Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Metaalunie reikt de Metaalunie ICT-Award uit

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Metaalunie

Nieuwegein, 16 mei 2001

Metaalunie reikt de Metaalunie ICT-Award uit

Twee metaalbedrijven winnen dankzij veelbelovende ICT-visie

Jan Timmer reikte op 15 mei aan twee metaalbedrijven de Metaalunie ICT-Award uit. De Metaalunie ICT-Award in de categorie 'interne automatisering' ging naar Van Beek BV uit Drunen. In de categorie 'e-business' ging de Metaalunie ICT-Award naar Tools BV uit Amsterdam. Beide metaalbedrijven blonken uit in de toepassing van ICT en lieten zien waar de toekomst ligt. In de metaalsector zal in de komende jaren de communicatie in de hele keten tussen toeleverancier, metaalbedrijf en klant steeds meer geautomatiseerd plaatsvinden. Belangrijke afnemersmarkten als de automobielindustrie zijn de aanjagers voor deze manier van werken.

Van Beek BV, fabrikant van schroeftransportsystemen, dankt de prijs aan het feit dat het hele bedrijfsproces integraal wordt ondersteund door ICT. Met ERP zijn ontwerp, productie en logistiek gekoppeld. Toeleveranciers krijgen de orders elektronisch aangeleverd en de klanten kunnen via Internet de actuele status van hun order opvragen.

De belangrijkste overweging van de jury om Tools BV de Metaalunie ICT-Award te geven was dat deze handelsonderneming in handgereedschappen en machines als enige een volledige integratie tot stand had weten te brengen tussen de 'frontoffice' (webshop op internet) en de 'backoffice' (orderafhandeling intern). Ook vond de jury Tools uitblinken in innovatie. Tools was al in 1995 begonnen met een internet-strategie en heeft op basis van deze opgedane ervaring stap voor stap gebouwd aan de nieuwe website.

De andere kanshebbers voor de Metaalunie ICT-Award voor interne automatisering waren de metaalbedrijven Overveld Techniek uit Hoogerheide (2e prijs) en Machinefabriek Tebumo BV uit Oudewater (3e prijs). In de categorie e-business waren dit Score BV te Tolbert (2e prijs) en Pontus BV te Enschede (3e prijs). De beide winnaars gingen naar huis met de awards en een cheque ter waarde van f 10.000. Dit geldbedrag is bestemd ter ondersteuning van een goed onderwijsdoel in de eigen omgeving.

Aan de finaleronde waarin de kanshebbers hun ICT-visie presenteerden, gingen twee selectierondes vooraf. Eind vorig jaar werden alle 10.000 Metaalunieleden in de gelegenheid gesteld mee te dingen naar de Metaalunie ICT-Award. Bedrijven konden tot 1 februari inschrijven. Uit de inzendingen heeft de jury twintig bedrijven geselecteerd die in aanmerking kwamen voor een uitgebreide ICT-scan. Na een zorgvuldige bestudering van de rapportages selecteerde de jury bovengenoemde 6 bedrijven.

De Metaalunie ICT-Award is één van de activiteiten die de Metaalunie op ICT-gebied ontwikkelt voor haar leden. Alle ICT-activiteiten moeten er toe leiden dat metaalbedrijven op de hoogte zijn en meer gebruikmaken van de mogelijkheden van automatisering en e-business. Overigens bleek dat de toepassing van ICT bij interne automatisering in het industriële mkb redelijk ver gevorderd is. E-business-toepassingen moeten binnen de sector nog verder ontwikkeld worden.

Naast juryvoorzitter Jan Timmer bestond de jury uit Ton Kersbergen, voorzitter FHI Federatie van Technologiebranches; Daan Kersten, oprichter/directeur Co-makers International b.v. en Cor Molenaar, hoogleraar e-Marketing Erasmus Universiteit Rotterdam. De uitreiking van de Metaalunie ICT-Award vond plaats op 15 mei 2001 bij de Metaalunie in Nieuwegein.

Voor meer informatie:
Vince Tunzi, beleidsmedewerker Technologie en Anita van den Berg, stafmedewerker communicatie, telefoon (030) 605 33 44 en e-mail respectievelijk (tunzi@metaalunie.nl) en (berg@metaalunie.nl). De digitale versie van dit persbericht kunt u opvragen bij mevrouw J. Ravestein, e-mail (ravestein@metaalunie.nl).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie