Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Audax verkoopt aandeel in Leeswereld

Datum nieuwsfeit: 15-05-2001
Bron: Audax
Zoek soortgelijke berichten
Meer uit deze bron

P E R S B E R I C H T
Gilze, 15 mei30 maart 2001

Audax verkoopt aandeel in LeeswereldAKO en AKO-online gaan samen

Audax heeft per 14 mei jl. haar aandeel in het leesportefeuillebedrijf Leeswereld verkochtPer 28 maart 2001 zijn de activiteiten van AKO en AKO-online samengevoegd. Door deze nieuwe organisatie kunnen de twee werkmaatschappijen van Audax hun activiteiten verder integreren. De organisatieverandering, die mede tot stand kwam onder de regie van aankomend Audax bestuursvoorzitter C. Bikkers MSc, is de eerste belangrijke daad van de nieuwe AKO directeur Eduard Plate. . Audax had een aandeel in Leeswereld van 40%. Het aandeel is gekocht door de heer A. Elissen, directeur en mede-eigenaar van Leeswereld.

De Voorzitter van de Hoofddirectie van Audax, Carel Bikkers MSc, zegt dat de reden van de verkoop is gelegen in het feit dat Audax het bezit van leesportefeuilles niet meer tot haar strategische kern-taken rekent. Audax zal wel betrokken blijven bij Leeswereld als leverancier van tijdschriften als Glossy, Weekend, Mijn Geheim, Aktueel en Vriendin.

Leeswereld is 1997 ontstaan uit een fusie van het toenmalige Audax leesportefeuillebedrijf Danklof met de Bredasche Leesportefeuille. Leeswereld is in Zuid-Nederland één van de grootste spelers in de leesportefeuillemarkt.

"Door de integratie van AKO-online binnen de AKO organisatie denken we veel meer synergie te kunnen behalen" zegt Eduard Plate. "De jarenlange ervaring die hier aanwezig is op het gebied van traditionele retail is voor een groot gedeelte prima toepasbaar op het internet. We verwachten uitstekende resultaten vanuit databasemarketing, die we zowel toepassen op de 'bricks' als op 'clicks' . We zullen AKO-online behandelen als een echt filiaal."

AKO-online was oorspronkelijk opgezet als een aparte werkmaatschappij van Audax. De site www.ako.nl , die in oktober 2000 operationeel werd, is een zeer uitgebreid bestelplatforum. De site beschikt over een uniek wereldconcept, waarbij boeken, strips en cd-roms worden gepresenteerd op basis van de individuele interessegebieden van de consument. De consument kan kiezen uit meer dan 100.000 titels.

AKO is een winkelketen met ruim 60 eigen verkooppunten op strategisch zeer belangrijke locaties. De AKO winkels zijn ondermeer te vinden op Schiphol, de grotere NS stations zoals Amsterdam CS en in stadswinkelcentra. Het aantal verkooppunten is de afgelopen jaren sterk uitgebreid.

Drs. Eduard Plate (43) is per 1 januari 2001 aangesteld als nieuwe directeur van AKO BV, waar hij Theo Sack opvolgde. Eduard Plate is afkomstig van Betapress BV, waar hij ruim 2,5 jaar verantwoordelijk was voor de marketing. De nieuwe directeur zal zich de komende periode vooral gaan toeleggen op de verdere optimalisering van de winkels. Verder zal hij zich richten op de uitbreiding van het aantal verkooppunten.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie