Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cisco Systems ondersteunt Internet Protocol v6 in software

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

CISCO SYSTEMS ONDERSTEUNT IPV6 IN SOFTWARE
Meer IP-adressen door IPv6 voorziet in toename gebruik mobiel Internet

Amsterdam, 16 mei 2001 - Cisco Systems heeft de ondersteuning voor het internetprotocol versie 6 (IPv6) in haar IOS-software opgenomen. Hierdoor herkennen alle routers in dit wereldwijde platform het nieuwe protocol. IPv6, zoals het is ontwikkeld door de Internet Engineering Task Force, maakt het mogelijk het aantal IP-adressen uit te breiden. Dat is nodig omdat het aantal apparaten met internetverbinding zoals pc's en pda's sterk stijgt en het internetgebruik over de wereld toeneemt. Verder zijn steeds meer mensen 'altijd online' en zijn allerlei nieuwe typen internetapplicaties sterk in opkomst. Nieuwe vormen in internetgebruik, zoals mobiel en optical Internet, dragen bij aan de vraag naar IP-adressen.

Het bètaprogramma van de IPv6-oplossing is door honderden organisaties gebruikt. Bijvoorbeeld voor het Nederlandse GigaPort-project. Dit is een project van onder meer het ministerie van Economische Zaken, waarvoor Cisco Systems samen met BT Ignite kennis en infrastructuur levert. Door het project kunnen Nederlandse bedrijven uitgebreid kennismaken met de nieuwste mogelijkheden op netwerkgebied en communicatie via breedband Internet.

Cisco biedt technische ondersteuning voor IPv6, via Cisco's Technical Assistance Center (TAC). Daarnaast verzorgt Cisco verschillende trainingen voor de zesde versie van het Internet Protocol. IPv6 voorziet in een geïntegreerde configuratie voor plug en play-mogelijkheden, een verbeterde mobiliteit en volledige beveiliging. Met het aanbieden van IPv6 voor meerdere platforms zorgt Cisco ervoor dat haar klanten en partners kunnen beschikken over IPv6 op het moment dat het nodig is. Integratie van IPv6 in de IOS-software maakt de groei van het aantal internetapplicaties mogelijk. De technologie blijft wel aansluiten op de bestaande internetdiensten.

###

Over Cisco Systems
Cisco Systems, Inc (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor Internet. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. In Nederland is Cisco gevestigd in Amsterdam. Cisco heeft meer dan 43.000 werknemers en realiseerde in boekjaar 2000 een totale omzet van 18,93 miljard dollar. Nieuws en informatie zijn beschikbaar op www.cisco.nl.

###

Het volledige Engelstalige persbericht is beschikbaar op: newsroom.cisco.com/dlls/prod_051401.html

Perscontact:
Karin van Geelen
Public Relations
Cisco Systems
Telefoon: 020-342 34 12
mailto:kgeelen@cisco.com

Hella van Leeuwen
DLV Public Relations
Telefoon: 023-554 20 30
www.dlvpr.nl/pressroom
mailto:info@dlvpr.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie