Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 06 22662875

ALCOHOL IN HET VERKEER
De Wijk
Bij een controle op de Schiphorsterweg trof de politie dinsdagavond omstreeks 20.45 uur een 42-jarige automobilist uit deze plaats aan, die teveel had gedronken. Bij de ademtest blies hij 390. Even daarvoor, tegen 20.30 uur, liet de politie een 36-jarige man uit Meppel blazen, die met zijn auto over de Hessenweg reed. Deze scoorde bij de ademtest 375. Beide zaken zijn met snelrecht afgehandeld. Even na middernacht reed een 26-jarige man uit Zuidwolde over de Commissieweg. Hij ging in een bocht rechtdoor, en kwam na een stuurcorrectie in de berm aan de andere kant tot stilstand, waarbij ook nog een boom werd geraakt. De man is met een pijnlijke schouder en een hoofdwond eerst naar het ziekenhuis in Meppel gebracht. Daarna is hij naar het bureau overgebracht, waar hij bij de ademtest 725 scoorde. Tevens bleek hem door de rechter de rijbevoegdheid te zijn ontzegd. Voor deze zaken wordt proces-verbaal opgemaakt. Meppel
Dinsdagnacht omstreeks 1.30 uur reed een 36-jarige vrouw uit deze plaats met haar auto over de Hoogeveenseweg. Ze blies bij een controle 415. Daarvoor ontving ze een snelrechtdagvaarding. Hoogeveen
Om dezelfde tijd reed een 20-jarige automobilist hier over de Rubensstraat. Hij blies bij een ademtest 440, precies 1 promille. Ook hij kreeg een snelrechtdagvaarding uitgereikt.

VERDACHTE INBRAAK AUTO AANGEHOUDEN
Hoogeveen
Dinsdagnacht tegen 3.30 uur trof de politie, na een melding uit de buurt, in de Dekkerpassage een 18-jarige man uit Hoogeveen in een geparkeerde auto aan. Het portierslot bleek te zijn verbroken. Hij is vervolgens aangehouden en voor een nader onderzoek ingesloten.

TWEE INBRAKEN IN ZELFDE NACHT
Assen
Dinsdagnacht is twee keer ingebroken in een supermarkt aan de Paul Krugerstraat. Om binnen te komen werd een raam met de glaslatten verwijderd. De eerste keer trad het alarm in werking omstreeks 1.15 uur; de tweede keer tegen 6.00 uur. In beide gevallen zijn rookartikelen gestolen.

WINKELDIEFSTAL
Assen
Dinsdagmiddag omstreeks 14.45 uur is een 32-jarige vrouw uit Assen betrapt bij de diefstal van levensmiddelen bij een supermarkt in de Noordersingel. Ze kreeg een snelrechtdagvaarding.

VERDACHTE VERNIELING AUTOS OPGEPAKT
Meppel
Dinsdagnacht tegen 4.45 uur is in de Emmastraat een 22-jarige man uit Geeuwenbrug aangehouden, die over een aantal autos had gelopen. De man is ingesloten voor een nader onderzoek. In de omgeving Emmastraat zijn 3 autos met schade aangetroffen.

SCHENNISPLEGER OPGEPAKT
Emmen
Dinsdagmiddag heeft de politie in de Sterrenkamp een 28-jarige man uit Emmen aangehouden ter zake schennisplegen. Een 13-jarig meisje was hiervan het slachtoffer. De man, die regelmatig voor dit feit is opgepakt, gaf toe dat hij het feit had gepleegd. Hij moet binnenkort wederom voor de rechter verschijnen, met dit feit erbij voor in totaal twee zaken.

FIETSER AANGEREDEN EN DAARNA MISHANDELD
Emmen
De politie heeft een aanrijding in onderzoek, waarbij een fietser is aangereden en daarna mishandeld door een automobilist. Zondagavond tegen 23.30 uur reed een 33-jarige man uit Emmen op zijn fiets over de Hoofdstraat, in de richting Weerdingerstraat. Op de kruising met de Kolhoopstraat werd hij aangereden door een auto, die uit deze straat kwam. De fiets raakte daarbij vernield, en lag half onder de auto. De bestuurder van de auto stapte vervolgens uit en schopte de fietser een aantal keren. Deze viel daarbij op de grond en bleef liggen. De veroorzaker stapte vervolgens weer in en reed met hoge snelheid en een open portier linksaf de Hoofdstraat in. De fietser is per ambulance naar het Scheperziekenhuis gebracht, waar diverse kneuzingen werden geconstateerd. De verdachte reed in een rode personenauto.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie