Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bedrijfsleven tankt massaal zwavelarme diesel

Datum nieuwsfeit: 15-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

GEZAMENLIJK PERSBERICHT

BEDRIJFSLEVEN TANKT MASSAAL ZWAVELARME DIESEL

De organisaties in het eigen- en beroepsvervoer EVO, Transport en Logistiek Nederland en Koninklijk Nederlands Vervoer zijn positief over de invoering van zwavelarme diesel voor het goederenvervoer. Inmiddels is meer dan negentig procent van de in Nederland verkochte diesel zwavelarm. Het gebruik van zwavelarme diesel leidt tot een reductie van zwavel met meer dan tachtig procent en draagt bij aan het schoner worden van het wegvervoer.

Nederland is hiermee koploper in de Europese Unie. Vanaf
1 januari 2005 moeten de zwavelarme brandstoffen in alle lidstaten van de EU te koop zijn. De Europese Commissie wil vanaf 2011 het gebruik van zwavelarme diesel verplicht stellen.

Op 16 mei 2001 wordt de accijns op zwavelarme diesel met 5,5 cent verhoogd. Het verschil tussen zwavelarme diesel en andere dieselolie bedraagt daarmee 3 cent. De tijdelijke accijnsverlaging maakte onderdeel uit van het 'Dieselakkoord' dat het kabinet op 16 september 2000 sloot met de transportsector. Afgesproken werd dat bij een marktpenetratie van 60 procent de extra accijnsverlaging van 8,5 cent per liter werd verlaagd naar 3 cent. Dit om de extra kosten voor de productie te vergoeden.

PB 2001.21
15 mei 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie