Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mogelijk toch NK voor springruiters

Datum nieuwsfeit: 15-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Horses of the DutchMogelijk toch NK voor springruiters
Ten gevolge van de mond- en klauwzeercrisis was het bestuur van het CH Hoofddorp genoodzaakt dit evenement af te gelasten. Daarmee kon ook het Nederlands Kampioenschap Springen geen doorgang vinden. De NHS en de Nationale Federatie voor Springruiters (NFS) hebben nadien overlegd over een alternatief. Beide hebben met de organisatie van Nationaal Concours Hippique Mierlo afgesproken om op korte termijn de mogelijkheden te verkennen om het Nederlands Kampioenschap te organiseren. Het Bestuur van de NFS zal daarin het voortouw nemen.

De genoemde organisaties hebben op zaterdag 12 mei daarover overeenstemming bereikt. Op 5 juni wordt de beslissende vergadering gehouden. Dan moet duidelijk zijn of de benodigde gelden bij elkaar kunnen worden gebracht. Het Nationaal Concours Hippique Mierlo wordt gehouden van 10 t/m 12 augustus. Afgesproken is, dat de NFS advies zal uitbrengen aan het bestuur van de Nederlandse Hippische Sportbond.

Na de afgelasting van CH Hoofddorp, dat van 15 t/m 17 juni op de kalender stond, hebben de besturen van de NHS en de NFS de mogelijkheden verkend om het NK te verplaatsen. Men hecht grote waarde aan het kampioenschap vanwege de uitstraling voor de springsport. Uiteindelijk is besloten om gesprekken aan te gaan met een organisatie van een nationaal concours hippique omdat dan de nationale titelstrijd alsnog ten volle tot zijn recht kan komen. In overleg met bondscoach Bert Romp, als adviseur verbonden aan de NFS, is besloten om contact op te nemen met het bestuur van CH Mierlo. Dit concours hippique, thuiswedstrijd van springruiter Eric van der Vleuten, heeft vroeger het NK georganiseerd, heeft de benodigde terreinen en wordt gehouden op een datum dat concurrentie van internationale wedstrijden nauwelijks aan de orde is. Vooral dat laatste argument is belangrijk voor een Nederlands Kampioenschap op hoog niveau.

In de komende weken zal nagegaan worden of de benodigde middelen voor dit NK bij elkaar kunnen worden gebracht. De nationale titelstrijd vergt op diverse onderdelen meer investering dan een regulier nationaal concours hippique. De belangrijkste extra kostenpost is het prijzengeld, in verband waarmee ook op de deelnemende ruiters een beroep zal worden gedaan. Uiteraard wordt door zowel CH Mierlo als NFS bekeken of de sponsorgelden op het vereiste niveau kunnen worden gebracht. Op 5 juni beslissen beide organisaties of het zinvol is om het bestuur van de Nederlande Hippische Sportbond te adviseren het NK eenmalig te verplaatsen naar Mierlo.

De NHS op zijn beurt waardeert de inspanningen van beide organisaties om het NK alsnog te doen verrijden.

bron: NHS©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie