Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: inbreker op kermis Maastricht

Datum nieuwsfeit: 15-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 15-05-2001 Persberichten district Maastricht (JvK/15.00 uur)

Maastricht, inbreker op kermis
Een 35-jarige man uit Maastricht is afgelopen nacht op heterdaad betrapt bij een inbraak op het kermisterrein aan het Vrijthof. De man werd door surveillerende nachtwakers aangetroffen in het kassahokje van een kinderattractie. Hij had een ruitje vernield om in de kassruimte te kunnen komen. Daaruit had de dief een klein bedrag aan wisselgeld gestolen en in zijn zakken gestopt. De inbreker werd overgedragen aan de politie.

Maastricht, baldadige mannen
De politie van Maastricht heeft dinsdagochtend omstreeks half zes twee dronken mannen aangehouden die kort tevoren in de Spilstraat een schutting hadden vernield. Omwonenden werden gewekt door het kabaal dat door het tweetal werd veroorzaakt. Zij belden de politie die het tweetal aan de hand van opgegeven signalementen korte tijd later op de Markt kon aanhouden. De twee, 19 en 34 jaar oud en woonachtig in Maastricht, werden ter ontnuchtering ingesloten.

Maastricht, auto tegen gastank
Een 44-jarige automobiliste uit Maastricht reed maandagavond omstreeks 22.35 uur door nog onbekende oorzaak met haar auto tegen de LPG-opslagtank van het tankstation aan de Hoge Weerd. Door de klap liep de vrouw een hoofdwond en een hersenschudding op. Ze werd per ambulance overgebracht naar en vervolgens opgenomen in het Academisch Ziekenhuis Maastricht.
Door de aanrijding ontstond er een lekkage aan de gasopslagtank waardoor LPG vrij kwam. Door de politie werd de omgeving afgezet en werd het verkeer omgeleid. De gewaarschuwde brandweer sloot de hoofdkraan af waardoor de gastoevoer werd onderbroken en het gevaar voor de omgeving was geweken. Daarna werd de wegafzetting opgeheven en kon het verkeer zijn normale gang weer gaan.

Maastricht, inbraak
Maandag werd ingebroken in een woning aan de Wilhelminasingel in Maastricht. Vermoedelijk is men binnengekomen door via de brievenbus de deur te ontgrendelen. De benedenverdieping werd doorzocht. Uit de woning verdween een handtas met inhoud, een pocketcamera, een bril en de GSM-telefoon.

Ulestraten, hennepplantage
Een hinderlijk geparkeerde personenauto waarin enkele hennepplanten lagen leidde de politie maandagmiddag naar een hennepplantage in een woning aan de Dorpstraat in Ulestraten. De auto stond voor de woning van de eigenaar. In de voortuin van de woning trof de politie een tiental jonge hennepplantjes aan. Nadat de auto verplaatst was, werd de 34-jarige eigenaar aangehouden voor het bezit van de hennepplanten. Bij een onderzoek in diens woning werd een uit 190 planten bestaande hennepplantage aangetroffen inclusief de technische installatie. Tevens bleek de benodigde electriciteit illegaal te worden afgetapt. Daarvoor zal het energiebedrijf een naheffing doen. Aan de eigenaar van de plantage werd door de officier van justitie een schikkingsvoorstel opgelegd van 4000 gulden. Gaat hij hier binnen twee weken niet op in, dan zal hij zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Maastricht, autokraker door getuigen gevangen gezet. Een 35-jarige autokraker is maandagavond omstreeks 21.30 uur op de Wycker Grachtstraat in Maastricht door getuigen gevangen gezet in de auto waarin hij op dat moment zijn slag sloeg.
Een 46-jarige getuige die zijn hond uit liet hoorde een harde klap en zag de autokraker in een geparkeerde bestelbus stappen. Hij bedacht zich geen moment en waarschuwde de bij hem bekende eigenaar van de bus. Samen met hem sloot hij de inbreker op in de bestelbus door de portieren dicht te houden. Korte tijd later kon de politie de dief inrekenen en vervolgens insluiten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie