Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

McAfee: nieuwe via internet managed security services

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

MCAFEE RICHT ZICH OP SERVICE PROVIDERS MET NIEUWE OPLOSSINGEN VOOR DE

UITBREIDING VAN DIENSTVERLENING NAAR EINDGEBRUIKERS


Via Internet beheerde ASaP-diensten zorgen voor transparante levering van virusbeveiliging voor
e-mail- en Internettoepassingen

Amsterdam/Brussel, mei 2001 - McAfee, een business unit van Network Associates, Inc. (Nasdaq: NETA) en erkend leider op het gebied van anti-virusbeveiligingsoplossingen, heeft nieuwe via Internet managed security services aangekondigd die zijn gericht op service providers. Deze oplossingen zullen worden aangeboden als McAfee ASaP-diensten. McAfee ASaP-diensten elimineren de kosten voor het door IT-personeel laten installeren en beheren van anti-virusbeveiligingsoplossingen. ASaP levert diensten en updates op perfecte wijze aan bij eindgebruikers. McAfee introduceert tevens de anti-virusappliance WebShield e500 ASaP, waardoor service providers (xSP's) hun anti-virusoplossingen eenvoudiger bij klanten kunnen implementeren en de installatie en het beheer van de appliance gewoon in handen blijft bij McAfee.
Het beheren en bijwerken van het veiligheidsbeleid binnen toepassingen en appliances kan een kostbare en ingewikkelde aangelegenheid zijn. McAfee ASaP is een op Internet gebaseerde dienst voor service providers die volledig door McAfee wordt gehost, bewaakt en centraal wordt beheerd, transparant voor de eindgebruiker. De diensten geven automatische en continue bescherming zonder gebruik te maken van bronnen bij de service provider of de klant van de service provider. De web-based McAfee ASaP-toepassingsdiensten zorgen voor lastenverlichtingen en kostenbesparingen op het gebied van het beheer van anti-virussoftware, waardoor een continue, ononderbroken bescherming tegen het groeiende aantal veiligheidsrisico's binnen de huidige e-business wordt gegarandeerd. McAfee ASaP-diensten zorgen 24 uur per dag en 7 dagen per week voor gecentraliseerd beheer en gecentraliseerde bewaking. De diensten maken gebruik van Rumor peer to peer-technologie om anti-virus- en beveiligingsupdates binnen een aantal seconden na release af te leveren en een maximale beveiliging te garanderen tegen de meest recente veiligheidsrisico's. "Op gateways gebaseerde anti-virusoplossingen zijn een zegen voor de uptime van het netwerk, omdat de meeste virussen al in de kiem kunnen worden gesmoord vóórdat ze het bedrijfsnetwerk binnenkomen", aldus Eric Hemmendinger, Hoofd Onderzoek Informatiebeveiliging bij Aberdeen Group. "Met de nieuwe gatewaystructuur zorgt McAfee ASaP ervoor dat IS-beheerders gatewaybeveiliging kunnen krijgen zonder dat ze nieuwe producten of apparaten moeten implementeren en extra anti-virusproducten moeten gaan beheren. Daarbij komt dat de extra AV-beveiliging nu volledig transparant is voor gebruikers."
WebShield e500 ASaP kan per uur 100.000 boodschappen scannen en is dus duidelijk ontworpen om het grote volume Internetverkeer waarmee xSP's te maken hebben te kunnen verwerken, daarbij gebruik makend van de grootst mogelijke bandbreedte. De nieuwe appliance wordt geïnstalleerd op de e-mailgateway en zorgt op die manier voor transparante virusbeveiliging voor eindgebruikers. Hoewel de virusbeveiliging direct door de service provider die nodig zijn voor deze beveiliging van wereldklasse via Internet beheerd en onderhouden door de netwerkbeheercentra van McAfee ASaP. "McAfee ASaP geeft ons kant en klare anti-virusdiensten die we via 4Sure.IT zonder problemen aan onze klanten kunnen uitleveren - en dat voor een prijs die we nooit zouden kunnen halen als we het beheer zelf uitvoerden", aldus Harry de Smedt, COO en Vice-president Beveiliging bij Unit 4 Agresso, een service provider partner van McAfee. "McAfee ASaP levert realtime beveiliging/rapportage en zorgt voor een versieloze bescherming tegen de nieuwste virusbedreigingen. McAfee is de meest toonaangevende organisatie ter wereld op het gebied van beveiligings- en anti-virusonderzoek." De wereldwijd toegenomen Internetconnectiviteit heeft ervoor gezorgd dat Internetvirussen zich sneller kunnen verspreiden, waardoor er meer schade wordt aangericht dan ooit. Volgens de onafhankelijke onderzoeksorganisatie Computer Economics bedraagt de economische impact van virusaanvallen op informatiesystemen voor het jaar 2001 wereldwijd 17.1 miljard dollar, een toename van ongeveer 12.1 miljard ten opzichte van 1999. "McAfee heeft verder geborduurd op de meest gebruikte beveiligingstechnologie ter wereld om hetzelfde beveiligingsniveau te bereiken binnen een op Internet gebaseerd volledig geautomatiseerd model, waarvoor geen IT-bronnen van de klant nodig zijn", aldus Arvind Narain, Senior Vice President Levering Internetproducten en Diensten bij McAfee. "Service providers kunnen profiteren van McAfee's bewezen succes op het gebied van Internetbeveiligingsdiensten; ze kunnen hun klanten nu diensten met toegevoegde waarde bieden."
McAfee ASaP is reeds in gebruik bij diverse service providers in de wereld, waaronder MonDSI.com, de eerste Franse business to business Internetbeveiligingssite die de toonaangevende virusbeveiliging aan bedrijven levert, en ITGuardDog.com (www.itguarddog.com) in Singapore, een onderdeel van NetStar en de eerste application service provider (ASP) van infrastructuur ter wereld. Deze McAfee-partners en andere bedrijven zorgen ervoor dat er bespaard wordt op bronnen en geld dat normaliter aan virusbeveiliging zou worden uitgegeven.

Verkrijgbaarheid
De via McAfeeASaP.com beheerde gateway-antivirusdiensten, met inbegrip van VirusScan ASaP en VirusScan ASaP-diensten, kunnen nu al worden geleverd. De appliance McAfee WebShield e500 voor Internetgateways is compatible met Microsoft Windows NT/2000 en NetWare IP en zal binnenkort beschikbaar komen voor service providers.

Over McAfee
McAfee is een onderdeel van Network Associates dat gespecialiseerd is in totaaloplossingen en beheerde diensten op het gebied van netwerkbeveiliging en -beschikbaarheid die zijn gericht op de bescherming van e-businesses tegen aanvallen van kwaadaardige Internetapplets en virussen. McAfee richt zich aggressief op de ontluikende mobiele en draadloze markt, waarvoor het de software VirusScan Thin Client (TC) en VirusScan Wireless heeft ontwikkeld. McAfee is via de website McAfeeASaP.com tevens actief bezig op de service provider (xSP)-markt, waarvoor het de gateway-antivirusoplossing WebShield e500 ASaP aan het ontwikkelen is. Alle McAfee-producten worden ondersteund door de meest toonaangevende organisatie voor virusonderzoek ter wereld, McAfee AVERT (Anti-Virus Emergency Response Team), het team dat als allereerste Melissa, Bubbleboy en Phage (het eerste draadloze virus) heeft ontdekt. Meer informatie vindt u op www.mcafeeb2b.com of op www.mcafeeasap.com.

Over NAI
Network Associates Inc., met hoofdkwartier in Santa Clara, Calif., is een toonaangevende leverancier van beveilings- en beschikbaarheidsoplossingen voor e-business. Network Associates heeft vier productgroepen: PGP Security (firewall, detectie van indringing, codering), Sniffer Technologies (netwerk- en toepassingsbeheer), Magic Solutions (op het web gebaseerde oplossingen voor service desks) en McAfee (antivirus). Voor meer informatie bereikt u Network Associates op het nummer +31 (0)20 586 6100 of op het Internet: www.nai.com .

Network Associates is in de Benelux gevestigd in:
NL: Gatwickstraat 25, 1043 GL Amsterdam
BE: Building Buro & Design, Heizel Esplanada , B 43, 1020 Brussel.

Voor meer informatie gelieve contact op te nemen met: Suzanne van Donge
Frederik Schepens
Network Associates International BV
Creative Strategies NV
Tel.:+31 (0)20 586 62.15 Tel.
+32 (0)2 267 41 60
(Suzanne_van_donge@nai.com)
fre@creative-strategies.be

NB: Network Associates, McAfee, PGP, Sniffer, VirusScan, WebShield, NetShield, GroupShield, PrimeSupport, Enterprise SecureCast en Magic Solutions zijn gedeponeerde handelsmerken van Network Associates, Inc. en/of dochtermaatschappijen in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere gedeponeerde en niet gedeponeerde handelsmerken in dit document zijn het exclusieve eigendom van de respectievelijke eigenaren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie