Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Datum: 16 mei 2001

Inbrekers gaan er met auto vandoor Voorhout (D1) In de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 mei werd ingebroken in een woning aan het Wederikhof. De inbrekers kwamen binnen na het boren van gaatjes in een raamsponning. Daarna konden ze de hefboompjes van het raam bedienen en het raam openen. Uit de woning werd een televisie weggenomen. Ook werden autosleutels weggenomen. Daarmee stalen de inbrekers de Peugeot van de bewoners.

Snelkraak bij electronicazaak Lisse (D1)
Drie nog onbekende mannen ramden op woensdag 16 mei rond 02.50 uur met een gestolen auto de voorpui van een electronicazaak aan de Kanaalstraat. Vervolgens namen de snelkrakers uit de zaak ongeveer twintig camcorders mee. Met tassen vol rende men in de richting van een bank. Daarna raakte een getuige ze uit het zicht. De politie stelde nog wel een onderzoek in de buurt in. Dit onderzoek bleef echter nog zonder resultaat. De gestolen auto werd afgesleept en door de politie veilig gesteld.

Bromfietscontrole Noordwijk/Noordwijkerhout (D1) De politie van Noordwijk en Noordwijkerhout hebben in de week van 7 tot en met 11 mei extra bromfietscontroles uitgevoerd. Maandag 7 mei werd er gecontroleerd op de Gooweg. Er werden 44 bromfietsers bekeurd voor te veel vermogen, het niet voeren van de gele plaat en het niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat. Dinsdag 8 mei werd er gecontroleerd in Noordwijkerhout. De politie schreef hier 7 bekeuringen uit voor het vermogen. Op woensdag 9 mei werden er 14 bekeuringen geschreven in Noordwijk en Noordwijkerhout. Deze waren voor hoofdzakelijk te veel vermogen, het niet dragen van de helm en het niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat. Op donderdag 10 mei heeft de politie 34 bromfietsers bekeurd. Een bromfietser negeerde het stopteken en probeerde te ontkomen aan een bon. De bromfietser werd aangehouden na een korte achtervolging door een politiemotorrijder en kreeg ook voor het negeren van het stopteken een proces verbaal. In beide gemeenten werd ook op vrijdag 11 mei gecontroleerd. 24 bromfietsen hadden te veel vermogen. Ondanks dat er meerdere dagen achter elkaar op dezelfde lokaties werd gecontroleerd, werden er deze week in totaal 123 bromfietsers bekeurd.

Meisje valt van trap in portiek Leiden (D4) Een 9-jarig meisje uit Leiden is op dinsdag 15 mei rond 15.45 uur met letsel aan het hoofd, buik en heup overgebracht naar het LUMC. Het meisje was met een vriendje aan het spelen in een portiek aan de Van Riebeeckhof toen zij daar van de trap viel.

Inbraak in studentenwoning Leiden (D4) Op dinsdag 15 mei werden in de middag of vroege avond uit een studentenwoning aan de Breestraat twee portemonnees en diverse pasjes gestolen.Vermoedelijk zag de onverlaat kans om binnen te sluipen en zijn slag te slaan.

Onder invloed rijden Leiden (D4) De politie hield op donderdag 16 mei rond 00.25 uur op de Melchior Treublaan een 48-jarige automobilist uit Soest aan. De agenten kregen de man op het Levendaal door zijn afwijkende rijstijl in de gaten. Op een stopteken, zwaailicht of sirene werd niet direct gereageerd door de man. Pas op de Treublaan stopte hij. Een ademanalyse kwam uit op 750 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet is in het verkeer. Naast dat hij een proces-verbaal krijgt moet de man ook zijn rijbewijs inleveren.

Overstekend kind loopt gebroken been op Nieuwveen (D5)
Een 6-jarige jongetje uit Nieuwveen liep op dinsdag 15 mei rond 16.50 uur op het Nieuwveens Jaagpad een gebroken been op. Het jongetje stak de weg over, bedacht zich en liep plotseling terug. Een naderende 29-jarige automobilist uit Kudelstaat zag daarop geen kans meer om het jongetje te ontwijken. Het jongetje werd overgebracht naar een ziekenhuis.

Bromfietscontrole Nieuwkoop, Ter Aar, Nieuwveen (D5) Op dinsdag 15 mei 2001 hebben agenten van Team Nieuwkoop, van de politie Hollands Midden in samenwerking met de verkeersdienst een bromfietscontrole gehouden. De controle werd gehouden in Nieuwkoop, Ter Aar en Nieuwveen tussen 15.00 uur en 20.00 uur.

In totaal werden 62 bromfietsers(sters) gecontroleerd. In Nieuwkoop 27, Ter Aar 19, Liemeer 16. De controle richtte zich met name op: constructiesnelheid, remmen, verlichting, verzekering, bromfietscertificaten, gele/oranje plaat, bel en/of claxon. Er is 34 maal PV opgemaakt, waarvan 22 voor het overschrijden van de constructiesnelheid (te hoog vermogen).

Verder is pv opgemaakt voor o.a. het niet dragen van de helm, rijden zonder verzekerd te zijn en voor gebreken aan de bromfiets. Naast de 34 verbalen zijn er tevens 17 bromfietsers in de gelegenheid gesteld om binnen een afgesproken tijd alsnog hun verzekeringspapieren en/of bromfietscertificaten te tonen, kan men dat niet dan volgt alsnog proces-verbaal.

Aanvaring Waddinxveen (D6) Een 49 jarige schipper uit Gouda is dinsdag 15 mei omstreeks 11.30 uur met zijn vrachtschip tegen de Coenecoopbrug gevaren. De man verklaarde dat hij in zijn schip een telefoongesprek aan het voeren was waardoor hij vergeten was per marifoon de brugwachter van zijn komst in kennis te stellen. Hij was met zijn boot tegen de hefbrug gevaren die dus nog dicht was. Hierdoor werd de hele stuurhut beschadigd en kwam de bovenzijde in het water terecht. De schade aan de brug is onbekend. De politie te water handelt de aanvaring af.

Bromfietser neemt voetganger in zijn val mee Gouda (D7)
Een 17-jarige bromfietser uit Gouda en een 21-jarige voetganger uit Gouda zijn op dinsdag 15 mei rond 08.25 uur met respectievelijk schaafwonden en een pijnlijke rechtervoet overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De bromfietser ging in een bocht van de Nieuwe Gouwe door nog onbekende oorzaak onderuit. In zijn val nam hij de juist daar lopende voetganger mee. De bromfiets bleek na controle van de politie te zijn opgevoerd.

Fietser valt door mobiel bellen Gouda (D7)
Een 37-jarige fietser uit Gouda is op dinsdag 15 mei rond 16.25 uur met hoofdletsel over gebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De man reed tijdens mobiel bellen tegen een stoeprand van de Groenhovenweg en kwam daardoor ten val. Tijdens zijn val kwam hij nog in onzachte aanraking met een bestelauto.

Bromfietscontrole Reeuwijk (D7) De politie van Reeuwijk heeft in samenwerking met de verkeersdienst op dinsdag 15 mei tussen 07.30 uur en 09.15 uur een bromfietscontrole gehouden op het fietspad langs de Goudsestraatweg. Van de in totaal 47 gecontroleerde bromfietsers kregen 19 een proces verbaal.

Aanhangwagencontrole Bodegraven (D7)
De politie van Bodegraven heeft in samenwerking met de verkeersdienst op dinsdag 15 mei tussen 10.00 uur en 12.15 uur een aanhangwagencontrole gehouden op de parkeerplaats aan de Europaweg naast de kruising van de N11 met de Goudseweg. Van de 19 gecontroleerde aanhangwagens kregen vier een proces verbaal.

Mishandeling Schoonhoven (D8) De politie heeft dinsdag 15 mei omstreeks 14.15 uur een 23 jarige man uit Schoonhoven aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou even daarvoor op de Haven een 20 jarige man uit Groot Ammers in zijn gezicht geslagen hebben. Er was tussen de mannen onenigheid ontstaan in een gesprek over godsdienst. De Schoonhovenaar vond een opmerking van de man uit Groot Ammers beledigend. Er ontstond een worsteling, waarna omstanders het tweetal uit elkaar haalden. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanrijding met letsel Lekkerkerk (D8) Dinsdag 15 mei vond omstreeks 15.45 uur een aanrijding plaats op de Wetering-Oost. Een 91 jarige fietser reed in de richting Lekkerkerk. Toen hij linksaf de Weide in wilde rijden werd hij ingehaald door een 24 jarige plaatsgenoot op een bromfiets. Een aanrijding was het gevolg. De fietser is voor controle meegenomen naar 't Groene Hart in Gouda. Hij heeft een gekneusde rib opgelopen.

Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...