Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Freeler besteedt technische infrastructuur uit aan Energis

Datum nieuwsfeit: 15-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Freeler besteedt technische infrastructuur uit aan Energis

Strategische samenwerking met Energis biedt Freeler ruimte voor groei
Lelystad, 15 mei 2001 ? Freeler maakt bekend de complete technische infrastructuur per 1 augustus 2001 uit te besteden aan Telecom- en internetdienstverlener Energis N.V.
Outsourcing levert Freeler op termijn een kostenbesparing en efficiencyvergroting op.
Door deze strategische samenwerking krijgt de Freelerorganisatie meer armslag om zich te richten op service, contentvernieuwing en marketing. Voordeel voor de Freeler members is dat zij nu en in de toekomst toegang hebben tot alle technische mogelijkheden van het internet.

Freeler besteedt het platform waarop de diensten draaien in zijn geheel uit aan Energis. Energis levert de hardware en verzorgt het beheer van alle diensten die Freeler zijn gebruikers aanbiedt, zoals internettoegang, e-mail, bandbreedte naar het Internet en de Freeler portal.
Uitbesteding van de technische beheersfuncties betekent een inkrimping van de bestaande organisatie. Hierbij is er echter geen sprake van gedwongen ontslagen.

Freeler wil zich volledig richten op het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige toegang tot internet, goede aanvullende diensten en interessante content. Doelstelling is groei van het aantal members en een gezonde financiële positie. Uitbesteding van de technische infrastructuur, geeft ons hierbij meer ruimte. Wat betreft de service en content zal Freeler binnenkort uitgebreid informatie en mogelijkheden op het gebied van financiën en verzekeringen bieden. Het bestaande geld channel op de Freeler portal wordt daarom verder uitgebouwd. ?Freeler zal voor de financiële dienstverlening van de ING Groep een prima extra uithangbord zijn op internet?, zegt Ed Teer, directeur van Freeler.

Freeler wil haar positie in de top van de Nederlandse ISP´s versterken. Op dit moment heeft Freeler meer dan 540.000 members. Om in de toekomst succesvol te blijven moet Freeler snel en flexibel kunnen inspelen op technologie- en marktontwikkelingen. Met Energis heeft Freeler de partner gevonden die dat mogelijk maakt. ?De keuze viel onder andere op Energis, omdat zij ervaring hebben met deze complete vorm van outsourcing. De samenwerking met Energis is voor ons niet nieuw. Energis verzorgt al langere tijd een deel van het Freeler inbelnetwerk?, zegt Ed Teer, directeur van Freeler.

Energis NV
Energis N.V. levert telecom- en internetdiensten aan zakelijke gebruikers. Daartoe beschikt het bedrijf over een eigen netwerk voor breedbandige telecommunicatiediensten. Energis is sinds november 1999 actief in Nederland. Het bedrijf is een volle dochter van Energis plc, opgericht in 1993. Energis plc is genoteerd aan de Londense beurs en behoort tot de FTSE top 100.

Energis beschikt over vier datacentra voor haar pan-Europese dienstverlening, twee in Leeds en een in Amsterdam en Frankfurt. Deze datacentra zijn gekoppeld aan het uitgebreide netwerk in Europa. Via Energis Carrier Services worden telecommunicatiediensten aangeboden in twaalf Europese landen en in de VS. Tot de Energis Group behoort tevens internet-provider Energis Squared, voorheen Planet Online, die in Engeland twee opeenvolgende jaren is verkozen tot ?Business ISP van het jaar?. Energis investeert voortdurend in de uitbreiding van haar netwerk en innovatieve dienstverlening, zowel in Nederland als in de rest van Europa, met als doel nieuwe in zakelijke mogelijkheden voor haar klanten te creëren.

Meer informatie over Energis N.V. is te vinden op www.energis.nl. Meer informatie over de Energis Group vindt u op www.energis.com.

Freeler
Freeler is een zelfstandige Internet Service Provider die zich ten doel stelt internet toegankelijk te maken voor iedereen, zowel in technische zin als met betrekking tot de kosten. De belangrijkste onderdelen van www.freeler.nl zijn de Freejay-files, de Channels, de Clubs, Shopping, My Freeler en Service. Op dit moment heeft Freeler meer dan 540.000 leden en behoort de site tot een van de meest bezochte van Nederland.

Voor meer informatie:
Freeler
Ronald Schepers
Tel.: 020 - 487 40 00
E-mail: (ronald.schepers@svdt.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie