Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw Letteren Podium in Rotterdam over Koerdistan

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT MEI 2001

Mariwan Kanie & Dunya Wereldprogramma presenteren:

NIEUW LETTEREN PODIUM: KOERDISTAN
Lezingen en voordrachten

Woensdag 16 mei 2001, 20.15 uur

Het Prinses Theater, Schiedamseweg 19, Rotterdam

Entree: fl. 10.00
Reserveren: 010-425 50 50
Informatie: 010-233 09 10

Presentatie: Ahmed Aboutaleb

Dichters: Rafik Sanir (Koerdistan/Zweden) & Ahmed Mala (Koerdistan/Spanje) & Bejan Matur (Koerdistan/Turkije)
& Mehmet Çetin (Koerdistan/Turkije)
Lezingen: Mariwan Kanie (Koerdistan/Nederland)
Voordracht vertalingen: Igma van Putte de Windt

De serie Nieuw Letteren Podium biedt de liefhebber van poëzie een bijzondere mogelijkheid om meer achtergrond informatie te krijgen over de ontwikkeling van de poëzie in verschillende landen. Met deze serie tracht Stichting Dunya een beter inzicht te krijgen in de literatuur uit verschillende landen, invloedrijke literaire stromingen en bepalende auteurs en hoe er anders dan in Nederland literatuur wordt bedreven.
Vanavond staat Koerdistan centraal. Koerdistan is een territorium dat geadministreerd wordt door Turkije, Iran, Irak en Syrië. De oudste geschreven Koerdische tekst is een gedicht. De Koerdische dichtkunst heeft een geschiedenis van meer dan duizend jaar. In deze poëzie komen de verschillende aspecten van het leven van Koerden aan het woord. Sinds de 19e eeuw is de diaspora een van de belangrijkste thema's. In de twintigste eeuw is poëzie net zo belangrijk geworden voor de Koerden als hun dagelijkse brood, daarin vormen en bewaren zij hun identiteit. De Koerdische poëzie is een weerspiegeling van een wereld vol passie, gevaar en hoop op een betere wereld. De journalist Mariwan Kanie zal een inleiding geven over de ontwikkeling van deze poëzie, de belangrijkste auteurs uit de verschillende taalgebieden binnen Koerdistan en de dichters uit de Koerdische diaspora. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Juan Heinsohn Huala bij Stichting Dunya, tel: 010-233 09 10 of e-mail: juan@dunya

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie