Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Strategische investering Akzo in polysulfide-uitbreiding

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Akzo Nobel
Zoek soortgelijke berichten
Akzo Nobel

Strategische investering Akzo Nobel in polysulfide-uitbreiding

Arnhem, 16 mei 2001 Akzo Nobels business unit Plastics and Processing Additives, de leidende wereldspeler in de polysulfidemarkt die opereert onder de naam Akcros Chemicals, gaat investeren in een omvangrijke uitbreiding van haar fabriek in Greiz, Duitsland. De uitbreiding, die naar verwachting begin 2002 wordt voltooid, betekent een aanzienlijke verhoging van de productiecapaciteit voor polysulfide, dat hoofdzakelijk wordt gebruikt in dichtingsmiddelen voor vliegtuigen en andere hightech toepassingen met een hoge toegevoegde waarde.

"De investering, die de capaciteit fors zal vergroten, toont onze betrokkenheid bij de polysulfidemarkt, ook op de lange termijn," verklaarde Kees van Nierop, General Manager van Plastics and Processing Additives. "Met onze gepatenteerde technologie kunnen wij de hoogste kwaliteit polysulfide voor hoogwaardige dichtingsmiddelen en isolatieglastoepassingen produceren. De uitbreiding sluit aan bij onze doelstelling om onze wereldwijde positie te verstevigen en een betrouwbare leverancier te zijn voor onze klanten in marktsegmenten met een hoge toegevoegde waarde."

Plastics and Processing Additives is een belangrijke leverancier van polymeeradditieven voor de PVC-industrie en hoogwaardige polysulfideproducten voor dichtingsmiddelen. Polysulfideproducten hebben een grote verscheidenheid aan toepassingen, maar de business unit richt zich voornamelijk op producenten van dichtingsmiddelen voor de vliegtuig- en bouwindustrie. De marktgroei in deze marktsegmenten is in overeenstemming met de groei van het bruto nationaal product in Europa en de Verenigde Staten en ligt hoger in de regio Asia-Pacific.
- - -

Noot voor de redacteur
Akzo Nobel, met hoofdkantoor in Arnhem, levert wereldwijd producten voor de gezondheidszorg, verven en lakken en chemische producten. Over 2000 bedroeg de geconsolideerde omzet EUR 14 miljard (NLG 31 miljard). De onderneming telt momenteel 68.800 medewerkers in meer dan 75 landen. De financiële resultaten over het tweede kwartaal van 2001 worden op 25 juli a.s. bekendgemaakt.

Internet: www.akzonobel.com
www.akcros.com

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Plastics and Processing Additives:
Mike Zeitler, Business Manager, tel. +31 475 356 346.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie