Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 08.45 uur
Verkeerscontroles

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werd er een verkeerscontrole gehouden op de Liendertseweg. In totaal werden hier 13 bekeuringen uitgereikt voor o.a rijden zonder helm, rijden zonder autogordel, rijden zonder verzekering. Een 18-jarige bromfietser dacht de controlepost de omzeilen en reed met hoge snelheid over het trottoir. Een motoragent zette de achtervolging in en kon de man in de Trompetstraat aanhouden. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt voor het niet in het bezit hebben van een bromfietscertificaat, rijden op een onverzekerde bromfiets en een stopteken van de politie negeren.

LEUSDEN-Op dinsdagavond vond er tussen acht en tien uur een snelheidscontrole plaats op de Middenweg/Randweg. In totaal reden 30 automobilisten harder dan de maximum snelheid van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 kilometer per uur.

Lastige dronken man aangehouden

AMERSFOORT- Op dinsdagavond werd een 31-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden op Jordanus Hoornstraat. De politie kreeg de melding dat de man onder invloed van alcohol schreeuwend door de buurt liep en hierdoor overlast veroorzaakte. De politie trof de man aan in een tuin waar hij zojuist aan het urineren was. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Zussen stelen goederen

Duo steelt goederen AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werden twee Amersfoortse vrouwen in de leeftijd van 54-jaar aangehouden in een winkel aan de Hellestraat. De zussen wilden de winkel verlaten zonder een aantal levensmiddelen ter waarde van 100 gulden af te rekenen bij de kassa. Winkelpersoneel zag dit en de politie werd gewaarschuwd. De vrouwen werden overgebracht naar het bureau en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietsers botsen

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag vond er een frontale aanrijding plaats tussen twee bromfietsers.

Een 20-jarige bromfietser uit Amersfoort reed over het fietspad gelegen aan de Barchman Wuytierslaan. In tegenovergestelde richting kwam een 17-jarige bromfietser uit Leusden aanrijden en in een onoverzichtelijke bocht botste de bromfietsers op elkaar. De bestuurders werden overgebracht naar het ziekenhuis en konden na verzorging weer huiswaarts keren.

(In verband met wegwerkzaamheden was er tijdens de aanrijding maar een fietsstrook ter beschikking dus moest men rekening houden met tegenliggers)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie