Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Begin vervanging riolering Marktstraat te Sneek

Datum nieuwsfeit: 15-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Sneek
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Sneek


Riolering Marktstraat volgende week los

RIOLERING MARKTSTRAAT VOLGENDE WEEK LOS

Eerder dan verwacht kan begonnen worden met het vervangen van de riolering in de Marktstraat. Uit nader onderzoek bleek dat de putten in het deel tussen Leeuwenburg en Grote Kerkstraat niet vervangen hoeven te worden, zodat volgende week (week 19) al met het graafwerk kan worden gestart. Er wordt rekening gehouden met de jaarmarkt die plaats vindt op 15 mei. De straat zal dan dicht zijn.

In de afgelopen weken is door middel van proefsleuven onderzocht waar in de Marktstraat de kabels en leidingen en oude rioleringen precies liggen. Aan de hand van de gegevens die dit opleverde is gekozen voor een andere aanpak van de vervanging.

In de riolering voor Onder de Linden en De Bankier zou een buis worden ingebracht in de bestaande buis. Voor deze methode moeten echter twee putten worden gebruikt, en beide putten zijn niet voldoende bereikbaar. De ene niet omdat er een waterpomp boven staat, de andere niet omdat er tevens leidingen en kabels over het deksel heen liggen. Het inbrengen van een buis, zou daardoor zoveel extra werkzaamheden en overlast met zich meebrengen dat besloten is in dit deel van de straat toch een geheel nieuwe riolering aan te leggen. Ook worden hier een deel van de waterleiding en de gasleiding vervangen.

In het gedeelte Marktstraat tussen Grote Kerkstraat en Nauwe Noorderhorne zullen de werkzaamheden ook anders worden uitgevoerd dan eerst was gedacht. Het was aanvankelijk de bedoeling hier de riolering te vervangen, maar de aanwezigheid van vele kabels en leidingen maakte het juist noodzakelijk een buis in te brengen in de bestaande buis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie