Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Halfjaaromzet Free Record Shop Holding N.V. ruim 10% hoger

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Bron: Free Record Shop
Zoek soortgelijke berichten
Free Record Shop

Capelle aan den IJssel, 16 mei 2001

Halfjaaromzet Free Record Shop Holding N.V. ruim 10% hoger

§ Omzet stijgt met 10,6% naar Euro 136,8 miljoen (vorig jaar Euro 123,6 miljoen) § Nettowinst Euro 4,4 miljoen (Euro 5,4 miljoen) § Winst per aandeel bedraagt Euro 1,17 (Euro 1,47)

Free Record Shop Holding N.V. heeft ondanks de daling van de cd-markt gedurende de eerste zes maanden van het boekjaar 2000/2001 een bevredigende omzetgroei laten zien. De omzet steeg 10,6% naar Euro 136,8 miljoen. Dit is in lijn met de eerder uitgesproken verwachting. De nettowinst daalde in het eerste halfjaar, eindigend per 31 maart 2001, met 19,2% naar Euro 4,4 miljoen ten opzichte van Euro 5,4 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De winst per aandeel is uitgekomen op Euro 1,17 ten opzichte van Euro 1,47 over de eerste helft van het voorgaande boekjaar, oftewel een daling van 20,5%.

Het bedrijfsresultaat uit gewone bedrijfsuitoefening daalde met 19,3% naar Euro 6,8 miljoen. Als percentage van de netto-omzet daalde het bedrijfsresultaat naar 5% ten opzichte van 6,8% vorig jaar. Het bedrijfsresultaat voor afschrijvingen (EBITDA) bedroeg Euro 10,3 miljoen, dat is 12,2% lager. Het groepsvermogen kwam ultimo maart 2001 uit op 52% van het balanstotaal.

Resultaat

Zoals bekend gemaakt in het persbericht van 27 maart jl. is de nettowinst in het eerste halfjaar achtergebleven bij die in de periode oktober 1999 maart 2000. Dit is vooral als gevolg van de sterke stijging van de samenwerkerskosten en de huren.

De omzetgroei is gerealiseerd in alle landen waarin Free Record Shop Holding N.V. actief is, onder andere door de sterke stijging van de DVD-verkopen.

Daarnaast heeft Free Record Shop in Nederland hogere omzetten behaald met de verkoop van multimediaproducten en mobiele telefonie. Tevens is gestart met de verkoop van kleine elektronische producten, zoals MP3-spelers, handheld computers en andere gadgets. Dit hangt samen met de actie die is gestart met Coca-Cola.

In totaal zijn in het eerste halfjaar 13 winkels geopend, daarmee komt het totaal voor alle winkelformules op 299 winkels (per 31 maart 2000 269 winkels). Mede hierdoor zijn in alle landen de marktposities versterkt.

De omzet via internet is verdubbeld in vergelijking met de eerste zes maanden van het afgelopen boekjaar. Dit hangt onder meer samen met een aantal nieuwe websites die zijn gestart. Ook wordt samengewerkt met websites van derden van waaruit kan worden doorgeklikt naar websites van de winkelformules van de holding.

Boekensite
Op de website www.freerecordshop.nl zal per 1 juni a.s. begonnen worden met de verkoop van boeken via internet. Het assortiment zal vooral bestaan uit titels die interessant zijn voor de doelgroep. Net zoals bij de verkoop van CD's en DVD's via internet het geval is, heeft de koper de keuze om het bestelde boek thuis te laten bezorgen of af te halen bij een van de winkels.

Vooruitzichten
De Raad van Bestuur verwacht voor het boekjaar 2000/2001, onvoorziene omstandigheden daargelaten, een omzet te realiseren van omstreeks Euro 250 miljoen, maar onthoudt zich nog van een winstuitspraak.

Capelle aan den IJssel, 16 mei 2001
Raad van Bestuur Free Record Shop Holding N.V.


(

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie