Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Friesalnd

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesalnd 16-05-2001 Politieberichten van 15/5 (13.00 uur) t/m 16/5 (07.00 uur)

Leeuwarden: dealer aangehouden
Dinsdag omstreeks 12.10 uur werd door het Drugs Overlast Team (DOT) in een woning aan de 4e Vegelindwarsstraat een 27-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden ter zake het dealen van drugs. De vrouw had kort daarvoor op de Tweebaksmarkt heroïne verkocht aan een gebruiker. Zij bleek in het bezit te zijn van 7 gram heroïne De heroïne werd in beslag genomen. De vrouw werd overgebracht naar het bureau en tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt.

Drachten: beschoten met buks
Dinsdag omstreeks 13.55 uur werd een fietsende man, een 59-jarige inwoner van Nijega, op het Noord ter hoogte van Vreewijk beschoten met een windbuks. Op een gegeven moment hoorde de man een schot en bijna gelijktijdig raakte een kogeltje uit een windbuks zijn fietsbel. Van de schutter geen spoor. Een onderzoek in de omgeving leverde geen resultaat op.

Leeuwarden: inbraak auto
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Ludinga. Het raam in het rechter voorportier werd vernield. Uit de auto werden een radiocassetterecorder en een gsm weggenomen. De eigenaar, een 29-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Goutum: lokaal- en huisvredebreuk
Dinsdag omstreeks 15.25 uur kwam er een melding dat bij Mcdonalds aan de Bredyk een man binnen zat, die de zaak niet wilde verlaten. De man, een 47-jarige inwoner van De Meern, wilde eten en dit betalen met een bekeuringbewijs, die hij had gekregen van de NS. De man dacht dat dit een geldig en wettig betaalmiddel was. De man wilde de zaak niet verlaten, waarop hij werd aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en kreeg een proces-verbaal ter zake lokaalvredebreuk. Daarna werd de man weer in vrijheid gesteld. Diezelfde avond, omstreeks 21.20 uur kwam er een melding binnen dat in een woning op de Keizerskroon een man binnen zat, die de woning niet wilde verlaten. Ter plaatse gegaan en het bleek om dezelfde man te gaan, die `s-middags bij Mcdonalds moeilijkheden had veroorzaakt. De man had bij de woning aangebeld en toen de deur werd geopend, had hij de bewoonster, een 60-jarige inwoonster van Leeuwarden, opzij geduwd en was in de kamer gaan zitten. De man weer aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man is ingesloten.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Dinsdag omstreeks 16.30 uur werd bij een winkel aan de Voorstreek door drie personen, een man en twee vrouwen, een winkeldiefstal gepleegd. Toen het drietal de winkel verliet, ging het alarm af. Door het personeel kon een vrouw, een 22-jarige inwoonster van Groningen, buiten de winkel worden aangehouden. Zij bleek bij een andere winkel aan de Voorstreek goederen (parfumerieartikelen) te hebben weggenomen. De man, een 27-jarige inwoner van Uithuizen, kon door het personeel in samenwerking met de stadswachten, worden aangehouden op de Wortelhaven. Hij had een paar schoenen weggenomen. De vrouw en man werden overgebracht naar het bureau. De winkeliers hebben aangifte gedaan. De verdachten zijn na het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld. De weggenomen goederen zijn teruggegeven.

Damwoude: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 16.45 uur vond op de Achterweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets. De bestuurder van een personenauto, een 27-jarige inwoner van Dokkum, reed in de richting van de Hoofdweg. Hij lette niet goed op en zag een fietsster, een 19-jarige inwoonster van Damwoude, die op haar fiets uit tegenovergestelde richting naderde, over het hoofd. Hij reed tegen de fietsster aan, die daardoor in de sloot naast de weg terechtkwam. De fietsster werd gewond (gebroken linker bovenarm en mogelijk een linker onderbeen fractuur) overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Oldeholtpade: inbraak kantine
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in de kantine van de korfbalvereniging `SCO` aan de Hoofdweg. Via vernieling van een raam kwam men de kantine binnen. Het gehele pand werd doorzocht. Uit de kantine werden 7 flessen drank, een pak koffie van 2,5 kilogram, ijs, snoepgoed , frisdranken en een elektrisch warmhoudplaatje weggenomen. Een bestuurslid van de korfbalvereniging, een 54-jarige inwoner van Oldeholtpade, heeft aangifte gedaan.

Harlingen: aanrijding met drank
Dinsdag omstreeks 23.30 uur vond op de Jan Rudolf Thorbeckestraat een aanrijding plaats. Een 38-jarige inwoner van Harlingen was met zijn auto tegen een geparkeerde auto aangereden. De geparkeerde auto was eigendom van een 41-jarige inwoner van Harlingen. De schade aan beide auto`s was gering. Wel bleek dat de veroorzaker had gedronken De man werd overgebracht naar het bureau en aan het bureau blies de man 425 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur.

Leeuwarden: inbraak woning
Dinsdag tussen 17.15 en 23.20 uur werd ingebroken in een woning aan de Eikenstraat. Door een geopend slaapkamerraam had men zich de toegang tot de woning verschaft. De gehele woning werd doorzocht. Uit de woning werden een videorecorder en 40 cd`s weggenomen. De bewoonster een 23-jarige inwoonster van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie