Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijna de helft van de kinderen met astma verzuimt school

Datum nieuwsfeit: 15-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NEDERLANDS ASTMA FONDS

Bijna de helft kinderen met astma verzuimt school

Persbericht

Recent NIPO onderzoek wijst uit:
Bijna de helft van de kinderen met astma verzuimt school

Leusden, 15 mei 2001- Recent NIPO onderzoek wijst uit dat bijna de helft van de schoolgaande kinderen met astma school verzuimt vanwege astma. Het Astma Fonds is niet verbaasd over dit cijfer. Eén van de speerpunten van het beleid van het Astma Fonds is dan ook goede voorlichting geven over astma bij kinderen aan hun leerkrachten en klasgenootjes. Desondanks is er veel onbegrip bij diezelfde leerkrachten en klasgenootjes.

Een op de tien kinderen in Nederland heeft last van astma. Dit brengt vaak belemmeringen met zich mee zoals schoolverzuim, maar ook het goed kunnen opletten in de klas of het meedoen met de sportles vanwege benauwdheid. Leerkrachten en klasgenoten zien deze belemmeringen niet of begrijpen deze niet altijd. Daardoor ontstaat onbegrip. Begrijpelijk, want het opmerkelijke van astma is dat de klachten plotseling de kop op kunnen steken. De ene dag voelt een kind zich goed, de volgende dag kan het helemaal niets meer.

Om meer begrip te krijgen voor kinderen met astma heeft het Astma Fonds een aantal voorlichtingsinstrumenten ontwikkeld. Een van die voorlichtingsinstrumenten is de Luchtbus van het Astma Fonds die afgelopen maandag 7 mei voor het eerst is gaan rijden. In deze bus kunnen kinderen zelf voelen en ervaren wat het betekent om astma te hebben. .De bus is nu al een enorm succes. aldus Jos Zoun directeur van het Astma Fonds. .Kinderen en hun leerkrachten zijn razend enthousiast over de bus, die de komende drie jaar door Nederland gaat rijden.. De bus is bestemd voor kinderen uit groep 6,7 en 8 van de basisschool.

Om aandacht te schenken aan de gevolgen van astma bij kinderen heeft het Astma Fonds besloten haar jaarlijkse collecteweek van 14 tot en met 19 mei als thema .Kinderen met astma. mee te geven. Zo zijn er advertenties, radiospots en posters ontwikkeld waarin kinderen met astma de hoofdrol spelen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie