Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: diverse

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 16-05-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 16 mei 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Opsporing Noord
De resultaten van de uitzending van Opsporing Noord van dinsdagavond vielen enigszins tegen. Er kwamen slechts zes tips binnen. Voornamelijk gingen de tips over een aanranding in de Muurstraat in Groningen. Tevens kwamen nog tips binnen over der zware mishandeling van twee skaters op het Meedenpad in Groningen en de inbraak in een bedrijf aan de Protonstraat. Tips kunnen ook na de uitzending nog worden doorgegeven via 0900-8844.

Adorp: ongeval met letsel
Bij een botsing tussen twee personenautos op de Provincialeweg bij Adorp is dinsdagmorgen een 25-jarige inwoonster van Winsum gewond geraakt. Ze is met een hoofdwond ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Ze botste met haar personenauto komende van de richting Winsum op een tegenligger die naar links uitweek omdat hij niet tijdig kon stoppen voor een stilstaande personenauto die linksaf de Hekkumerweg in wilde rijden. De andere bestuurder, een 27-jarige inwoner van Eext had te laat in de gaten dat zijn voorganger stilstond. Gelukkig bleef het verder bij materiele schade. Beide betrokken voertuigen raakten flink beschadigd. Tengevolge van de opruimwerkzaamheden ontstond er een file van circa vier kilometer.

Marum: botsing A7: busje botst op vrachtauto
Bij een botsing tussen een busje en een voor deze rijdende vrachtauto met aanhangwagen, ontstond dinsdagmiddag enige uren overlast voor het andere verkeer. De bestuurder van het busje, een 42-jarige inwoner van Meppel lette kennelijk niet goed op, waardoor hij plotseling de langzaam rijdende vrachtauto voor zich zag opdoemen. Hij stuurde naar rechts maar botste tegen de rechter achterzijde van de aanhangwagen Daarna maakte het busje een slinger en raakte de achterzijde van de vrachtauto. Na ongeveer honderd meter kwam het busje vervolgens tot stilstand. De vrachtautocombinatie, bestuurd door een 29-jarige inwoner van Uithuizermeeden, kon in eerste instantie niet verder rijden. Een bergingsbedrijf heeft de zaak weer rijdende gemaakt. Het busje werd afgevoerd door een ander bergingsbedrijf. De bestuurder van het busje is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Grootegast: inbraak supermarkt
Bij een supermarkt aan de Hoofdstraat in Grootegast is dinsdagnacht ingebroken. Onbekende daders hebben het raam van de toegangsdeur ingegooid, waarna ze uit de drogistafdeling de rookartikelen wilden meenemen. De buit hadden ze alvast klaar staan bij de uitgang. Deze is echter blijven staan. Het vermoeden bestaat dat ze zijn overlopen, waardoor ze zonder buit zijn weggevlucht. De politie stelt een nader onderzoek in.

Appingedam: fietsendief aangehouden
Een 16-jarige jongen uit Delfzijl is dinsdagavond betrapt op een gestolen fiets. De eigenaar zag zijn gestolen fiets bij het sportveld aan de Burgemeester Klauckelaan in Appingedam staan en waarschuwde de politie. Toen de zogenaamde eigenaar zijn fiets wilde pakken werd hij aangesproken. Na enige tijd gaf hij toe, dat hij de fiets gestolen had. De politie maakt proces-verbaal op.

Snelheidscontroles
Op de Churchillweg in Zoutkamp (maximum 50) zijn dinsdagmorgen 124 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 18 te hard. De hoogst genoteerde reed 76 km/u. Op de Eemshavenweg bij Bedum zijn tussen 6.30 en 8.00 uur 1073 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 28 te hard. De hoogst genoteerde reed 122 km/u waar maximaal 100 was toegestaan. Later op de morgen vond de controle plaats op het weggedeelte van de Eemshavenweg bij Zuidwolde. Daar passeerden 721 voertuigen de radarcontrole. Hier weren zes bestuurders genoteerd. De hoogst genoteerde reed hier eveneens 122 km/u.

Uithuizen: motorrijder rijbewijs kwijt
Een 210-jarige motorrijder uit Warffum moest dinsdag zijn rijbewijs inleveren, nadat de politie hem had betrapt bij het overschrijden van de snelheid op diverse plaatsen In Uithuizen reed de man binnen de bebouwde kom onder meer 105 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: winkeldiefstal
In een winkel aan het Eyssoniusplein heeft de politie dinsdagmiddag een 47-jarige stadjer aangehouden. De man was in de winkel betrapt bij de diefstal van goederen. Toen hij ontdekt was probeerde hij zich aan de aanhouding te onttrekken. Aan het bureau gekomen bleek de verdachte nog enige dagen straf tegoed te hebben. Hij is ingesloten.

Groningen: ongeval met vier autos
Op de Friesestraatweg ontstond dinsdagochtend een botsing tussen vier autos. Een 35-jarige vrouw uit Garnwerd zag te laat dat voor haar rijdende autos remden voor een aantal overstekende eenden. De vrouw botste vervolgens achterop de voor haar rijdende autos, met als gevolg dat vier autos schade opliepen. Een 45-jarige bestuurster uit Warfhuizen moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. Drie autos moesten zwaar beschadigde weggesleept worden.

Groningen: nekletsel bij botsing
Op de Rijksweg liep een 24-jarige man uit Bedum nekletsel op, toen hij met zijn auto van achteren werd aangereden. De man stond stil voor het verkeerslicht op het moment dat een 21-jarige man uit Zuidwolde met zijn auto achterop kleunde. Beide autos raakten beschadigd. De Bedumer moest naar een ziekenhuis.

Groningen: inbraak in school
In een school aan de Antillenstraat werd maandagnacht ingebroken. De daders kwamen het pand binnen door een raam aan de achterzijde te openen. In de school werd een kluis opengebroken. Hieruit werd een fors geldbedrag weggenomen.

Groningen: inbraak garagebox
In een garagebox aan de Voermanstraat is maandagnacht ingebroken. De box wordt door een 29-jarige stadjer als vertegenwoordiger gebruikt voor de opslag van zijn toiletartikelen. Uit de box is een grote voorraad toiletartikelen als douchegel, tandpasta etc weggenomen. Niet bekend is hoe de daders de box hebben kunnen binnen komen.

Groningen: 16-jarige prostituee
Op de Noorderhaven heeft de politie afgelopen nacht een 16-jarige meisje uit Groningen aangehouden. De verdachte stond op de Noorderhaven te tippelen en voorbijgangers aan te spreken. In eerste instantie gaf ze een valse naam op. In het politiebureau bleek dat ze was weggelopen uit een opvanghuis in de stad. De politie heeft geprobeerd het meisje terug te brengen naar een opvang instelling. Toen dit niet gelukte om niemand haar wilde opnemen is het kind voor de nacht ingesloten. Woensdag zal alsnog plaats voor haar gezocht worden.

Groningen: bedreiging personeel
In een café aan de Grote Markt heeft de politie afgelopen nacht een 30-jarige Amsterdammer aangehouden. De man viel klanten in het café lastig en bedreigde hert personeel. Hij bleek aardig onder invloed van alcohol en is ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: politie zoekt getuigen
Donderdagnacht werd een 25-jarige man uit Groningen op het Kwinkenplein- Oude Ebbingestraat ernstig mishandeld. De man werd door een onbekende verdachte op de Oude Ebbingestraat gedwongen te stoppen, doordat de verdachte voor zijn fiets gaat staan. Hierbij ontstaat een woordenwisseling waarbij het slachtoffer wordt uitgescholden en vervolgens met een mes in zijn hals en gezicht wordt gestoken. De verdachte werd daarna achterna gezeten door enkele getuigen. De verdachte botst daarbij tegen een verkeerspaal maar ziet kans de getuigen op een afstand te houden met een mes. Hierna vlucht de verdachte richting de Kattenhage en klimt over de muur van de Prinsentuin, waarna hij is verdwenen. Het slachtoffer moest enkele dagen in een ziekenhuis worden opgenomen met behoorlijk inwendig letsel, maar is inmiddels weer thuis. De politie zoekt getuigen van dit voorval. De verdachte is een grote man van ongeveer 1.90m, blanke huiskleur. Hij spreekt enige keren in het Frans en Nederlands tegen het slachtoffer. Getuigen kunnen zich melden bij het bureau Centrum of tel. 0900-8844.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...