Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Expositie multiculturele samenleving in gevangenis

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Anti Racisme Informatie Centrum

Nieuws

Tientallen talen en toch communicatie

Expositie laat multiculturele samenleving in een gevangenis zien

Tientallen talen en toch communicatie, het is een van de intrigerende zinnen aan het begin van de expositie Multicultureel binnen de muren. De expositie, gemaakt door het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR), biedt een verrassende kijk op het samenleven van mensen uit verschillende culturen binnen penitentiaire inrichting De Schie in Rotterdam. Op 16 mei aanstaande opent minister Korthals van Justitie, in aanwezigheid van wethouder Kombrink, de expositie in PI De Schie. Na de zomer is de expositie tegen een geringe vergoeding beschikbaar voor derden.

In PI De Schie wordt al jaren gewerkt aan wat in veel organisaties buiten de muren nog mogelijk moet worden: het samen leven van verschillende culturen in onderling respect. Duidelijke afspraken en consequent optreden tegen discriminatie creëren ruimte voor verscheidenheid. Aan de hand van fotos en teksten laten de makers zien hoe binnen PI De Schie wordt omgegaan met de verscheidenheid aan culturen, taalvaardigheden en belevingswerelden. Daarvoor voerden zij gesprekken met betrokkenen en kregen zij toestemming om binnen de inrichting te fotograferen. Ook dat maakt de tentoonstelling tot een bijzonder project.

De expositie geeft een gevarieerd beeld. Zij laat zien hoe bijvoorbeeld bij de inrichting en aankleding van het gebouw rekening is gehouden met verschillende geloven. In het personeelsbeleid en de faciliteiten wordt rekening gehouden met diversiteit, en natuurlijk zijn er de regels. Strakke regels. Want een Penitentiaire Inrichting is geen hotel.

Het idee voor de expositie werd ontwikkeld door het Kleurenpalet, een creatieve denktank van Rotterdamse burgers, in opdracht van het Programma Veelkleurige Stad van de Gemeente Rotterdam. Met het programma Veelkleurige Stad wil de Gemeente Rotterdam de kansen van de diversiteit van de Rotterdamse samenleving zichtbaar moet maken en benutten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie