Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: diverse

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 16-05-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 16 mei 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Opsporing Noord
De resultaten van de uitzending van Opsporing Noord van dinsdagavond vielen enigszins tegen. Er kwamen slechts zes tips binnen. Voornamelijk gingen de tips over een aanranding in de Muurstraat in Groningen. Tevens kwamen nog tips binnen over der zware mishandeling van twee skaters op het Meedenpad in Groningen en de inbraak in een bedrijf aan de Protonstraat. Tips kunnen ook na de uitzending nog worden doorgegeven via 0900-8844.

Adorp: ongeval met letsel
Bij een botsing tussen twee personenautos op de Provincialeweg bij Adorp is dinsdagmorgen een 25-jarige inwoonster van Winsum gewond geraakt. Ze is met een hoofdwond ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Ze botste met haar personenauto komende van de richting Winsum op een tegenligger die naar links uitweek omdat hij niet tijdig kon stoppen voor een stilstaande personenauto die linksaf de Hekkumerweg in wilde rijden. De andere bestuurder, een 27-jarige inwoner van Eext had te laat in de gaten dat zijn voorganger stilstond. Gelukkig bleef het verder bij materiele schade. Beide betrokken voertuigen raakten flink beschadigd. Tengevolge van de opruimwerkzaamheden ontstond er een file van circa vier kilometer.

Marum: botsing A7: busje botst op vrachtauto
Bij een botsing tussen een busje en een voor deze rijdende vrachtauto met aanhangwagen, ontstond dinsdagmiddag enige uren overlast voor het andere verkeer. De bestuurder van het busje, een 42-jarige inwoner van Meppel lette kennelijk niet goed op, waardoor hij plotseling de langzaam rijdende vrachtauto voor zich zag opdoemen. Hij stuurde naar rechts maar botste tegen de rechter achterzijde van de aanhangwagen Daarna maakte het busje een slinger en raakte de achterzijde van de vrachtauto. Na ongeveer honderd meter kwam het busje vervolgens tot stilstand. De vrachtautocombinatie, bestuurd door een 29-jarige inwoner van Uithuizermeeden, kon in eerste instantie niet verder rijden. Een bergingsbedrijf heeft de zaak weer rijdende gemaakt. Het busje werd afgevoerd door een ander bergingsbedrijf. De bestuurder van het busje is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Grootegast: inbraak supermarkt
Bij een supermarkt aan de Hoofdstraat in Grootegast is dinsdagnacht ingebroken. Onbekende daders hebben het raam van de toegangsdeur ingegooid, waarna ze uit de drogistafdeling de rookartikelen wilden meenemen. De buit hadden ze alvast klaar staan bij de uitgang. Deze is echter blijven staan. Het vermoeden bestaat dat ze zijn overlopen, waardoor ze zonder buit zijn weggevlucht. De politie stelt een nader onderzoek in.

Appingedam: fietsendief aangehouden
Een 16-jarige jongen uit Delfzijl is dinsdagavond betrapt op een gestolen fiets. De eigenaar zag zijn gestolen fiets bij het sportveld aan de Burgemeester Klauckelaan in Appingedam staan en waarschuwde de politie. Toen de zogenaamde eigenaar zijn fiets wilde pakken werd hij aangesproken. Na enige tijd gaf hij toe, dat hij de fiets gestolen had. De politie maakt proces-verbaal op.

Snelheidscontroles
Op de Churchillweg in Zoutkamp (maximum 50) zijn dinsdagmorgen 124 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 18 te hard. De hoogst genoteerde reed 76 km/u. Op de Eemshavenweg bij Bedum zijn tussen 6.30 en 8.00 uur 1073 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 28 te hard. De hoogst genoteerde reed 122 km/u waar maximaal 100 was toegestaan. Later op de morgen vond de controle plaats op het weggedeelte van de Eemshavenweg bij Zuidwolde. Daar passeerden 721 voertuigen de radarcontrole. Hier weren zes bestuurders genoteerd. De hoogst genoteerde reed hier eveneens 122 km/u.

Uithuizen: motorrijder rijbewijs kwijt
Een 210-jarige motorrijder uit Warffum moest dinsdag zijn rijbewijs inleveren, nadat de politie hem had betrapt bij het overschrijden van de snelheid op diverse plaatsen In Uithuizen reed de man binnen de bebouwde kom onder meer 105 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: winkeldiefstal
In een winkel aan het Eyssoniusplein heeft de politie dinsdagmiddag een 47-jarige stadjer aangehouden. De man was in de winkel betrapt bij de diefstal van goederen. Toen hij ontdekt was probeerde hij zich aan de aanhouding te onttrekken. Aan het bureau gekomen bleek de verdachte nog enige dagen straf tegoed te hebben. Hij is ingesloten.

Groningen: ongeval met vier autos
Op de Friesestraatweg ontstond dinsdagochtend een botsing tussen vier autos. Een 35-jarige vrouw uit Garnwerd zag te laat dat voor haar rijdende autos remden voor een aantal overstekende eenden. De vrouw botste vervolgens achterop de voor haar rijdende autos, met als gevolg dat vier autos schade opliepen. Een 45-jarige bestuurster uit Warfhuizen moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. Drie autos moesten zwaar beschadigde weggesleept worden.

Groningen: nekletsel bij botsing
Op de Rijksweg liep een 24-jarige man uit Bedum nekletsel op, toen hij met zijn auto van achteren werd aangereden. De man stond stil voor het verkeerslicht op het moment dat een 21-jarige man uit Zuidwolde met zijn auto achterop kleunde. Beide autos raakten beschadigd. De Bedumer moest naar een ziekenhuis.

Groningen: inbraak in school
In een school aan de Antillenstraat werd maandagnacht ingebroken. De daders kwamen het pand binnen door een raam aan de achterzijde te openen. In de school werd een kluis opengebroken. Hieruit werd een fors geldbedrag weggenomen.

Groningen: inbraak garagebox
In een garagebox aan de Voermanstraat is maandagnacht ingebroken. De box wordt door een 29-jarige stadjer als vertegenwoordiger gebruikt voor de opslag van zijn toiletartikelen. Uit de box is een grote voorraad toiletartikelen als douchegel, tandpasta etc weggenomen. Niet bekend is hoe de daders de box hebben kunnen binnen komen.

Groningen: 16-jarige prostituee
Op de Noorderhaven heeft de politie afgelopen nacht een 16-jarige meisje uit Groningen aangehouden. De verdachte stond op de Noorderhaven te tippelen en voorbijgangers aan te spreken. In eerste instantie gaf ze een valse naam op. In het politiebureau bleek dat ze was weggelopen uit een opvanghuis in de stad. De politie heeft geprobeerd het meisje terug te brengen naar een opvang instelling. Toen dit niet gelukte om niemand haar wilde opnemen is het kind voor de nacht ingesloten. Woensdag zal alsnog plaats voor haar gezocht worden.

Groningen: bedreiging personeel
In een café aan de Grote Markt heeft de politie afgelopen nacht een 30-jarige Amsterdammer aangehouden. De man viel klanten in het café lastig en bedreigde hert personeel. Hij bleek aardig onder invloed van alcohol en is ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: politie zoekt getuigen
Donderdagnacht werd een 25-jarige man uit Groningen op het Kwinkenplein- Oude Ebbingestraat ernstig mishandeld. De man werd door een onbekende verdachte op de Oude Ebbingestraat gedwongen te stoppen, doordat de verdachte voor zijn fiets gaat staan. Hierbij ontstaat een woordenwisseling waarbij het slachtoffer wordt uitgescholden en vervolgens met een mes in zijn hals en gezicht wordt gestoken. De verdachte werd daarna achterna gezeten door enkele getuigen. De verdachte botst daarbij tegen een verkeerspaal maar ziet kans de getuigen op een afstand te houden met een mes. Hierna vlucht de verdachte richting de Kattenhage en klimt over de muur van de Prinsentuin, waarna hij is verdwenen. Het slachtoffer moest enkele dagen in een ziekenhuis worden opgenomen met behoorlijk inwendig letsel, maar is inmiddels weer thuis. De politie zoekt getuigen van dit voorval. De verdachte is een grote man van ongeveer 1.90m, blanke huiskleur. Hij spreekt enige keren in het Frans en Nederlands tegen het slachtoffer. Getuigen kunnen zich melden bij het bureau Centrum of tel. 0900-8844.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie