Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Congres Flevoland Waterbreed in Lelystad

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Lelystad 15 mei 2001

Flevoland Waterbreed

Flevoland heeft altijd al veel te maken gehad met water, in al zijn waarden voor bijvoorbeeld natuur, landbouw, recreatie en drinkwater. Deze week komt heel waterminnend Nederland naar Lelystad. Onder de titel "Flevoland Waterbreed" organiseert Hydron Flevoland, tot voor kort bekend als de Flevolandse Drinkwatermaatschappij, namelijk op 16 mei a.s. een bijzonder congres van de KVWN (vereniging van personen werkzaam in de drinkwatersector). Het congres vindt plaats in de Agora te Lelystad. Het waterbrede zit hem in de sprekers, de gasten en de programma opzet. Voor het eerst worden namelijk ook de NVA-leden (vereniging afvalwatersector) uitgenodigd voor dit jaarlijkse KVWN congres. Sprekers en onderwerpen zijn afgestemd op deze brede groep van watermensen.

Directeur / gastheer Leendert van Bloois: 'Het leuke van het programma dat we op stapel hebben staan is dat we zowel sprekers als gasten hebben die zich allen beroepsmatig met water bezig houden, zij het ieder vanuit een heel eigen invalshoek: bestuurlijk, waterketen, plantechnisch en biologisch/ecologisch. We trekken het echt breed. De gemeenschappelijke paraplu zal zijn, dat we willen laten zien dat Flevoland en het IJsselmeer niet alleen voor de eigen regio, maar ook nationaal en internationaal van groot belang zijn voor waterbeheer alsook de water- en voedselketen.'

Klimaatveranderingen met 10% meer neerslag in 2050 maken veerkrachtige watersystemen nodig. Wat vraag het concept 'ruimte geven aan water' aan bestuurlijk inzicht en doorzettingsvermogen? Hoe betrekken we de diverse stakeholders bij een goede planvorming? Wat is de toekomst van de waterketen, ook in Europees verband? Wat zijn de (on)mogelijkheden van het grootschalige water in het IJsselmeergebied? Dit zijn een paar van de vragen die tijdens het congres aan de orde zullen komen. Als sprekers zijn 'gecontracteerd' de Flevolandse gedeputeerde Wubbo de Raad, dijkgraaf Henk Tiesinga van Waterschap Zuiderzeeland, hoofd Waterhuishouding RWS Cor Venema en van het RIZA de systeem ecoloog Mennobart van Eerden. Voor een vlot verloop van de middag zal Ivo de Wijs zorgdragen. Er worden circa 180 gasten verwacht.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie