Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NGN Organiseert Informatiebeveiliging Themadag

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

NGN Organiseert Informatiebeveiliging Themadag

Op 16 mei aanstaande organiseert de NGN in het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs in Utrecht een informatiebeveiliging themadag.

Het gebruik van digitale netwerken is zo kritisch geworden, dat organisaties het uiterste moeten doen om hun communicatie en informatie te beveiligen. Wie deze ontwikkelingen negeert krijgt zeker met problemen te maken. Deze dag met informatiebeveiliging als thema is met name interessant voor personen die actief zijn als netwerkprofessional (bijv. netwerk- of systeembeheer, IT- of Informatiemanager) en die op tactisch niveau opereren.

Het programma is deze dag als volgt:

09.30-10.00
Ontvangst

10.00-11.00
"Bedreigingen in perspectief", door Arthur Donkers, oprichter en eigenaar/directeur van Le Reseau, een onafhankelijke organisatie die zich bezig houdt met advisering- en projectontwikkeling op securitygebied. - Wat zijn bedreigingen, kwetsbaarheden en risico's? - Waar komen bedreigingen vandaan, hoe ontstaan
kwetsbaarheden?
- Wat is nu het risico?
- Beveiligingsarchitectuur

11.00-11.30
Pauze

11.30-12.30
"Van beleid naar implementatie", door Arjan Vos, werkzaam als Senior Security consultant bij Le Reseau
- Doelstellingen van beveiligingsbeleid
- Kritische succesfactoren
- ITIL security Management en 'Code van informatiebeveiliging' - Ontwerpen van beleid, richtlijnen en procedures - Voorbeelden van beleidsdefinities

12.30-13.30
Lunch

13.30-14.30
"Privacy en (informatie)beveiliging", door mr. Joost Jansen, bestuurslid NGN en belast met juridische zaken.
Wie is/zijn er verantwoordelijk voor informatiebeveiliging binnen organisaties? Met welke factoren moet u rekening houden bij het opzetten van informatiebeveiliging? De heer Jansen zal een flink aantal praktijkvoorbeelden behandelen: welke gereedschappen heeft u tot uw beschikking als uw gegevens door de fout van een ander op straat komen te liggen? In hoeverre is de informatie binnen een organisatie ook beschikbaar voor justitie, bijv. bij een inval? Kan een partij als Microsoft zelfstandig een inval doen, omdat er geen juist licentiebeleid wordt gevoerd? Daarnaast krijgt u volop de gelegenheid om vragen uit uw eigen bedrijfssituaties aan de orde te stellen.

14.30-15.00
Pauze

15.00-16.00
"Praktijkcase: Security management bij het automatiserings- centrum van de Belastingdienst", door Andre Koot, werkzaam als security manager bij het Belastingdienstautomatiserings- centrum in Apeldoorn.
Binnen de sector Beheer en Exploitatie van de Belastingdienst Automatiseringscentrum (B/AC) is informatiebeveiliging procesmatig ingericht. In een presentatie wordt ingegaan op de inbedding van het proces security management volgens de ITIL werkwijze binnen het B/AC. Ook het beheer van de beveiliging, waaronder het vaststellen van de normen en maatregelen en het vaststellen van het gerealiseerde niveau van beveiliging wordt toegelicht.

16.00
Afsluiting en borrel met hapje

De deelname voor NGN-leden bedraagt: hfl.25,- voor niet leden bedraagt de deelname hfl. 125,- (per persoon, incl. BTW)

U kunt zich vanaf heden via de NGN website aanmelden.

Over de Netwerk Gebruikersgroep Nederland
De Netwerk Gebruikersgroep Nederland (NGN) brengt sinds 1989 IT- en netwerkprofessionals met elkaar in contact en vormt een onafhankelijk platform waar de leden kennis kunnen opdoen en ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen. De NGN heeft zich hierdoor ontwikkeld tot een autoriteit op netwerkgebied. De NGN heeft op dit moment ruim 4.000 leden en is één van de grootste professionele en onafhankelijke netwerkverenigingen ter wereld.
Zij biedt haar leden onder meer de volgende diensten:
- Het magazine LanVision met Up2Date CD's

- Een website (www.ngn.nl) met waardevolle discussierubrieken, software etc.

- Regelmatige bijeenkomsten rond actuele thema's
- Special Interest Groups

- Een nieuwsbrief die twee maal per week per e-mail verschijnt
- Het jaarlijks terugkerende NGN congres

- Interessante aanbiedingen en kortingen voor leden


Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie