Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CMG PLC algemene vergadering voor aandeelhouders

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Bron: CMG
Zoek soortgelijke berichten
CMG


16 mei 2001

Persbericht

Op de algemene aandeelhoudersvergadering van CMG plc op 16 mei 2001 om 10.00 in Londen, legde Cor Stutterheim, Voorzitter van de Raad van Bestuur, de volgende verklaring af inzake de huidige stand van zaken:

Sinds onze laatste verklaring op 19 april, zijn de zaken voortgegaan in lijn met de verwachtingen die we toen hebben weergegeven.

Voor het belangrijkste deel van onze dienstverlening in de Informatie & Communicatie Technologie (ICT), is er nog altijd een sterke vraag op alle relevante gebieden en marktsectoren. De groei in de ICT dienstverlening in de telecommunicatiesector is, zoals verwacht, wat afgezwakt sinds de tweede helft van het jaar, maar dit werd gecompenseerd door de vraag naar consultancy in andere branches. We zien nog steeds geen tekenen van het verlagen van budgetten of uitstel van projecten bij onze Europese klanten als gevolg van de economische problemen in de Verenigde Staten. Onze activiteiten in de overheidsbranche en op het gebied van managed services, blijven onze resultaten positief beïnvloeden door het lange termijn karakter van de contracten en de continuïteit van de bijbehorende omzet. Wij voeren onverminderd intensieve wervingscampagnes om aan de groeiende vraag van de klanten tegemoet te kunnen komen.

Voor de Wireless Data Solutions (WDS) activiteiten is de situatie onveranderd ten opzichte van onze verklaring in april. Veel van onze grote Europese klanten hebben hun volgende upgrade van text messaging capaciteit nog niet besteld en deze omzetterugval kan niet worden opgevangen door de kleinere nieuwe systemen en upgrades die worden geïnstalleerd in de ontwikkelgebieden buiten Europa, ook al liggen de verkopen daar in lijn met onze ambitieuze doelstelling. Wereldwijd is het sms verkeersvolume gestegen tot 25 miljard berichten in april. Dit duidt aan dat de gestage groei doorgaat en het ondersteunt de huidige toekomstverwachting van de GSM Association van 100% groei voor het hele jaar. We blijven geloven dat het nu alleen een kwestie van tijd is en dat de operators verdere upgrades nodig zullen hebben voor we de volgende piekperiode december/januari ingaan.

Zoals eerder gezegd, houden we vast aan onze bestedingen inzake research en development in WDS en zullen daarvoor kosten boeken van ca. GBP 30 miljoen in de eerste helft en een soortgelijk bedrag in de tweede helft van het jaar. We zullen voortbouwen op de goede reputatie die we in de laatste 10 jaar hebben opgebouwd bij de operators en service providers, door ze een breed scala aan draadloze oplossingen te bieden waarmee ze nieuwe omzetstromen kunnen genereren in de aankomende jaren. Onze kostenverlagende maatregelen zijn ingevoerd bij WDS zonder onze investeringen in productontwikkeling en wereldwijde verkoop en marketing in gevaar te brengen.

Zoals de zaken er nu voorstaan, voorzien we zeer goede resultaten voor onze activiteiten in de ICT dienstverlening en voorzien we een verbetering voor WDS gedurende de tweede helft van het jaar.


- EINDE -

Voor meer informatie:


Cor Stutterheim, Chairman, CMG plc Tel: +31 (0) 20 672 0444
David Robbie, Finance Director, CMG plc Tel: +44 (0) 20 7592 4442
Tony Richards, Group Communications Manager, CMG plc Tel: +44 (0) 20 7592 4442
Jan Massier, Group Communications, CMG B.V. Tel: +31 (0) 20 672 0444
Heleen Kamerman, Group Communications, CMG B.V. Tel: +31 (0) 20 672 0444
Toby Mountford, Citigate Dewe Rogerson Tel: +44 (0) 20 7638 9571

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie