Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra geld voor stimulans kinderopvang in de sport

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Extra geld voor stimulans kinderopvang in de sport

Woensdag 16 mei 2001, persbericht nummer 50

De sport en de kinderopvang gaan intensiever samenwerken bij het realiseren van extra buitenschoolse opvang voor kinderen. Staatssecretaris Margo Vliegenthart van VWS trekt één miljoen gulden uit om deze ontwikkeling te ondersteunen. Het geld wordt gebruikt voor het opzetten van vijftien proefprojecten bij verenigingen en vijftig samenwerkingsverbanden tussen sportverenigingen en kinderopvang op het terrein van buitenschoolse opvang.

Vliegenthart heeft dat woensdag op sportcentrum Papendal in Arnhem bekendgemaakt tijdens de startverkenning Kinderopvang in de Sport, die door VWS in samenwerking met de sportkoepel NOC*NSF, andere sportorganisaties en de kinderopvang is georganiseerd.

De nadruk bij de samenwerking in de opvang komt te liggen op schoolgaande kinderen, de zogenoemde buitenschoolse opvang. De BSO telt momenteel 40.000 plaatsen. Dit jaar en volgend jaar komen er 20.000 bij, maar de instellingen van kinderopvang willen nog eens 13.000 plaatsen extra realiseren, maar beschikken niet altijd over voldoende accommodaties. Samenwerking met de sport kan hieraan mogelijk deels tegemoet komen.

Vliegenthart zei op Papendal dat zowel de kinderopvang als de sport kunnen profiteren van deze nieuwe ontwikkeling. De kinderopvang moet de komende jaren namelijk fors uitbreiden, met name ook bij de plaatsen voor buitenschoolse opvang. Als de sport hieraan de komende tijd tussen de 1000 en 1500 plaatsen aan kan bijdragen, zou dat als eerste aanzet een mooi resultaat zijn, aldus Vliegenthart. Voor de sport bieden projecten met kinderopvang een mogelijkheid om de aanwas van jeugdige leden op peil te houden.

Om sportverenigingen te helpen bij het ontwikkelen van plannen en te adviseren over de haalbaarheid van kinderopvang, wordt een samenwerkingsverband opgezet tussen het Netwerkbureau Kinderopvang en het Nederlands Instituut Sport en Bewegen (NISB).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie