Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV-militairen tegen sieradenverbod voor militairen

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht
Sieradenverbod voor militairen: dubbel fout!

De ACOM -de CNV-bond van militairen- vindt het voorgenomen OEsieradenverbod¹ van de staatssecretaris van Defensie in dubbel opzicht een foute maatregel.

In de eerste plaats omdat hij daarbij geen rekening houdt met maatschappelijke ontwikkelingen, namelijk dat de Nederlandse jeugd graag sieraden draagt. De ACOM vreest dat door deze maatregel het voor Defensie nog moeilijker wordt om voldoende personeel te werven voor de reeds meer dan 6000 vacatures in de krijgsmacht.

In de tweede plaats wordt daarmee de verkeerde groep personeel ³gestraft². De ACOM is van oordeel dat de ³problemen² door bepaalde commandanten worden veroorzaakt. Zij hebben het er kennelijk moeilijk mee dat er voor militairen een vrije keus is om al dan niet sieraden te dragen. Die regel is heel duidelijk. De ³mist² ontstaat indien die commandanten, anders dan om redenen van veiligheid en hygiëne, die vrijheid wensen in te perken. Je mocht verwachten dat tegen deze commandanten zou worden opgetreden, maar nee: een collectieve maatregel valt Defensie kennelijk makkelijker.

Leusden, 16 mei 2001

Voor meer informatie:

Wijnand van der Linden
Algemeen Voorzitter ACOM

tel. 033 495 30 20 (ACOM Secretariaat) of
06 53 23 11 25 (mobiel)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie