Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorlopige resultaten Energis over het boekjaar tot maart

Datum nieuwsfeit: 15-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Voor onmiddellijke publicatie
15 mei 2001

Voorlopige resultaten Energis over het boekjaar t/m 31 maart 2001


- Continuering sterke groei

- In Verenigd Koninkrijk: winst voor belasting
- Europees platform geïnstalleerd

- Bijna 20% omzet buiten Verenigd Koninkrijk

- Marktleider in oplossingen voor e-business en telecommunicatie met hoge marges


*Opvolger voor de Chief Executive
David Wickham volgt per 1 augustus 2001 Mike Grabiner op

Financiële cijfers


*Totale omzet: 70% stijging tot GPB 840,4 miljoen
- Internet en geavanceerde diensten: 86% stijging tot GPB 585,5 miljoen
- inkomsten in het VK: 54% stijging tot GPB 683,7 miljoen

*Groep EBITDA: 53% stijging tot GPB 141,7 miljoen
- VK EBITDA: 71% stijging tot GPB 169,7 miljoen

*Operationele winst van de Energis Group
voor amortisatie (EBITA): 278% stijging tot GPB 22,3 miljoen
- VK EBITA: 290% stijging tot GPB 66,4 miljoen

*Totaal operationeel verlies (EBIT): GPB 27,1 miljoen (GPB 7,1 miljoen 1999/2000)

- Operationele winst in het VK: GBP 47,0 miljoen (9,1 miljoen 1999/2000)
Gordon Owen, bestuursvoorzitter van Energis:

"Energis heeft weer sterke financiële resultaten geboekt. Dit betekent een ondersteuning voor onze consistente strategie, waarmee we ons richten op de meest aantrekkelijke segmenten in de zakelijke telecommunicatiemarkt en de snelle ontwikkeling van ons platform op het Europese continent."

"In het Verenigd Koninkrijk is Energis sterk blijven groeien in marktaandeel met groeiende winstgevendheid, waardoor de Groep voor het eerst een winst voor belasting behaalde. Buiten het Verenigd Koninkrijk zijn onze zakelijke activiteiten nog in een vroeg ontwikkelingsstadium, maar we bouwen onze positie snel uit en we zijn ervan overtuigd dat we hier dezelfde opgaande lijn volgen zoals we die eerder in het Verenigd Koninkrijk hebben getoond."

"De zakelijke activiteiten van Energis ontwikkelen zich volgens plan en we liggen op schema om marktleider te worden in het leveren van oplossingen voor e-business en telecommunicatie. Vooruitblikkend verwachten we een verdergaande groei van de vraag, in het bijzonder diensten met toegevoegde waarde op het gebied van data, internet, complexe hostingoplossingen en e-business. We zijn ervan overtuigd dat we dit jaar, en volgend jaar, ons marktaandeel en onze marges substantieel zullen verhogen."

David Wickham, de beoogde Chief Executive van Energis:

"Voor het zesde achtereenvolgende jaar heeft Energis een omzetgroei behaald van meer dan 70%, waarbij internet en daaraan gerelateerde diensten zelfs meer dan verdubbeld zijn. Samen met onze geavanceerde dienstverlening vormt deze omzet nu 70% van onze totale inkomsten. Dit betekent dat we maar voor een klein deel van onze omzet afhankelijk zijn van basisdiensten in de telecommarkt."

"In het Verenigd Koninkrijk kregen onze zakelijke activiteiten een sterke stimulans door een omzetstijging van 54% tot bijna GBP 684 miljoen en een EBITDA die gestegen is met 71% tot bijna GBP 170 miljoen. Dit hebben we gerealiseerd door een verdere reductie van onze vaste kosten en het terugdringen van de uitgaven voor verkoop, administratie en algemene kosten in verhouding tot onze inkomsten. Tevens hebben we onze bruto marges gewaarborgd door onze verkoopmix met toegevoegde waarde. Het resultaat in het Verenigd Koninkrijk is dat onze operationele winst voor amortisatie bijna verviervoudigde tot GBP 66,4 miljoen, de inkomsten voor aftrek van rente en belasting vervijfvoudigden bijna tot GBP 47 miljoen en we behaalden voor het eerst over een heel jaar winst voor belasting."

"Onze inkomsten op het Europese continent vertoonden een meer dan drievoudige groei tot GBP 156,7 miljoen en leveren nu meer dan 19% van de omzet van de Groep, een aandeel dat zeker nog aanmerkelijk zal groeien. De kwaliteit van onze continentale omzet is bovendien sterk verbeterd, dankzij de omzetgroei van onze diensten met hogere marges van 19% tot 48%. In Duitsland hebben we onze positie verbeterd door de overname van Ision, dat marktleider is op het gebied van complexe hosting- en e-businessdiensten en een klantenbestand heeft met 'blue chipbedrijven'. In onze resultaten is slechts GBP 14,3 miljoen aan inkomsten opgenomen afkomstig van Ision voor de twee maanden na de overname, maar het integratieproces vordert snel en we zijn er zeker van dat we de verwachte kostenbesparing van GBP 10 miljoen dit jaar zullen realiseren. We zijn er ook van overtuigd dat Ision een grote ondersteuning is voor de positie van Energis Deutschland en dat het bedrijf met zijn geavanceerde reeks internetdiensten zal bijdrage aan het momentum van de Groep. De internetdiensten van Ision sluiten naadloos aan op de afzetmarkt en technische mogelijkheden van Energis Squared en haar complementaire netwerk van internet data centers."

"In het Verenigd Koninkrijk profiteren we zowel met onze afzetmarkt als met onze marges van de voortdurende verbeteringen in onze zakelijk aanbod en van ons programma om koppelingen te leggen met de digitale centrales van British Telecom en het doorschakelen van spraakdiensten over ons IP-netwerk, de daling van grootverbruikprijzen voor private circuits en ons continue vermogen om de vaste kosten terug te brengen. We verwachten bovendien dat OFTEL in de herfst nieuw regels zal opstellen voor grootverbruikers van DSL-diensten via het netwerk van British Telecom. Dit betekent dat wij nieuwe afzetmarkten krijgen, in het bijzonder in het midden- en kleinbedrijf, zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren in alle zakelijke klantsegmenten."

"De stappen die we gezet hebben, sinds onze introductie op het Europese continent in september 1999, stellen ons in staat om onze positie in Duitsland en Nederland uit te bouwen en onze positie op het gebied van internet data centers in de buurlanden verder te ontwikkelen. Op 26 juni zal de officiële lancering plaatsvinden van 'Energis Polska', een joint venture met het nationale elektriciteitsbedrijf van Polen. Hoewel onze continentale activiteiten nog in een beginstadium zitten, verwachten we ze snel te kunnen uitbouwen, zodat we een sterk positieve groei van onze EBITDA op de middellange termijn kunnen genereren.

Opvolging Chief Executive

In een gelijktijdig gepubliceerd persbericht, heeft Energis vandaag het vertrek aangekondigd van Mike Grabiner als Chief Executive per 31 juli. David Wickham volgt hem op als Chief Executive van de Groep vanaf 1 augustus 2001.

Commentaar op de opvolging van Chief Executive door Gordon Owen:

"Onze aanzienlijke vooruitgang op zakelijk en financieel gebied wordt begeleid door een belangrijke aankondiging over de managementopvolging. Mike Grabiner, die Energis zeer succesvol heeft geleid sinds de beursgang, heeft aangekondigd per 31 juli 2001 te zullen vertrekken om zijn toekomstige carrière in een andere richting voort te kunnen zetten. We betreuren zijn beslissing maar hebben deze geaccepteerd in de wetenschap dat hij Energis en het managementteam in uitstekende conditie achterlaat. Een conditie die de basis vormt voor een verdere groei. Met groot genoegen verwelkom ik David Wickham als zijn opvolger.

Operationele hoogtepunten

UK


* Dienstverlening: significante uitbreiding van de dienstverlening service en groei van klanten, gericht op data, internet, webhosting en e-business; inclusief E-freight Logistiek, Logica, Police Information Technology Organisation, Energis Travel Network


* Netwerk: 29 miljard minuten gerouteerd over het netwerk, een toename van meer dan 50%. Het netwerk in het VK is nu gekoppeld aan circa 450 digitale centrales van BT. 11e Metropolitan area network voltooid. Zes licenties verworven voor draadloze lokale netwerken voor GBP 14 miljoen. Netwerk upgrade naar Dense Wave Division Multiplexing (DWDM) om de capaciteit van het bestaande glasvezelnetwerk te verhogen tot 80Gbit, nog verder uit te breiden tot 560Gbit

* Regelgeving: de grootverbruikerskosten verminderd van gedeelde private circuits. OFTEL neemt nog een besluit over nieuwe regels voor grootverbruikers van DSL-diensten

Continentaal Europa


* Duitsland: transformatie van Energis Deutschland door de acquisitie van Ision. Carl Michel benoemd tot Chief Executive van Ision en verantwoordelijke voor Energis Deutschland in de nabije toekomst. 31 Points of presence. Frankfurt Internet data Centre geopend.


* Nederland: Energis NV versterkt door de acquisitie van DDS hosting business, opening van Amsterdam Internet Data Centre, lancering van nieuwe diensten, inclusief Intelligent Network services, ADSL connect; Aanzienlijke toename van belangrijke nieuwe klanten, zoals de ASR Verzekeringsgroep, Freeler (onderdeel van ING), COMPAQ Computers NV, Fortis Bank, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.


* Ierland: acquisitie van Stentor in augustus, waardoor nevada tele.com als operator in heel Ierland optreedt. Nieuwe klanten, inclusief Ulster TV Internet, Realm Communications en de Progressive Building Society.


* Polen: Lancering van Energis Polska, joint venture met het nationale elektriciteitsbedrijf van Polen. Driejarige overeenkomst met Regus voor het leveren van internettoegang, internationaal spraakverkeer via IP en koppeling met het netwerk.

Foto's van Newscast zijn beschikbaar om te downloaden (www.newscast.co.uk) vanaf
13.00 uur (GMT) vandaag.

Meer informatie:

Energis

Mike Grabiner +44 20 7206 5335
David Wickham
Bill Trent
Nick Benson

Citigate Dewe Rogerson +44 20 7638 9571
Anthony Carlisle
(07973 611 888)
Duncan Murray
(07976 952 626)

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie