Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorlopige resultaten Energis over het boekjaar tot maart

Datum nieuwsfeit: 15-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Voor onmiddellijke publicatie
15 mei 2001

Voorlopige resultaten Energis over het boekjaar t/m 31 maart 2001


- Continuering sterke groei

- In Verenigd Koninkrijk: winst voor belasting
- Europees platform geïnstalleerd

- Bijna 20% omzet buiten Verenigd Koninkrijk

- Marktleider in oplossingen voor e-business en telecommunicatie met hoge marges


*Opvolger voor de Chief Executive
David Wickham volgt per 1 augustus 2001 Mike Grabiner op

Financiële cijfers


*Totale omzet: 70% stijging tot GPB 840,4 miljoen
- Internet en geavanceerde diensten: 86% stijging tot GPB 585,5 miljoen
- inkomsten in het VK: 54% stijging tot GPB 683,7 miljoen

*Groep EBITDA: 53% stijging tot GPB 141,7 miljoen
- VK EBITDA: 71% stijging tot GPB 169,7 miljoen

*Operationele winst van de Energis Group
voor amortisatie (EBITA): 278% stijging tot GPB 22,3 miljoen
- VK EBITA: 290% stijging tot GPB 66,4 miljoen

*Totaal operationeel verlies (EBIT): GPB 27,1 miljoen (GPB 7,1 miljoen 1999/2000)

- Operationele winst in het VK: GBP 47,0 miljoen (9,1 miljoen 1999/2000)
Gordon Owen, bestuursvoorzitter van Energis:

"Energis heeft weer sterke financiële resultaten geboekt. Dit betekent een ondersteuning voor onze consistente strategie, waarmee we ons richten op de meest aantrekkelijke segmenten in de zakelijke telecommunicatiemarkt en de snelle ontwikkeling van ons platform op het Europese continent."

"In het Verenigd Koninkrijk is Energis sterk blijven groeien in marktaandeel met groeiende winstgevendheid, waardoor de Groep voor het eerst een winst voor belasting behaalde. Buiten het Verenigd Koninkrijk zijn onze zakelijke activiteiten nog in een vroeg ontwikkelingsstadium, maar we bouwen onze positie snel uit en we zijn ervan overtuigd dat we hier dezelfde opgaande lijn volgen zoals we die eerder in het Verenigd Koninkrijk hebben getoond."

"De zakelijke activiteiten van Energis ontwikkelen zich volgens plan en we liggen op schema om marktleider te worden in het leveren van oplossingen voor e-business en telecommunicatie. Vooruitblikkend verwachten we een verdergaande groei van de vraag, in het bijzonder diensten met toegevoegde waarde op het gebied van data, internet, complexe hostingoplossingen en e-business. We zijn ervan overtuigd dat we dit jaar, en volgend jaar, ons marktaandeel en onze marges substantieel zullen verhogen."

David Wickham, de beoogde Chief Executive van Energis:

"Voor het zesde achtereenvolgende jaar heeft Energis een omzetgroei behaald van meer dan 70%, waarbij internet en daaraan gerelateerde diensten zelfs meer dan verdubbeld zijn. Samen met onze geavanceerde dienstverlening vormt deze omzet nu 70% van onze totale inkomsten. Dit betekent dat we maar voor een klein deel van onze omzet afhankelijk zijn van basisdiensten in de telecommarkt."

"In het Verenigd Koninkrijk kregen onze zakelijke activiteiten een sterke stimulans door een omzetstijging van 54% tot bijna GBP 684 miljoen en een EBITDA die gestegen is met 71% tot bijna GBP 170 miljoen. Dit hebben we gerealiseerd door een verdere reductie van onze vaste kosten en het terugdringen van de uitgaven voor verkoop, administratie en algemene kosten in verhouding tot onze inkomsten. Tevens hebben we onze bruto marges gewaarborgd door onze verkoopmix met toegevoegde waarde. Het resultaat in het Verenigd Koninkrijk is dat onze operationele winst voor amortisatie bijna verviervoudigde tot GBP 66,4 miljoen, de inkomsten voor aftrek van rente en belasting vervijfvoudigden bijna tot GBP 47 miljoen en we behaalden voor het eerst over een heel jaar winst voor belasting."

"Onze inkomsten op het Europese continent vertoonden een meer dan drievoudige groei tot GBP 156,7 miljoen en leveren nu meer dan 19% van de omzet van de Groep, een aandeel dat zeker nog aanmerkelijk zal groeien. De kwaliteit van onze continentale omzet is bovendien sterk verbeterd, dankzij de omzetgroei van onze diensten met hogere marges van 19% tot 48%. In Duitsland hebben we onze positie verbeterd door de overname van Ision, dat marktleider is op het gebied van complexe hosting- en e-businessdiensten en een klantenbestand heeft met 'blue chipbedrijven'. In onze resultaten is slechts GBP 14,3 miljoen aan inkomsten opgenomen afkomstig van Ision voor de twee maanden na de overname, maar het integratieproces vordert snel en we zijn er zeker van dat we de verwachte kostenbesparing van GBP 10 miljoen dit jaar zullen realiseren. We zijn er ook van overtuigd dat Ision een grote ondersteuning is voor de positie van Energis Deutschland en dat het bedrijf met zijn geavanceerde reeks internetdiensten zal bijdrage aan het momentum van de Groep. De internetdiensten van Ision sluiten naadloos aan op de afzetmarkt en technische mogelijkheden van Energis Squared en haar complementaire netwerk van internet data centers."

"In het Verenigd Koninkrijk profiteren we zowel met onze afzetmarkt als met onze marges van de voortdurende verbeteringen in onze zakelijk aanbod en van ons programma om koppelingen te leggen met de digitale centrales van British Telecom en het doorschakelen van spraakdiensten over ons IP-netwerk, de daling van grootverbruikprijzen voor private circuits en ons continue vermogen om de vaste kosten terug te brengen. We verwachten bovendien dat OFTEL in de herfst nieuw regels zal opstellen voor grootverbruikers van DSL-diensten via het netwerk van British Telecom. Dit betekent dat wij nieuwe afzetmarkten krijgen, in het bijzonder in het midden- en kleinbedrijf, zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren in alle zakelijke klantsegmenten."

"De stappen die we gezet hebben, sinds onze introductie op het Europese continent in september 1999, stellen ons in staat om onze positie in Duitsland en Nederland uit te bouwen en onze positie op het gebied van internet data centers in de buurlanden verder te ontwikkelen. Op 26 juni zal de officiële lancering plaatsvinden van 'Energis Polska', een joint venture met het nationale elektriciteitsbedrijf van Polen. Hoewel onze continentale activiteiten nog in een beginstadium zitten, verwachten we ze snel te kunnen uitbouwen, zodat we een sterk positieve groei van onze EBITDA op de middellange termijn kunnen genereren.

Opvolging Chief Executive

In een gelijktijdig gepubliceerd persbericht, heeft Energis vandaag het vertrek aangekondigd van Mike Grabiner als Chief Executive per 31 juli. David Wickham volgt hem op als Chief Executive van de Groep vanaf 1 augustus 2001.

Commentaar op de opvolging van Chief Executive door Gordon Owen:

"Onze aanzienlijke vooruitgang op zakelijk en financieel gebied wordt begeleid door een belangrijke aankondiging over de managementopvolging. Mike Grabiner, die Energis zeer succesvol heeft geleid sinds de beursgang, heeft aangekondigd per 31 juli 2001 te zullen vertrekken om zijn toekomstige carrière in een andere richting voort te kunnen zetten. We betreuren zijn beslissing maar hebben deze geaccepteerd in de wetenschap dat hij Energis en het managementteam in uitstekende conditie achterlaat. Een conditie die de basis vormt voor een verdere groei. Met groot genoegen verwelkom ik David Wickham als zijn opvolger.

Operationele hoogtepunten

UK


* Dienstverlening: significante uitbreiding van de dienstverlening service en groei van klanten, gericht op data, internet, webhosting en e-business; inclusief E-freight Logistiek, Logica, Police Information Technology Organisation, Energis Travel Network


* Netwerk: 29 miljard minuten gerouteerd over het netwerk, een toename van meer dan 50%. Het netwerk in het VK is nu gekoppeld aan circa 450 digitale centrales van BT. 11e Metropolitan area network voltooid. Zes licenties verworven voor draadloze lokale netwerken voor GBP 14 miljoen. Netwerk upgrade naar Dense Wave Division Multiplexing (DWDM) om de capaciteit van het bestaande glasvezelnetwerk te verhogen tot 80Gbit, nog verder uit te breiden tot 560Gbit

* Regelgeving: de grootverbruikerskosten verminderd van gedeelde private circuits. OFTEL neemt nog een besluit over nieuwe regels voor grootverbruikers van DSL-diensten

Continentaal Europa


* Duitsland: transformatie van Energis Deutschland door de acquisitie van Ision. Carl Michel benoemd tot Chief Executive van Ision en verantwoordelijke voor Energis Deutschland in de nabije toekomst. 31 Points of presence. Frankfurt Internet data Centre geopend.


* Nederland: Energis NV versterkt door de acquisitie van DDS hosting business, opening van Amsterdam Internet Data Centre, lancering van nieuwe diensten, inclusief Intelligent Network services, ADSL connect; Aanzienlijke toename van belangrijke nieuwe klanten, zoals de ASR Verzekeringsgroep, Freeler (onderdeel van ING), COMPAQ Computers NV, Fortis Bank, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.


* Ierland: acquisitie van Stentor in augustus, waardoor nevada tele.com als operator in heel Ierland optreedt. Nieuwe klanten, inclusief Ulster TV Internet, Realm Communications en de Progressive Building Society.


* Polen: Lancering van Energis Polska, joint venture met het nationale elektriciteitsbedrijf van Polen. Driejarige overeenkomst met Regus voor het leveren van internettoegang, internationaal spraakverkeer via IP en koppeling met het netwerk.

Foto's van Newscast zijn beschikbaar om te downloaden (www.newscast.co.uk) vanaf
13.00 uur (GMT) vandaag.

Meer informatie:

Energis

Mike Grabiner +44 20 7206 5335
David Wickham
Bill Trent
Nick Benson

Citigate Dewe Rogerson +44 20 7638 9571
Anthony Carlisle
(07973 611 888)
Duncan Murray
(07976 952 626)

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...