Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inloopavond plannen terrein voormalig Julianaziekenhuis Ede

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Inloopavond over plannen voor terrein voormalig Julianaziekenhuis

Op 16 mei aanstaande tussen 18.00 uur en 20.00 uur presenteren de gemeente Ede en projectontwikkelaar Trebbebouw in het Marnixcollege aan de Prins Bernhardlaan 30 te Ede de eerste plannen voor de herontwikkeling van het terrein van het voormalige Julianaziekenhuis in Ede.

Het bestuur van Ziekenhuis Gelderse Vallei is van plan het oude Julianaziekenhuis te verkopen aan projectontwikkelaar Trebbebouw. Deze wil het oude ziekenhuis slopen en aan de Stationsweg 4 urban villas bouwen met in totaal 34 appartementen. Het Zwarte Laantje wordt in deze plannen in zijn oorspronkelijke vorm teruggebracht. Ten zuiden van het Zwarte Laantje wil de ontwikkelaar 6 vrijstaande villas bouwen. Het resultaat moet een parkachtige omgeving worden waar de huidige, monumentale bomen in opgenomen zijn.

Om deze plannen te realiseren is een bestemmingsplanwijziging nodig. Burgemeester en Wethouders hebben in principe toegezegd aan deze bestemmingsplanwijziging mee te willen werken. Als alles volgens plan verloopt zal de gemeente nog voor de zomervakantie een voorontwerp bestemmingsplan ter inzage leggen. Alle belanghebbenden en belangstellenden krijgen dan uitgebreid de mogelijkheid om in te spreken.

Om alvast kennis te nemen van de eerste plannen en daar een eerste reactie op te leveren organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst. Op 16 mei kan iedereen tussen 18.00 en 20.00 uur binnenlopen in het Marnixcollege om tekeningen en een maquette van de plannen te bekijken. Vertegenwoordigers van de gemeente en de projectontwikkelaar zijn hier aanwezig om de plannen toe te lichten.Ede, 10 mei 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie