Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Commissaris vd Koningin Flevoland opent nieuwe website

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Flevoland

Zwemwater

CvdK opent nieuwe website www.flevolandbovenwater.nl

De Commissaris van de Koningin in Flevoland, mr. M.J.E.M. Jager, heeft 15 mei jl. een nieuwe website in werking gesteld: www.flevolandbovenwater.nl. Deze feestelijke handeling vond plaats in Nieuw Land Poldermuseum in Lelystad, in het bijzijn van tal van genodigden.
De nieuwe website biedt de bezoekers informatie over de geschiedenis van Flevoland. Vooralsnog is op de sites de eerste tien jaar van alle dorpen en steden te vinden in Flevoland. In de toekomst wordt de site uitgebreid met de volledige geschiedenis. De provincie Flevoland is in 1999 gestart met een projectgroep die tot doel heeft te komen tot brede samenwerking tussen organisaties die archieven of historische collecties beheren. In de projectgroep werken twaalf partners samen. Dat zijn, naast de provincie, de zes Flevolandse gemeenten, het Rijksarchief Flevoland, het Waterschap Zuiderzeeland, Nieuw Land Poldermuseum, Sociaal Historisch Centrum Flevoland en de Samenwerkende Bibliotheken Flevoland. De projectgroep heeft vanaf het begin nadrukkelijk tot doel gehad de historische informatie op een publieksvriendelijke manier te presenteren. Daarvoor is een Gebruikersraad ingesteld die nauw betrokken is geweest bij de invulling van de website. Speciaal voor het voortgezet onderwijs maken ook lesbrieven onderdeel uit van de site.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie