Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: inbraak croissanterie

Datum nieuwsfeit: 15-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 15-05-2001 Politieberichten van 14/5 (13.00 uur) t/m 15/5 (07.00 uur)

Leeuwarden: inbraak croissanterie
Van zondag op maandag werd ingebroken in een croissanterie aan de Voorstreek. Door het luik in het etalageraam kwam men de zaak binnen. Een sigarettenautomaat werd vernield en de inhoud werd weggenomen. De eigenaar, een 52-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Augustinusga: aanrijding licht gewonde
Zondag omstreeks 15.00 uur vond op de Uterwei een aanrijding plaats tussen een personenauto en een motor. De motorrijder, een 40-jarige inwoner van Twijzel, reed door nog onbekende oorzaak achter op een voor hem afremmende personenauto, die bestuurd werd door een 48-jarige inwoner van Lemmer. De motorrijder werd licht gewond evenals zijn 16-jarige dochter, die bij hem achter op de motor zat. Beiden werden overgebracht naar het MCL-Zuid.

Bolsward: doorrijden na aanrijding
Maandag omstreeks 12.05 uur vond op de brug van de Gijsbert Japicklaan een aanrijding plaats, waarbij de veroorzaker doorreed zonder zijn identiteit bekend te maken. Een 45-jarige inwoonster van Deinum reed met haar auto over de G. Japicklaan en toen zij de brug opreed, kwam uit tegenovergestelde richting een bestuurder van een personenauto vanaf het Laag Bolwerk eveneens de brug oprijden. Deze bestuurder nam de bocht te ruim en botste vervolgens tegen de auto van de vrouw. Na de aanrijding reed de bestuurder een paar meter achteruit en ging er toen vandoor. Door een getuige werd het kenteken van de doorrijder genoteerd. Deze bestuurder moet nog worden gehoord.

Leeuwarden: computer gestolen
Afgelopen weekend werd uit een kamer op het provinciehuis een laptop weggenomen. Er werden geen sporen van braak aangetroffen. Een medewerker van de provincie, een 45-jarige inwoner van Irnsum, heeft aangifte gedaan.

Drachten: diefstal fietsen
Van zondag op maandag werden uit een schuurtje bij een woning aan de Splitting drie fietsen weggenomen. De waarde van de fietsen bedraagt ongeveer f 1000.- Hoe men het schuurtje is binnengekomen, werd niet duidelijk. De eigenaar, een 27-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Sumar: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 17.15 uur stonden een 74-jarige inwoner van Zwaagwesteinde en een 46-jarige inwoner van Damwoude met hun auto`s stil op de Van Harinxmaweg. Een bestuurster van een personenauto, een 38-jarige inwoonster van Veenwouden, bemerkte te laat dat de auto`s voor haar stilstonden en reed tegen deze auto`s aan. Een bij de man uit Zwaagwesteinde in de auto zittende passagier (gegeven nog niet bekend) werd licht gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Wolvega: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 19.20 uur reed een 21-jarige inwoner van Wolvega met zijn personenauto over de Julianaweg. Gekomen bij de kruising van deze weg met de Rembrandstraat wilde hij linksaf slaan. Hij zag daarbij een personenauto, bestuurd door een 22-jarige inwoner van Wolvega, die uit tegenovergestelde richting naderde, over het hoofd en verleende aan deze bestuurder geen vrije doorgang. Een 20-jarige inwoonster van Wolvega, die bij de veroorzaker in de auto zat, werd gewond. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De beide auto`s werden zwaar beschadigd en moesten worden weggesleept.

Kollum: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 15.55 uur reed een 16-jarige inwoner van Westergeest met zijn bromfiets over het fietspad van de Van Limburg Stirumweg in de richting van de kruising met de S. van Heemstralaan. Op de kruising verleende een 25-jarige inwoner van Kollum met zijn personenauto geen voorrang aan de bestuurder van de bromfiets. Bij onderzoek bleek dat de achterrem van de bromfiets niet goed werkte. De bromfietsbestuurder liep een gebroken pols op.

Leeuwarden: lastige man
Dinsdag omstreeks 01.05 uur bemiddelde de politie op de Vuurdoornstraat bij een ruzie tussen een man en een vrouw. De vrouw had de relatie met de man verbroken. De man haalde nu allerlei dingen uit de woning en gooide die op straat kapot. De man had ondertussen de woning verlaten. Toen de agenten een gesprek met de vrouw hadden, kwam de man steeds terug bij de woning en wilde weer naar binnen. Hij veroorzaakte overlast. De man medegedeeld dat hij weg moest gaan en geen overlast meer moest veroorzaken. De man ging niet weg. Daarna werd gevorderd dat hij weg zou gaan. Ook hieraan gaf hij geen gehoor. Hierop werd de man, een 24-jarige inwoner van Leeuwarden, aangehouden ter zake het niet voldoen aan een bevel of vordering. De verdachte verzette zich bij zijn aanhouding. Hij werd geboeid overgebracht naar het bureau. De verdachte werd ingesloten.

Sint Nicolaasga
Maandag tussen 20.00 en 23.55 uur werden vernielingen gepleegd aan de voormalige zuivelfabriek aan de Stationsstraat. Een aantal ruiten was vernield en de deur aan de voorzijde van de fabriek stond open. Er waren geen braaksporen. Het is niet bekend of er iets is weggenomen. Een schadebedrag is nog niet bekend. Aangifte moet nog worden gedaan.

Leeuwarden: bezit vuurwapen
Maandag omstreeks 13.45 uur werden op de Weaze een 37-jarige inwoner van Leeuwarden en een 42-jarige inwoner van Leeuwarden, aangehouden ter zake verboden wapen bezit. Door surveillerende agenten werd gezien dat de 42-jarige verdachte een op een vuurwapen gelijkend voorwerp overhandigde aan de 37-jarige verdachte, die daarop dit vuurwapen tussen zijn broekband stak. Beide mannen werden daarop aangehouden en bij de 37-jarige werd een alarmpistool aangetroffen, dat in beslag werd genomen. De beide verdachte werden overgebracht naar het bureau en tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. De verdachten zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Langweer: aanvaring
Maandag omstreeks 18.45 uur werd de politie te water geroepen bij een kleine aanvaring in de passantenhaven van Langweer. Een 43-jarige inwoner van het Duitse Gelsenkirchen had met een huurboot tijdens het manoeuvreren een bootje geraakt. De schade bleef beperkt. Bij controle bleek dat de man had gedronken. Aan het bureau blies hij 675 ugl. Hij kreeg via Kort OM een boete van f 900.-

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie