Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van Boxtel stelt elektronische dienstencatalogus in gebruik

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Minister Van Boxtel stelt eerste elektronische dienstencatalogus in gebruik

Vanmiddag opent minister Van Boxtel voor Grote Steden- en Integratiebeleid de site van de gemeente Sliedrecht die als eerste gebruik maakt van de vraaggerichte interactieve dienstencatalogus. Sliedrecht heeft als eerste gemeente de catalogus operationeel. Minister Van Boxtel stelt de catalogus gratis aan gemeenten ter beschikking om zo de dienstverlening aan burgers te vergroten. De minister heeft tevens een subsidie in het leven geroepen die het gemeenten mogelijk moet maken de catalogus te implementeren. De subsidie bleek zo populair dat de minister het bedrag van fl. 4 miljoen naar fl. 8 miljoen heeft verdubbeld. De opening van de site vindt vanmiddag om 12.00 uur plaats via een online verbinding en is live te volgen op de site www.ministervanboxtel.nl.

Via www.sliedrecht.nl kunnen de inwoners van Sliedrecht nu al zo'n 180 diensten en producten elektronisch afnemen. Zo is het ondermeer mogelijk om via Internet de aangifte voor de hondenbelasting te regelen. De komende maanden zal het pakket van diensten en producten fors worden uitgebreid. Sliedrechtenaren kunnen dan ook elektronisch hun adreswijziging doorgeven, een uitreksel uit het persoonsregister aanvragen of een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand.

Minister Van Boxtel ziet ICT als een belangrijk middel om de dienstverlening aan burgers te vergroten. Hij wil dat in 2002 25% van de overheidsdienstverlening via elektronische weg verloopt. Met name de gemeenten blijven nog achter. De minister helpt gemeenten de achterstand in te lopen door subsidies te geven om het Internet op te gaan, door het beschikbaar stellen van een gratis dienstencatalogus en subsidies te geven om de catalogus te implementeren.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie