Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Elsa lanceert grafische kaart voor professionele applicaties

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

ELSA Synergy 2000: professionele grafische kwaliteit

Nieuwe grafische kaart combineert uitzonderlijke grafische prestaties met lage prijs

Nieuwegein, 16 mei 2001 - ELSA breidt de reeks Synergy grafische kaarten uit met de ELSA Synergy 2000. De Synergy 2000 is ontwikkeld voor gebruikers van professionele grafische applicaties die hoge eisen stellen aan snelheid en beeldschermweergave. De nieuwe kaart levert daarvoor een standaard oplossing tegen een gunstige prijs.

De ELSA Synergy 2000 ondersteunt zowel Windows 2000, NT, 98 en ME als DirectX en Linux en heeft een adviesprijs* van 260 euro.

De nieuwe AGP-2x/4x grafische kaart is gebaseerd op de Quadro2 EX processor van NVIDIA. Dat resulteert niet alleen in een snelle, excellente beeldopbouw voor twee- en driedimensionale applicaties, maar waarborgt ook een hoge betrouwbaarheid en stabiliteit.

De Synergy 2000 is uitgerust met 32 MB SDRAM videogeheugen en een 350 MHz RAMDAC voor de conversie van de digitale beeldinformatie naar een analoog videosignaal. Daarmee komt de maximum resolutie op 2.048 x 1.536 pixels in 3D true color. De beeldverwerkingssnelheid wordt gekenmerkt door 20 miljoen triangles en 350 miljoen pixels per seconde bij een transmissiesnelheid van 2,7 GB/s.

Naast de OpenGL-API's voor de verschillende Windows versies en drivers voor DirectX en Linux (XFree86), worden standaard ook drivers meegeleverd voor de belangrijkste grafische applicaties zoals AutoCAD en 3D Studio MAX/VIZ.

ELSA
ELSA is wereldwijd leverancier van internettoegang- en computer graphics-oplossingen voor de pc. Het productprogramma van ELSA omvat onder andere modems, ISDN-adapters, ISDN- en DSL-routers, videoconferencingsystemen, grafische kaarten en monitoren. ELSA is opgericht in 1980 en telt momenteel meer dan 700 medewerkers. Naast het hoofdkatoor in Aken, Duitsland, heeft ELSA vestigingen in San José (VS), Taipei (Taiwan) , Tokio (Japan), Londen (VK), Parijs (Frankrijk), Milaan (Italië), Madrid (Spanje), Stockholm (Zweden) en Gent (België). Sinds juni 1998 wordt het aandeel van ELSA AG verhandeld op de Neuer Markt (WKN 507 360) van de beurs van Frankfurt in Duitsland.

ELSA Benelux is in 1999 opgericht en gevestigd nabij Gent. Deze vestiging is verantwoordelijk voor de verkoop van alle ELSA-producten in België, Nederland en Luxemburg. ELSA Benelux onderhoudt de contacten met de distributiekanalen en verstevigt de relaties met de resellers en system integrators.

Voor productinformatie kunt u bellen met : ELSA +32 9 382 72 62

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie