Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oorzaken van geweld op straat

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Eindhoven

Agenda / Studium GeneraleGeweld op Straat


Op 16 december 2000 lost een politieagent in Den Bosch een fataal schot. Een man die zich verzette tegen zijn arrestatie sterft. In de stad breken rellen uit van ongekende heftigheid en het duurt drie dagen eer het weer rustig is in Den Bosch. Is het fatale schot aanleiding of oorzaak? Ligt het probleem in de spanningen die al langer bestonden in de Graafse Wijk? Ook in Groningen en Dordrecht deden zich recentelijk zulke incidenten voor. Het lijkt er op dat iedere stad in Nederland wel een wijk heeft die ieder moment kan ontploffen.

In de lezing zullen de oorzaken van zulke geweldsuitbarstingen onder de loep worden genomen. Het Crisis Onderzoeks Team, een initiatief van de Universiteit van Leiden, doet onderzoek naar rampen. Zij zijn niet alleen betrokken bij de rellen in Den Bosch, maar ook bij de brand in Volendam en de vuurwerkramp in Enschede. Prof Dr. Uriel Rosenthal, oprichter en voorzitter van het COT, spreekt over de oorzaken van zinloos geweld.


Geweld op straat
Prof dr U. Rosenthal, voorzitter COT
Woensdag 16 mei
11.45 - 13.00 uur
Blauwe Zaal, Auditorium


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie