Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister Zalm spreekt over begrotingsbeleid tilburg

Datum nieuwsfeit: 15-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Financiën
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Financiën


www.minfin.nl

MIN FIN: Minister Zalm spreekt over begrotingsbeleid tilburg

PERSBERICHTNR. 01/128 Den Haag 11 mei 2001

MINISTER ZALM SPREEKT OVER BEGROTINGSBELEID IN TILBURG

Minister Zalm van het ministerie van Financiën verzorgt op dinsdag 15 mei 2001 een gastcollege aan de Katholieke Universiteit Brabant (aanvang 16.30 uur, Warandelaan 2, gebouw C, zaal CZ 101, Tilburg). Dit gastcollege vindt plaats in het kader van de Grote Financiën Prijs en gaat over het begrotingsbeleid, de ontwikkeling van de collectieve uitgaven, schuldreductie, vergrijzing en VBTB (van beleidsbegroting tot beleidsverantwoording).

De Grote Financiën Prijs is een essaywedstrijd, waarmee het ministerie van Financiën studenten uitdaagt een scriptie te schrijven over een financieel-economisch of fiscaal onderwerp. De beste inzending wordt beloond met een prijs van 5.000 euro en een origineel, speciaal ontworpen kunstwerk. De tweede prijs bedraagt 3000 euro en de derde prijs 1.500 euro. De uitreiking van de Grote Financiën Prijs vindt plaats in november 2001.

Doelgroep van de Grote Financiën Prijs zijn de potentiële toekomstige medewerkers van het ministerie van Financiën en de Belastingdienst. Met deze prijs wil het ministerie van Financiën studenten en recent afgestudeerden attent maken op het brede werkterrein van het departement. Om de bekendheid van de Grote Financiën Prijs te vergroten en onder de aandacht van de doelgroep te brengen geven de minister, staatssecretaris en hun topambtenaren een aantal gastcolleges.
De inzendingen moeten vóór 1 september 2001 binnen zijn. Alle inzendingen zullen door een onafhankelijke jury worden beoordeeld.

Meer informatie over de Grote Financiën Prijs is beschikbaar op www.minfin.nl

Woordvoerder Ir. N.M. Zoon
Telnr. 070-3428124

11 mei 01 13:52

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie