Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ontslag wethouders PvdA en GroenLinks in gemeente Almere

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Almere
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Almere

Ontslag wethouders

Almere, 16 mei 2001

De wethouders van PvdA (Spruit en Bijl) en GroenLinks (van Ling) hebben vandaag hun ontslagbrief ingediend onder verwijzing naar de gemeenteraadsvergadering van 10 mei waarin de fractievoorzitters van beide partijen hebben aangegeven dat het vertrouwen dermate was geschonden dat zij de wethouders uit de coalitie terugtrokken. De VVD-wethouders Smeeman en Halbesma hebben tevens hun ontslag-aanvraag ingediend onder de motivering dat zij de onderhandelingen over de vorming van een nieuw college vanuit een gelijke positie mogelijk willen maken. De ontslagaanvragen van de wethouders zullen in de eerstvolgende raadsvergadering worden behandeld.

Collegevergadering, de commissievergaderingen van deze en komende week en de geplande vergadering van de gemeenteraad zullen normaal doorgaan. Ook de openbare optredens van de collegeleden zullen de komende tijd doorgang blijven vinden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie