Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Almere wil meer variatie en keus in woningen

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Almere
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Almere

Gemeente Almere wil meer variatie en keus in woningen

De gemeente Almere wil meer woningen voor jongeren en starters beschikbaar krijgen, in nieuwbouwprojecten, maar ook in bestaande wijken. Bovendien moeten mensen meer variatie en keus krijgen in zowel huur- als koopwoningen. Dat is de basis van de nieuwe woonnota, waarin het woonbeleid voor de jaren 2001-2005 is voorgesteld. Deze nota is het Almeerse antwoord op de rijksnota wonen. Wethouder A.W. Bijl van volkshuisvesting presenteerde de woonnota vandaag.

Door op een andere wijze te bouwen, denkt de gemeente een aantal knelpunten op te kunnen lossen. Knelpunten zijn onder meer wachtlijsten voor jongeren, beperkte mogelijkheden voor starters op de woningmarkt en gebrek aan woningen voor grote gezinnen. De aangedragen oplossingen gelden niet alleen voor nieuw te bouwen huizen, maar ook voor bestaande bouw.

In de nota zijn de intenties voor het wonen in de gemeente Almere aangegeven. De woonnota gaat later de inspraak in en zal daarna door de gemeenteraad worden vastgesteld. De drie pijlers van het beleid zijn consumentgericht bouwen en beheren, realiseren van voldoende woningen voor mensen met lage inkomens en afstemming tussen nieuwbouw en herontwikkeling van de woningvoorraad. De prioriteit wordt bij jongeren en andere starters gelegd, dit omdat de gemeente alles op alles wil zetten deze groep beter te kunnen bedienen. Jongeren en andere starters zijn van groot belang voor de arbeidsmarkt en onderwijsvoorzieningen.

Meer keuze en variatie in woningen is volgens wethouder A.W. Bijl essentieel om aan de wensen van de woonconsument tegemoet te kunnen komen. Dit geldt met nadruk voor de lage inkomens. ,,Differentiatie is het sleutelwoord voor de komende jaren, zegt A.W. Bijl. ,,Daardoor kunnen we doorstroom van de éne naar de andere woning bevorderen en komen woningen vrij voor de groepen die nu een te beperkt aanbod kennen. Voor Bijl is de aanpassing van bestaande woningen, bijvoorbeeld door huizen samen te voegen voor grote gezinnen, een optie die nadrukkelijk op tafel ligt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie