Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

McAfee: nieuwe via internet managed security services

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

MCAFEE RICHT ZICH OP SERVICE PROVIDERS MET NIEUWE OPLOSSINGEN VOOR DE

UITBREIDING VAN DIENSTVERLENING NAAR EINDGEBRUIKERS


Via Internet beheerde ASaP-diensten zorgen voor transparante levering van virusbeveiliging voor
e-mail- en Internettoepassingen

Amsterdam/Brussel, mei 2001 - McAfee, een business unit van Network Associates, Inc. (Nasdaq: NETA) en erkend leider op het gebied van anti-virusbeveiligingsoplossingen, heeft nieuwe via Internet managed security services aangekondigd die zijn gericht op service providers. Deze oplossingen zullen worden aangeboden als McAfee ASaP-diensten. McAfee ASaP-diensten elimineren de kosten voor het door IT-personeel laten installeren en beheren van anti-virusbeveiligingsoplossingen. ASaP levert diensten en updates op perfecte wijze aan bij eindgebruikers. McAfee introduceert tevens de anti-virusappliance WebShield e500 ASaP, waardoor service providers (xSP's) hun anti-virusoplossingen eenvoudiger bij klanten kunnen implementeren en de installatie en het beheer van de appliance gewoon in handen blijft bij McAfee.
Het beheren en bijwerken van het veiligheidsbeleid binnen toepassingen en appliances kan een kostbare en ingewikkelde aangelegenheid zijn. McAfee ASaP is een op Internet gebaseerde dienst voor service providers die volledig door McAfee wordt gehost, bewaakt en centraal wordt beheerd, transparant voor de eindgebruiker. De diensten geven automatische en continue bescherming zonder gebruik te maken van bronnen bij de service provider of de klant van de service provider. De web-based McAfee ASaP-toepassingsdiensten zorgen voor lastenverlichtingen en kostenbesparingen op het gebied van het beheer van anti-virussoftware, waardoor een continue, ononderbroken bescherming tegen het groeiende aantal veiligheidsrisico's binnen de huidige e-business wordt gegarandeerd. McAfee ASaP-diensten zorgen 24 uur per dag en 7 dagen per week voor gecentraliseerd beheer en gecentraliseerde bewaking. De diensten maken gebruik van Rumor peer to peer-technologie om anti-virus- en beveiligingsupdates binnen een aantal seconden na release af te leveren en een maximale beveiliging te garanderen tegen de meest recente veiligheidsrisico's. "Op gateways gebaseerde anti-virusoplossingen zijn een zegen voor de uptime van het netwerk, omdat de meeste virussen al in de kiem kunnen worden gesmoord vóórdat ze het bedrijfsnetwerk binnenkomen", aldus Eric Hemmendinger, Hoofd Onderzoek Informatiebeveiliging bij Aberdeen Group. "Met de nieuwe gatewaystructuur zorgt McAfee ASaP ervoor dat IS-beheerders gatewaybeveiliging kunnen krijgen zonder dat ze nieuwe producten of apparaten moeten implementeren en extra anti-virusproducten moeten gaan beheren. Daarbij komt dat de extra AV-beveiliging nu volledig transparant is voor gebruikers."
WebShield e500 ASaP kan per uur 100.000 boodschappen scannen en is dus duidelijk ontworpen om het grote volume Internetverkeer waarmee xSP's te maken hebben te kunnen verwerken, daarbij gebruik makend van de grootst mogelijke bandbreedte. De nieuwe appliance wordt geïnstalleerd op de e-mailgateway en zorgt op die manier voor transparante virusbeveiliging voor eindgebruikers. Hoewel de virusbeveiliging direct door de service provider die nodig zijn voor deze beveiliging van wereldklasse via Internet beheerd en onderhouden door de netwerkbeheercentra van McAfee ASaP. "McAfee ASaP geeft ons kant en klare anti-virusdiensten die we via 4Sure.IT zonder problemen aan onze klanten kunnen uitleveren - en dat voor een prijs die we nooit zouden kunnen halen als we het beheer zelf uitvoerden", aldus Harry de Smedt, COO en Vice-president Beveiliging bij Unit 4 Agresso, een service provider partner van McAfee. "McAfee ASaP levert realtime beveiliging/rapportage en zorgt voor een versieloze bescherming tegen de nieuwste virusbedreigingen. McAfee is de meest toonaangevende organisatie ter wereld op het gebied van beveiligings- en anti-virusonderzoek." De wereldwijd toegenomen Internetconnectiviteit heeft ervoor gezorgd dat Internetvirussen zich sneller kunnen verspreiden, waardoor er meer schade wordt aangericht dan ooit. Volgens de onafhankelijke onderzoeksorganisatie Computer Economics bedraagt de economische impact van virusaanvallen op informatiesystemen voor het jaar 2001 wereldwijd 17.1 miljard dollar, een toename van ongeveer 12.1 miljard ten opzichte van 1999. "McAfee heeft verder geborduurd op de meest gebruikte beveiligingstechnologie ter wereld om hetzelfde beveiligingsniveau te bereiken binnen een op Internet gebaseerd volledig geautomatiseerd model, waarvoor geen IT-bronnen van de klant nodig zijn", aldus Arvind Narain, Senior Vice President Levering Internetproducten en Diensten bij McAfee. "Service providers kunnen profiteren van McAfee's bewezen succes op het gebied van Internetbeveiligingsdiensten; ze kunnen hun klanten nu diensten met toegevoegde waarde bieden."
McAfee ASaP is reeds in gebruik bij diverse service providers in de wereld, waaronder MonDSI.com, de eerste Franse business to business Internetbeveiligingssite die de toonaangevende virusbeveiliging aan bedrijven levert, en ITGuardDog.com (www.itguarddog.com) in Singapore, een onderdeel van NetStar en de eerste application service provider (ASP) van infrastructuur ter wereld. Deze McAfee-partners en andere bedrijven zorgen ervoor dat er bespaard wordt op bronnen en geld dat normaliter aan virusbeveiliging zou worden uitgegeven.

Verkrijgbaarheid
De via McAfeeASaP.com beheerde gateway-antivirusdiensten, met inbegrip van VirusScan ASaP en VirusScan ASaP-diensten, kunnen nu al worden geleverd. De appliance McAfee WebShield e500 voor Internetgateways is compatible met Microsoft Windows NT/2000 en NetWare IP en zal binnenkort beschikbaar komen voor service providers.

Over McAfee
McAfee is een onderdeel van Network Associates dat gespecialiseerd is in totaaloplossingen en beheerde diensten op het gebied van netwerkbeveiliging en -beschikbaarheid die zijn gericht op de bescherming van e-businesses tegen aanvallen van kwaadaardige Internetapplets en virussen. McAfee richt zich aggressief op de ontluikende mobiele en draadloze markt, waarvoor het de software VirusScan Thin Client (TC) en VirusScan Wireless heeft ontwikkeld. McAfee is via de website McAfeeASaP.com tevens actief bezig op de service provider (xSP)-markt, waarvoor het de gateway-antivirusoplossing WebShield e500 ASaP aan het ontwikkelen is. Alle McAfee-producten worden ondersteund door de meest toonaangevende organisatie voor virusonderzoek ter wereld, McAfee AVERT (Anti-Virus Emergency Response Team), het team dat als allereerste Melissa, Bubbleboy en Phage (het eerste draadloze virus) heeft ontdekt. Meer informatie vindt u op www.mcafeeb2b.com of op www.mcafeeasap.com.

Over NAI
Network Associates Inc., met hoofdkwartier in Santa Clara, Calif., is een toonaangevende leverancier van beveilings- en beschikbaarheidsoplossingen voor e-business. Network Associates heeft vier productgroepen: PGP Security (firewall, detectie van indringing, codering), Sniffer Technologies (netwerk- en toepassingsbeheer), Magic Solutions (op het web gebaseerde oplossingen voor service desks) en McAfee (antivirus). Voor meer informatie bereikt u Network Associates op het nummer +31 (0)20 586 6100 of op het Internet: www.nai.com .

Network Associates is in de Benelux gevestigd in:
NL: Gatwickstraat 25, 1043 GL Amsterdam
BE: Building Buro & Design, Heizel Esplanada , B 43, 1020 Brussel.

Voor meer informatie gelieve contact op te nemen met: Suzanne van Donge
Frederik Schepens
Network Associates International BV
Creative Strategies NV
Tel.:+31 (0)20 586 62.15 Tel.
+32 (0)2 267 41 60
(Suzanne_van_donge@nai.com)
fre@creative-strategies.be

NB: Network Associates, McAfee, PGP, Sniffer, VirusScan, WebShield, NetShield, GroupShield, PrimeSupport, Enterprise SecureCast en Magic Solutions zijn gedeponeerde handelsmerken van Network Associates, Inc. en/of dochtermaatschappijen in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere gedeponeerde en niet gedeponeerde handelsmerken in dit document zijn het exclusieve eigendom van de respectievelijke eigenaren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...