Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Datum: 16 mei 2001

Inbrekers gaan er met auto vandoor Voorhout (D1) In de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 mei werd ingebroken in een woning aan het Wederikhof. De inbrekers kwamen binnen na het boren van gaatjes in een raamsponning. Daarna konden ze de hefboompjes van het raam bedienen en het raam openen. Uit de woning werd een televisie weggenomen. Ook werden autosleutels weggenomen. Daarmee stalen de inbrekers de Peugeot van de bewoners.

Snelkraak bij electronicazaak Lisse (D1)
Drie nog onbekende mannen ramden op woensdag 16 mei rond 02.50 uur met een gestolen auto de voorpui van een electronicazaak aan de Kanaalstraat. Vervolgens namen de snelkrakers uit de zaak ongeveer twintig camcorders mee. Met tassen vol rende men in de richting van een bank. Daarna raakte een getuige ze uit het zicht. De politie stelde nog wel een onderzoek in de buurt in. Dit onderzoek bleef echter nog zonder resultaat. De gestolen auto werd afgesleept en door de politie veilig gesteld.

Bromfietscontrole Noordwijk/Noordwijkerhout (D1) De politie van Noordwijk en Noordwijkerhout hebben in de week van 7 tot en met 11 mei extra bromfietscontroles uitgevoerd. Maandag 7 mei werd er gecontroleerd op de Gooweg. Er werden 44 bromfietsers bekeurd voor te veel vermogen, het niet voeren van de gele plaat en het niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat. Dinsdag 8 mei werd er gecontroleerd in Noordwijkerhout. De politie schreef hier 7 bekeuringen uit voor het vermogen. Op woensdag 9 mei werden er 14 bekeuringen geschreven in Noordwijk en Noordwijkerhout. Deze waren voor hoofdzakelijk te veel vermogen, het niet dragen van de helm en het niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat. Op donderdag 10 mei heeft de politie 34 bromfietsers bekeurd. Een bromfietser negeerde het stopteken en probeerde te ontkomen aan een bon. De bromfietser werd aangehouden na een korte achtervolging door een politiemotorrijder en kreeg ook voor het negeren van het stopteken een proces verbaal. In beide gemeenten werd ook op vrijdag 11 mei gecontroleerd. 24 bromfietsen hadden te veel vermogen. Ondanks dat er meerdere dagen achter elkaar op dezelfde lokaties werd gecontroleerd, werden er deze week in totaal 123 bromfietsers bekeurd.

Meisje valt van trap in portiek Leiden (D4) Een 9-jarig meisje uit Leiden is op dinsdag 15 mei rond 15.45 uur met letsel aan het hoofd, buik en heup overgebracht naar het LUMC. Het meisje was met een vriendje aan het spelen in een portiek aan de Van Riebeeckhof toen zij daar van de trap viel.

Inbraak in studentenwoning Leiden (D4) Op dinsdag 15 mei werden in de middag of vroege avond uit een studentenwoning aan de Breestraat twee portemonnees en diverse pasjes gestolen.Vermoedelijk zag de onverlaat kans om binnen te sluipen en zijn slag te slaan.

Onder invloed rijden Leiden (D4) De politie hield op donderdag 16 mei rond 00.25 uur op de Melchior Treublaan een 48-jarige automobilist uit Soest aan. De agenten kregen de man op het Levendaal door zijn afwijkende rijstijl in de gaten. Op een stopteken, zwaailicht of sirene werd niet direct gereageerd door de man. Pas op de Treublaan stopte hij. Een ademanalyse kwam uit op 750 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet is in het verkeer. Naast dat hij een proces-verbaal krijgt moet de man ook zijn rijbewijs inleveren.

Overstekend kind loopt gebroken been op Nieuwveen (D5)
Een 6-jarige jongetje uit Nieuwveen liep op dinsdag 15 mei rond 16.50 uur op het Nieuwveens Jaagpad een gebroken been op. Het jongetje stak de weg over, bedacht zich en liep plotseling terug. Een naderende 29-jarige automobilist uit Kudelstaat zag daarop geen kans meer om het jongetje te ontwijken. Het jongetje werd overgebracht naar een ziekenhuis.

Bromfietscontrole Nieuwkoop, Ter Aar, Nieuwveen (D5) Op dinsdag 15 mei 2001 hebben agenten van Team Nieuwkoop, van de politie Hollands Midden in samenwerking met de verkeersdienst een bromfietscontrole gehouden. De controle werd gehouden in Nieuwkoop, Ter Aar en Nieuwveen tussen 15.00 uur en 20.00 uur.

In totaal werden 62 bromfietsers(sters) gecontroleerd. In Nieuwkoop 27, Ter Aar 19, Liemeer 16. De controle richtte zich met name op: constructiesnelheid, remmen, verlichting, verzekering, bromfietscertificaten, gele/oranje plaat, bel en/of claxon. Er is 34 maal PV opgemaakt, waarvan 22 voor het overschrijden van de constructiesnelheid (te hoog vermogen).

Verder is pv opgemaakt voor o.a. het niet dragen van de helm, rijden zonder verzekerd te zijn en voor gebreken aan de bromfiets. Naast de 34 verbalen zijn er tevens 17 bromfietsers in de gelegenheid gesteld om binnen een afgesproken tijd alsnog hun verzekeringspapieren en/of bromfietscertificaten te tonen, kan men dat niet dan volgt alsnog proces-verbaal.

Aanvaring Waddinxveen (D6) Een 49 jarige schipper uit Gouda is dinsdag 15 mei omstreeks 11.30 uur met zijn vrachtschip tegen de Coenecoopbrug gevaren. De man verklaarde dat hij in zijn schip een telefoongesprek aan het voeren was waardoor hij vergeten was per marifoon de brugwachter van zijn komst in kennis te stellen. Hij was met zijn boot tegen de hefbrug gevaren die dus nog dicht was. Hierdoor werd de hele stuurhut beschadigd en kwam de bovenzijde in het water terecht. De schade aan de brug is onbekend. De politie te water handelt de aanvaring af.

Bromfietser neemt voetganger in zijn val mee Gouda (D7)
Een 17-jarige bromfietser uit Gouda en een 21-jarige voetganger uit Gouda zijn op dinsdag 15 mei rond 08.25 uur met respectievelijk schaafwonden en een pijnlijke rechtervoet overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De bromfietser ging in een bocht van de Nieuwe Gouwe door nog onbekende oorzaak onderuit. In zijn val nam hij de juist daar lopende voetganger mee. De bromfiets bleek na controle van de politie te zijn opgevoerd.

Fietser valt door mobiel bellen Gouda (D7)
Een 37-jarige fietser uit Gouda is op dinsdag 15 mei rond 16.25 uur met hoofdletsel over gebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De man reed tijdens mobiel bellen tegen een stoeprand van de Groenhovenweg en kwam daardoor ten val. Tijdens zijn val kwam hij nog in onzachte aanraking met een bestelauto.

Bromfietscontrole Reeuwijk (D7) De politie van Reeuwijk heeft in samenwerking met de verkeersdienst op dinsdag 15 mei tussen 07.30 uur en 09.15 uur een bromfietscontrole gehouden op het fietspad langs de Goudsestraatweg. Van de in totaal 47 gecontroleerde bromfietsers kregen 19 een proces verbaal.

Aanhangwagencontrole Bodegraven (D7)
De politie van Bodegraven heeft in samenwerking met de verkeersdienst op dinsdag 15 mei tussen 10.00 uur en 12.15 uur een aanhangwagencontrole gehouden op de parkeerplaats aan de Europaweg naast de kruising van de N11 met de Goudseweg. Van de 19 gecontroleerde aanhangwagens kregen vier een proces verbaal.

Mishandeling Schoonhoven (D8) De politie heeft dinsdag 15 mei omstreeks 14.15 uur een 23 jarige man uit Schoonhoven aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou even daarvoor op de Haven een 20 jarige man uit Groot Ammers in zijn gezicht geslagen hebben. Er was tussen de mannen onenigheid ontstaan in een gesprek over godsdienst. De Schoonhovenaar vond een opmerking van de man uit Groot Ammers beledigend. Er ontstond een worsteling, waarna omstanders het tweetal uit elkaar haalden. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanrijding met letsel Lekkerkerk (D8) Dinsdag 15 mei vond omstreeks 15.45 uur een aanrijding plaats op de Wetering-Oost. Een 91 jarige fietser reed in de richting Lekkerkerk. Toen hij linksaf de Weide in wilde rijden werd hij ingehaald door een 24 jarige plaatsgenoot op een bromfiets. Een aanrijding was het gevolg. De fietser is voor controle meegenomen naar 't Groene Hart in Gouda. Hij heeft een gekneusde rib opgelopen.

Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie