Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FDN gaat voor Internetcommunicatie via InterCommIT

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FDN gaat voor Internetcommunicatie via InterCommIT.

Datum: 11 mei 2001

Financierings Data Netwerk bv (FDN) neemt voortrekkersrol en gaat voor een veilige en snelle communicatie via Internet.

Amersfoort, vrijdag 11 mei, Financierings Data Netwerk bv te Amsterdam en InterCommIT bv te Amersfoort tekenen een contract aangaande het gebruik van een berichtendienst via Internet.
De nadruk van deze samenwerking ligt op het elektronisch versturen van berichten met betrekking tot het verstrekken van consumptief krediet. Deze berichten worden op een veilige en betrouwbare manier via Internet verzonden.

Financierings Data Netwerk bv
Het Financierings Data Netwerk heeft als doel om financieringsaanvragen van intermediairs aan maatschappijen op elektronische wijze, efficiënt en snel te behandelen.

De aan FDN deelnemende maatschappijen zijn Direktbank (Fortis), Interbank: IDM en Finata (ABN AMRO), Levob Bank en Verzekeringen, Interadvies (ING) en de Nederlandse Voorschotbank (SNS Reaal Groep).
Een 40-tal professionele kredietbemiddelaars en assurantietussenpersonen maken momenteel gebruik van FDN voor het indienen van aanvragen en BKR-toetsingen. In het jaar 2000 zijn meer dan 70.000 elektronische berichten verzonden. De toegevoegde waarde van FDN is in die periode meer dan duidelijk geworden!

Het FDN heeft als doelstelling om met behulp van Internet de dienstverlening verder te optimaliseren en uit te breiden. Betrouwbaarheid, snelheid en service zijn essentiële aspecten voor de gebruikers van FDN bij de aanvraagbehandeling. In combinatie met goede voorzieningen op het gebied van beveiliging biedt het Internet deze voordelen bij uitstek.

Gedurende de zomermaanden worden de huidige FDN gebruikers voorzien van de nieuwe communicatiesoftware. In de 2de helft van dit jaar zal de nieuwe FDN dienstverlening via Internet beschikbaar zijn voor alle professionele kredietbemiddelaars en assurantietussenpersonen.

InterCommIT bv
De dienstverlening die InterCommIT aan FDN zal leveren is binnen de financiële branche een mijlpaal.
InterCommIT heeft een jarenlange ervaring met elektronische communicatie, met name op het gebied van EDI (Electronic Data Interchange) in de financiële- en assurantiebranche. Zij levert diensten voor veilige en betrouwbare communicatie via Internet. Hierbij richt InterCommIT zich op Business-to-Business omgevingen waarbij betrouwbaarheid, veiligheid en een professionele dienstverlening voorop staan.

Met de communicatiediensten van InterCommIT kunnen bedrijven informatie uitwisselen zonder menselijke tussenkomst. De bedrijfsapplicaties worden via het medium Internet met elkaar verbonden. Tot voor kort was dit vanwege de veiligheid en betrouwbaarheid alleen mogelijk via besloten netwerken. Specifiek voor deze EDI communicatie via Internet heeft InterCommIT een aantal producten en diensten ontworpen die de veiligheid en betrouwbaarheid kunnen waarborgen. Het onderliggende concept is platformonafhankelijk, geschikt voor alle soorten berichten en is Go-secure genoemd. Alle functies die bij de conventionele methode van EDI mogelijk waren, zijn hiermee ook via Internet beschikbaar. De vier meest essentiële facetten zijn nu concreet opgelost; zekerheid dat berichten aankomen, onkraakbare versleuteling, authenticatie en de archieffunctie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

FDN bv

Dhr. R. Kuijper
Tel: 020 5503750
Fax: 020 5503755
Internet: www.fdninfo.nl

InterCommIT bv

Dhr. P.H. Veenman ((pveenman@intercommit.nl))
Tel: 033 479 08 91
Fax: 033 479 08 923
Internet: www.intercommit.nl

InterCommIT
Stadsring 163a
3817 BA
Amersfoort
Telefoon: 033-4790891

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie