Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FVO: woonzorgstimuleringsregeling

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Federatie van Ouderverenigingen

Woonzorgstimulering

16 mei 2001

Woonzorgstimuleringsregeling (WZSR)

De woonzorgstimuleringsregeling (WZSR) van VROM en VWS heeft tot doel een gevarieerd en op de vraag toegesneden aanbod van woon-zorgarrangementen te stimuleren, zodat mensen die zorg of begeleiding nodig hebben langer zelfstandig kunnen blijven wonen. De regeling is sinds 1 oktober vorig jaar van kracht en heeft een looptijd van drie jaar.
Staatssecretaris Remkes van VROM heeft mede namens staatssecretaris Vliegenthart van VWS de verdeling bekend gemaakt van ruim 25 miljoen gulden voor projecten die in de eerste ronde van de WZSR zijn ingediend. In de eerste ronde zijn 392 aanvragen binnengekomen, waarvan er 215 zijn gehonoreerd. Het gaat om projecten verspreid over heel Nederland die op een vernieuwende manier wonen, zorg en dienstverlening combineren. De meeste projecten richten zich op ouderen of mensen met een verstandelijke handicap. Bij 111 plannen betreft het een bijdrage in de voorbereidingskosten van een project. Bij de overige 104 plannen gaat het om een bijdrage in de extra uitvoeringskosten van een project, zoals investeringen in (ver)bouwactiviteiten of een betere samenwerking tussen woningcorporaties en zorginstellingen.

Een voorbeeld van zo'n project is Kwekkelstaete in 's Hertogenbosch. Het betreft hier een speciaal ontworpen woonvorm voor zes meervoudig gehandicapte kinderen in een woonwijk. Het project kan rekenen op een subsidie van 234.000 gulden voor de extra uitvoeringskosten. Tot en met 31 mei kunnen opnieuw subsidie-aanvragen worden ingediend bij het ministerie van VROM.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie