Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koninklijk bezoek aan viering Roei, Zeilvereeniging De Maas

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

16/05/01 Koingin, Prins Claus en Prins van Oranje bij viering 150-jarig bestaan Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging De Maas

Hare Majesteit de Koningin, Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Claus der Nederlanden en Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje zijn 16 mei 2001 te Rotterdam aanwezig bij de viering van het 150-jarig bestaan van de Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging De Maas.

De in 1851 opgerichte vereniging is ontstaan als voortzetting van een aantal particuliere roei- en zeilclubs die actief waren op de rivier de Maas in Rotterdam. In 1901 heeft Koningin Wilhelmina het predikaat Koninklijk toegekend aan De Maas, tezamen met het privilege de clubstandaard te voeren in de Nederlandse vlag. De vereniging telt 2300 leden. De leden zijn actief bij het organiseren van en deelnemen aan nationale en internationale roei- en zeilwedstrijden. Ook is een aantal leden actief in het zakelijke en sociale leven van Rotterdam.

In 1909 is het huidige verenigingsgebouw tot stand gekomen op de Veerdam, grenzend aan de Veerhaven. Vanaf 1909 zijn de sportieve activiteiten geleidelijk naar vier andere locaties verhuisd. Het gebouw bij de Veerhaven is nog steeds het centrale punt van het verenigingsleven en heeft zich tevens ontwikkeld tot een sociëteit van het Rotterdamse bedrijfsleven. In 1996 is een nieuwe vleugel van een modern ontwerp toegevoegd aan het gebouw, dat inmiddels een Rijksmonument is geworden.

Voorafgaand aan een receptie in de sociëteit van de Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging De Maas zal het gezelschap de tentoonstelling 150 jaar Pleziervaart in Rotterdam in het Maritiem Museum Rotterdam bezoeken. Vanaf het Museum aan de Leuvehaven zal het gezelschap in een nieuwgebouwde Eresloep door 10 roeiers geroeid worden naar de Veerhaven. Op de rivier zal een vlootschouw worden afgenomen van een vloot plezier- en bedrijfsvaartuigen.

De Koningin is Beschermvrouwe van De Maas, de Prins van Oranje is lid.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie