Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kabelsector onderzoekt toelaten andere ISP's op kabel

Datum nieuwsfeit: 15-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: (mail@vecai.nl)

Contactpersoon: R.F. van Esch

Kabelsector onderzoekt toelating andere ISP'S op kabel

Datum: 15 mei 2001

De VECAI zal samen met de grote kabelbedrijven (UPC, Essent en Casema) een onderzoek starten naar de mogelijkheden voor het aanbieden van internet via de kabel door derde partijen.

Internet via de kabel is nu ruim drie jaar geleden geïntroduceerd. Deze zeer innovatieve dienst gaat gepaard met forse investeringen. Investeringen in de modernisering van de netwerken, in de ontwikkeling van het product en in het opbouwen van expertise. Er zullen echter nog meer investeringen nodig zijn om álle kabelaansluitingen in Nederland te moderniseren en om alle klanten van kabelinternet te kunnen bedienen. De kabelsector heeft met de modernisering van de netwerken inmiddels goede voortgang geboekt: er is nu gemiddeld zo'n tweederde van de netwerken voorbereid voor internetverkeer.

De kabelbedrijven gaan nu onderzoeken of en zo ja, hoe, het bestaande toegangsplatform geschikt kan worden voor meer dan één dienstverlener. Dat is geen sinecure: er zijn nog belangrijke vraagstukken die om een oplossing vragen. Technische, organisatorische, economische en juridische vragen. De VECAI zal samen met de drie grote kabelbedrijven (UPC, Essent en Casema) voortvarend een onderzoek starten om al die vraagstukken in kaart te brengen met de uitdrukkelijke bedoeling om daar oplossingen voor te vinden. Gedurende het onderzoek zal ook overleg plaatsvinden met andere belanghebbende partijen (zoals NLIP, de branchevereniging voor Internet Service Providers).

Den Haag, 15 mei 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie