Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Explosievenruimers klaren klus zeemijn Vlissingen

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieExplosievenruimers klaren klus Vlissingen

16-05-2001

Deskundigen van de marine en luchtmacht hebben vanmorgen (16 mei) in Vlissingen binnen enkele uren de daar gevonden zeemijn onschadelijk gemaakt. Het ging om een Franse contactmijn uit de Tweede Wereldoorlog met 106 kilo springstof. Na demontage is de mijn opgeslagen in een munitiedepot, later zal het explosief op zee worden opgeblazen.

De demontage van de mijn werd uitgevoerd door medewerkers van de Duik- en Demonteergroep van de Koninklijke Marine en de Explosieven Opruimingsdienst van de Koninklijke Luchtmacht. Uit voorzorg werden ongeveer honderd woningen in de omgeving ontruimd. Ook reden er geen treinen tussen Middelburg en Vlissingen en werd het veer Vlissingen-Breskens tijdelijk uit de vaart genomen. In de haven van Vlissingen werden zeven schepen ontruimd. De mijn was vorige week door een schipper tijdens het vissen op zee 'gevangen' en vervolgens op de kade in Vlissingen gedeponeerd. Daar werd het explosief zondag aangetroffen. (foto: WFA)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie