Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht Soest: onderzoek overval

Datum nieuwsfeit: 15-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Utrecht: Soest 15-05-2001
Gewapende overval op postkantoor
Compositietekening gemaakt van overvaller postkant

Meer daders betrokken bij overval.

Het postkantoor aan de Steenhoffstraat in Soest werd op vrijdag 20 april 2001, tussen 08.20 uur en 09.00 uur door 3 gewapende mannen overvallen. Gezien de voorbereidingen die ze hebben getroffen, is het niet ondenkbaar dat er nog één of meer daders bij betrokken zijn. Meer daders betrokken bij overval.

Overval.

Rond 08.20 uur kwamen 2 personeelsleden bij het postkantoor aanlopen. Eén opende het kantoor en ging naar binnen. De ander wachtte buiten. Toen de man binnen het kantoor inspecteerde, kwamen de daders achter de deur vandaan. Het personeelslid kreeg een klap met een wapen op zijn hoofd en moest zijn collega naar binnen roepen. De collega kwam binnen en werd met een pistool bedreigd. Ook een derde personeelslid werd gegijzeld en erbij gehaald. Dan moesten de medewerkers naar een ruimte waar ze geld moesten verzamelen. De daders hadden een zwarte sporttas meegenomen. Daar werd het geld in gestopt. Ook werden er geldcassettes en geld in een postzak gedaan. Daarna werden de mannen opgesloten in het toilet. De daders gingen via een achteruitgang naar hun vluchtauto.

Vluchtroute.

De daders reden rechtsaf het Kerkpad Noord Zijde in. Hier werd de doorgang door een stilstaande auto geblokkeerd. De daders draaiden om, reden terug naar het postkantoor, sloegen linksaf de Steenhoffstraat in, gingen dan linksaf de Oude Raadhuisstraat, reden aan het eind met een flinke vaart rechtsaf de Lange Brinkweg op, de Eemstraat in en parkeerden vervolgens de auto in de Kerkstraat. Hier stapten ze over in een andere auto. Daarmee reden ze de Torenstraat in richting Amersfoort of Soesterberg.

Vluchtauto`s.

Auto 1 (vanaf postkantoor): blauwe Volkswagen Polo, kenteken 60-GK-JJ. De auto was op 28 januari gestolen in het Laakkwartier in Den Haag en is inmiddels terug bij de eigenaar, een leasemaatschappij.

Auto 2 (waarin de daders zijn overgestapt): grote auto met een kofferbak. De auto had een lichte kleur en het was een vrij oud model. Signalement daders.
Dader 1 (die met pistool sloeg):

- blanke man;

- leeftijd 28 - 35 jaar;

- lengte ongeveer 1.70 meter;

- grof postuur;

- bol hoofd;

- hij droeg een donkere plastic jas met capuchon;
- een camouflage broek en

- zwarte hoge veterschoenen.

Dader 2:

- man met lichtgetinte huidskleur;

- nog geen 20 jaar oud;

- lengte 1.60 -1.65 meter;

- tenger postuur;

- hij droeg een kort geel/bruin jack met capuchon en
- een grijze broek.
Dader 3:

- man tussen 30 - 40 jaar oud;

- lengte ongeveer 1.75 meter;

- normaal tot stevig postuur;

- bruine ogen;

- hij droeg een kaki jas met capuchon.

Alledrie spraken Nederlands. Alleen dader 3 had een Antilliaans accent. Ze droegen zwarte bivakmutsen en zwarte handschoenen. Buiten hadden ze de capuchons van hun jassen op. Eén van hen is tijdens de vlucht ongemaskerd gezien. Bij de achteruitgang van het postkantoor hebben de overvallers een rugtas laten staan met een groene Konmar plastictas erin.
De politie vraagt

- Wie (her)kent de daders aan de hand van de compositietekening en de gegeven signalementen, mogelijk in combinatie met de achtergelaten rugtas of de auto?

- Wie heeft vrijdagochtend 20 april, of in de dagen daarvoor, iets opvallends gezien bij het postkantoor of de parkeerplaats daarvan, wat met de overval te maken kan hebben?
Politie Regio Utrecht, district Eemland noord, tel. 0900-8844 (30 cent/minuut).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie