwaarste beveiligingsvereisten. Nokia's op standaarden steunende VPN-oplossingen zijn doelgericht gebouwde platforms, ontworpen voor veilige, naadloze connectiviteit tussen intranetten, extranetten of toegang vanop afstand. Voor groeiende organisaties waar VPN's een alsmaar strategischer zakelijke rol beginnen spelen, biedt Nokia's reeks specifieke VPN-oplossingen uiterste betrouwbaarheid met naadloze sessie-failover. Zij beantwoorden aan de zwaarste prestatie-eisen van de markt. Exodus zal Nokia's volledige reeks VPN-oplossingen aanbieden: de Nokia CC500, CC2500, CC5200 en CC5205.

Over Nokia Internet Communications
Nokia Internet Communications, gevestigd in Mountain View, Californië, levert hoogwaardige oplossingen voor netwerkbeveiliging, Virtual Private Network en software voor het beheer van draadloze transmissie. Deze oplossingen garanderen de veiligheid en de betrouwbaarheid van de netwerken van de bedrijven en de leveranciers van gebruiksklare diensten. Nokia wil het comfort van de eindgebruikers optimaliseren, door persoonlijke en betrouwbare transacties binnen de mobiele informatiemaatschappij mogelijk te maken. Voor meer informatie gaat u naar www.nokia.com en klikt u op Secure Network Solutions.

Over Nokia
Nokia is de wereldleider in oplossingen voor mobiele communicatie. Dankzij zijn ervaring, zijn innovatievermogen en zijn gebruiksvriendelijke, betrouwbare oplossingen, is het bedrijf de grootste leverancier van mobiele telefoons ter wereld geworden en een van de belangrijkste leveranciers van mobiele, vaste en IP-netwerken. Door het Internet mobiel te maken, biedt Nokia de bedrijven nieuwe mogelijkheden en verrijkt het dagelijkse leven van de gebruikers. Nokia is één van de ondernemingen met het grootste aantal aandeelhouders ter wereld. Het staat genoteerd op zes verschillende beurzen, waaronder die van New York, Londen en Parijs.

About Exodus Communications
Exodus Communications is de toonaangevende leverancier van complexe internethosting voor ondernemingen met bedrijfsessentiële internetactiviteiten. Het bedrijf biedt geavanceerde oplossingen voor systeem- en netwerkbeheer, en professionele diensten die de websites van de klanten optimaal doen werken. Exodus beheert zijn netwerkinfrastructuur via een wereldwijd netwerk van IDC's (Internet Data Centers) in Noord-Amerika, Europa en Azië/Oceanië. Meer informatie over Exodus vindt u op www.exodus.net .

Voor meer informatie:

 
Nokia Internet Communications Europe  Leads United 
Claire Backhurst            Jacqueline Schakenraad 
Tel.: +44 7788 145460 Tel: +32 3 466 01 88
E-mail: jacqueline@leads-united.be

Leads United
The Engine for Business Communication
Sylvia Tutenel
Ringlaan 37
B - 2240 Zandhoven
Tel.: +32/03 466 01 88 - Fax: +32/03 466 01 80
www.leads-united.com


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie