Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jaarverslag 2000 Homogene Groep Internationale Samenwerking

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Buitenlandse Zaken

www.minbuza.nl/content.asp?Key=415625Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Ministerie van Buitenlandse Zaken Directie Voorlichting en Communicatie Bezuidenhoutseweg 67 2594 AC Den Haag

Datum 16 mei 2001 Auteur van den Berg, Alrik

Kenmerk DVL-2001/341 Telefoon 070-3484159

Blad /1 Fax 070-3485010

Bijlage(n) Jaarverslag 2000 Internationale Samenwerking E-mail alrik-(vanden.berg@minbuza.nl)

Zeer geachte Voorzitter,

Hierbij bieden wij u het jaarverslag 2000 over de Homogene Groep Internationale Samenwerking (HGIS) aan.

In dit jaarverslag wordt teruggeblikt op de buitenlanduitgaven in de Rijksbegroting, die binnen de HGIS vallen. De financiële verantwoordingen van diverse departementen vormen de basis voor dit verslag.

Het verslag bestaat uit drie delen en is geschreven om een breed publiek te informeren over de belangrijkste beleidsmatige en cijfermatige ontwikkelingen in het Nederlands buitenlandbeleid in 2000. In het eerste deel komen de beleidsmatige ontwikkelingen aan bod. In het tweede deel worden de HGIS-uitgaven behandeld en de belangrijkste mutaties toegelicht. Het derde deel bevat diverse bijlagen, waaronder de realisatie van enkele kwantitatieve OS-doelstellingen.

Vorig jaar verschenen, behalve de Financiële Verantwoording ook nog afzonderlijke jaarverslagen Buitenlandse Zaken, Ontwikkelingssamenwerking en HGIS. Dit jaar verschijnt er, behalve de Financiële Verantwoording, nog maar één geïntegreerd 'Jaarverslag 2000 Internationale Samenwerking'.

De Minister van Buitenlandse Zaken De Minister voor Ontwikkelingssamenwerking

J.J. van Aartsen E.L. Herfkens

Kenmerk
Blad /1

===

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie