Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA - Netelenbos moet toezien op uitvoering NS-akkoord

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Reitsma: minister Netelenbos moet erop toezien dat NS-akkoord adequaat wordt uitgevoerd

Tweede Kamerlid Jacob Reitsma vindt dat minister Netelenbos erop moet toezien dat het bereikte akkoord tussen de NS-directie en de vakbonden - of het nou wel of niet door alle partijen is dan wel wordt ondertekend - wordt uitgevoerd. De FNV heeft het accoord weliswaar afgewezen maar zal zich er verder ook niet tegen verzetten. De NS moet nu niet de gelegenheid aangrijpen om terug te gaan naar afspraken uit het verleden, die op minder draagvlak berusten. "De reiziger mag niet het slachtoffer worden van het gigantische wantrouwen tussen de directie en de vakbonden en de problemen binnen een enkele vakbond. De treinen moeten gewoon op tijd rijden en de service moet op een hoog peil worden gehouden."

Conflict tussen NS en vakbonden is een soap
"Het hele gebeuren bij de NS is verworden tot een soap, waarin de FNV over zichzelf is gestruikeld. Daarmee doel ik op het feit dat de FNV-onderhandelaar na ruggespraak met de kaderleden akkoord is gegaan, maar dat hij vervolgens, na raadpleging van de 'gewone' leden in een ledenvergadering, het akkoord weer heeft verworpen, omdat 10% van de leden niet akkoord ging. Binnen de FNV zijn er blijkbaar problemen, die ze zelf moeten oplossen."

Onderzoek naar planning dienstroosters moet doorgaan Jacob Reitsma vindt dat het onderzoek van de Belgische hoogleraar Peeters, naar de planning van dienstroosters, gewoon moet doorgaan, omdat dit een onderdeel van het akkoord is. Bovendien heeft de Tweede Kamer aangegeven over een paar weken het rapport te willen zien.

Tijdens de procedure-vergadering van de Vaste Kamercommissie Verkeer & Waterstaat, op dinsdag 15 mei jl., heeft Reitsma minister Netelenbos gevraagd naar haar opstelling in het conflict. Hij wil formeel weten wat de houding van de minister is. Indien hij daar geen bevredigend antwoord op krijgt, dan zal hij om een debat met de minister vragen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie